Vicepremierul Stanescu: Daca sunt inculpat, imediat imi dau demisia din Guvern UPDATE

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 09:20
4722 citiri
Vicepremierul Stanescu: Daca sunt inculpat, imediat imi dau demisia din Guvern UPDATE
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Vicepremierul Paul Stanescu a sosit joi dimineata la Inalta Curte pentru a afla daca va fi redeschis un dosar DNA in care a fost urmarit penal.

Stanescu le-a spus jurnalistilor prezenti ca daca va fi inculpat in acest dosar isi va depune imediat demisia din Guvern.

"In momentul in care voi deveni inculpat in acest dosar, eu, Paul Stanescu, imi voi pune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie sa stiti de la mine. Declaratia mea este o certitudine (...). Eu cred ca totul a fost legal", a spus ministrul Dezvoltarii, desi liderul PSD, Liviu Dragnea, anuntase la inceputul saptamanii ca nu e o problema ca pesedistii cu probleme penale sa se regaseasca in noul Executiv.

Citeste si Viorica Dancila, despre ministri: Nu pot sa stiu care e penal, care nu-i penal. Exista prezumtia de nevinovatie pana la condamnare

UPDATE Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa decida joi daca va accepta o cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale in cazul vicepremierului Stanescu, insa a amanat hotararea pentru 5 februarie, pentru ca celelalte persoane implicate in dosar nu au avut avocat.

Procurorii DNA Craiova au investigat acum cativa ani modul de finantare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de catre Consiliul Judetean Olt, in perioada in care Paul Stanescu era presedinte al CJ.

Cercetarile au fost incepute in urma unui raport al Curtii de Conturi pentru anul 2010, vizand o finantare nerambursabila de peste doua milioane de lei. In 2013, dosarul a fost inchis de DNA Craiova. Intre timp, se pare ca au aparut noi informatii, din moment ce procurorii au cerut ICCJ redeschiderea spetei.

"In 2010, Curtea de Conturi a facut verificari de fond, a spus ca totul e in regula. Dupa aceea, un cetatean a carui identitate, spune DNA, nu a fost gasita a facut o sesizare in dosarul cu finantarea echipei de fotbal Alro Slatina si au inceput cercetarile.

DNA Craiova a avut un expert, au verificat daca exista prejudiciu, DNA Craiova a zis ca nu exista prejudiciu si in baza constatarilor au dat neinceperea urmaririi penale.

Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu stiu care e cauza (...) Mai sunt inca trei auditori de la Curtea de Conturi citati in acest dosar si s-a amanat", a spus azi Stanescu la ICCJ.

Stanescu a preluat functiile de ministru al Dezvoltarii si vicepremier dupa ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern in urma anchetei DNA in dosarul Belina.

Cand a fost propus in Guvern, spunea ca in viata lui nu a "dat cu subsemnatul" la DNA.

Afla mai multe date despre viata profesionala si politica lui Paul Stanescu, dar si despre averea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stanescu dosar DNA, #Stanescu demisie Guvern , #ministrul Dezvoltarii