Patrick Ekeng a murit: Avocatul Poporului face ancheta

Marti, 10 Mai 2016, ora 16:36
1983 citiri
Patrick Ekeng a murit: Avocatul Poporului face ancheta
Foto: Hepta.ro

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si face o ancheta in cazul decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, in care va analiza imprejurarile in care s-a produs incidentul si starea sistemului de ambulanta la nivel national, concluziile urmand sa fie incluse in raportul privind sistemul de sanatate.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza ancheta in cazul decesului jucatorului de fotbal al clubului Dinamo Bucuresti, Patrick Ekeng. Ancheta vizeaza atat imprejurarile in care s-a petrecut tragicul eveniment cat si starea in care se gaseste sistemul de ambulanta la nivel national, iar concluziile vor fi incluse in viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul national de sanatate", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei transmis marti, potrivit News.ro.

Patrick Ekeng a murit: Urmarire penala pentru ucidere din culpa, ambulanta a fost sigilata

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe teren, in minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanta Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si 30 de minute, insa nu a mai putut fi salvat.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa, in cazul decesului lui Patrick Ekeng.

In cadrul anchetei au fost ridicate mai multe documente, ambulanta cu care a fost transportat jucatorul dinamovist a fost sigilata, alte doua ambulante aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar inregistrarile video care surprind momentul prabusirii jucatorului pe teren si acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

Medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, si personalul medical de pe Ambulanta Puls cu care a fost transportat la spital fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng au fost audiati la Politia Capitalei.

Medicii legisti care au efectuat, luni, necropsia lui Patrick Ekeng au constatat ca acesta avea cordul marit, dar nu au gasit leziuni care sa conduca la stabilirea unei cauze preliminare a decesului, au declarat, pentru News.ro, surse din Institutul National de Medicina Legala, precizand ca se asteapta si rezultatele analizelor anatomo-patologice.

Patrick Ekeng a murit: A fost deschis dosar penal si au fost ridicate documente - UPDATE

Legistii au stabilit sa fie facuta o expertiza amanuntita a cordului, iar marti ar putea avea rezultatele analizelor toxicologice. La expertiza vor fi prezenti, ca si la necropsie, ofiteri de la Serviciul Omoruri, dar si un medic din Camerun, la solicitarea familiei lui Ekeng.

Procurorii asteapta raportul preliminar in cazul autopsiei lui Patrick Ekeng, precum si analizele anatomo-patologice pentru a se lamuri daca decesul a fost cauzat de afectiuni interne sau de factori externi.

Patrick Ekeng a murit: Autopsia nu e relevanta, se vor face alte teste in regim de urgenta

Patrick Ekeng a murit: Un medic din Camerun a asistat la autopsie la cererea familiei

"Mari sperante nu avem la acest moment, pentru ca cel putin la aceasta etapa a autopsiei rezultatele dureaza. Acum, practic, s-au facut prelevari din organe, analiza interna si alte chestiuni medico-legale, pentru a se vedea daca decesul a tinut de factori interni ce pot insemna malformatii congenitale sau daca sunt elementele unei actiuni sau ale unor factori externi", au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate, "moartea a fost non-violenta, dar suspecta, astfel ca trebuie verificat amanuntit cadrul medical".

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca echipajul de la Ambulanta Puls a intervenit cu intarziere, daca masina era echipata cu toata aparatura necesara pentru resuscitare si interventie in cazuri de urgenta si daca personalul medical era pregatit pentru astfel de situatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Avocatul Poporului sesizare moarte Ekeng, #ancheta Avocatul Poporului Ekeng, #Avocatul Poporului Patrick Ekeng, #Patrick Ekeng murit , #murit