Decesul lui Ekeng agita spiritele in medicina sportiva. Director INMS: Sunt prea mari diferentele

Marti, 17 Mai 2016, ora 09:17
6670 citiri
Decesul lui Ekeng agita spiritele in medicina sportiva. Director INMS: Sunt prea mari diferentele
Foto: Facebook/ FC Dinamo Bucuresti

Decesul lui Patrick Ekeng agita spiritele in medicina sportiva din Romania.

Simona Nanoveanu, directorul adjunct al Institutului National de Medicina Sportiva (INMS), sustine ca diferentele dintre testele efectuate de Ekeng la vizita medicala si rezultatele autopsiei sunt mult prea mari si nu pot fi explicate.

"Sunt prea mari diferentele intre diagnosticul specialistului nostru cardiolog, Maria Marinescu, si rezultatul ecocardiografiei de la 'Medas', pe de-o parte, si concluziile de la IML, pe de alta parte. De exemplu, la ecocardiografia care a ajuns la noi, grosimea septului ventricular era de 1,1 cm, iar la IML e de 2,4 cm. Mai mult decat dublu!

Apoi, in raportul IML se vorbeste despre sechele de endocardita, cu fixarea valvelor in pozitii fixe. Or aceste lucruri ar fi trebuit sa se vada la ecocardiograma, sa apara o insuficienta valvulara, ceva. Dar rezultatul a fost cardiac normal, la fel ca si evaluarea doamnei Marinescu. Mai mult, fiindca Ekeng avea inima marita, ca majoritatea sportivilor, concluzia ar fi trebuit sa fie cardiac normal cord sportiv. Dar a fost doar cardiac normal

Rednic dezvaluie ce l-au intrebat procurorii despre moartea lui Ekeng

Din experienta mea de medic, nu se poate ca inima unui sportiv sa creasca atat de mult in numai 5 luni", a declarat Nanoveanu, conform gsp.ro.

In replica, medicul cardiolog care l-a consultat pe Ekeng, Viorel Mihai, spune ca este normal sa apara unele diferente, dar si afectiunile care au fost descoperite in urma autopsiei nu amenintau viata fostului fotbalist.

"In cazul peretelui dintre ventricule, ecografia se face in diastola, cand inima se relaxeaza. Cand se face resuscitare, cu administrare de adrenalina, inima poate ramane in sistola dupa deces, septul ventricular e contractat, deci mai gros. In raportul INML se spune ca << grosimea maxima era de 2,4 cm >>. Adica nu avea tot aceasta grosime, ci numai in anumite locuri, poate in zone ascunse, care nu se pot observa la ecografie. Cat despre problemele de endocardita, important e ca valvele sa functioneze. Si ele o pot face, chiar daca sunt afectate la un nivel mic. Acest gen de probleme sunt destul de frecvente. Dar asta nu inseamna ca valva mitrala a fost blocata atunci cand am facut ecografia", a explicat si Mihai.

Patrick Ekeng a murit: Danciulescu si doi fotbalisti de la Dinamo, audiati la Parchet

Patrick Ekeng a murit dupa ce a suferit un soc cardiogen, prabusindu-se pe gazon in repriza secunda a meciului Dinamo - Viitorul, scor final 3-3.

Resuscitat mai bine de o ora, fotbalistul lui Dinamo nu a mai putut fi salvat.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa in care cerceteaza modul in care medicii au intervenit in acest caz.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Ekeng mort scandal, #Patrick Ekeng mort autopsie, #Ekeng mort teste medicale , #murit