Stanescu spune ca Dancila a fost de acord sa nu mai candideze la prezidentiale si sugereaza ca Iohannis a convins-o

Joi, 05 Decembrie 2019, ora 18:04
8627 citiri
Stanescu spune ca Dancila a fost de acord sa nu mai candideze la prezidentiale si sugereaza ca Iohannis a convins-o
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Secretarul general interimar al PSD Paul Stanescu spune ca dupa alegerile europarlamentare s-a inteles cu Dancila sa nu fie organizat congres in 2019 si sa nu candideze la Presedintie. "Mariajul asta al nostru a durat foarte putin, 7-8 zile", a spus Stanescu.

Paul Stanescu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Slatina, ca "batuse palma" cu Viorica Dancila sa nu intre in cursa pentru Cotroceni.

"Am trecut in opozitie cu Liviu Dragnea pentru ca am considerat ca partidul merge intr-o directie gresita, lucru care s-a adeverit. (...) A venit doamna Dancila. Cu doamna Dancila, va spun in mod direct, am avut o discutie inainte de a accepta propunerea colegilor mei in Comitetul Executiv.

Am rugat-o pe doamna Dancila doua lucruri: 1- sa nu facem congres in 2019, sa facem congres in ianuarie -februarie 2020; 2- i-am spus doamnei Dancila sa nu mai candideze. Acum, pot sa va spun public lucrul acesta, am batut palma, ca sa spun asa. Adica, doamna a fost de acord. Si mai continui putin, dar o sa o sa ma si opresc undeva, pentru ca mariajul asta al nostru a durat foarte putin, 7 - 8 zile cred ca a durat", a spus Stanescu.

Potrivit acestuia, Viorica Dancila a incalcat intelegerea dupa o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis.

"Am mers la Cotroceni la consultare. Consultarea, cred, a fost pe votul in Diaspora. (...) Am mers in formula Dancila - Fifor - Stanescu - Ciolacu -Teodorovici, cred. Dupa ce am avut intalnire la Cotroceni cu domnul presedinte, am stat in formatul asta 5-10 minute la masa.

Dupa aceea, presedintele a rugat-o pe doamna prim-ministru in functie sa stea de vorba cu dumneaei cateva minute. Intalnirea a durat 20 de minute, daca nu o jumatate de ora.

Dupa aceea, ajungand la Parlament, doamna Dancila a spus ca vrea congres imediat. Eu am spus 'doamna Dancila, doamna prim-ministru, Viorica...' nu mai stiu cum am spus, in conditiile date, 'pe mine m-ati pierdut pentru ca am stabilit ca nu facem niste lucruri si dumneavoastra ati tinut doar cateva zile'. (...) A facut congres. Am fost la congres, s-a votat. (...) Miza era candidatura dumneaei. Eu m-am retras. Ce a urmat ati vazut cu totii", a declarat Paul Stanescu.

Acesta a afirmat ca Viorica Dancila chiar a vrut sa-l dea afara din partid: "Nu ma sfiesc sa spun lucrul asta: doamna Dancila chiar a vrut sa ma dea afara, intr-o anumita conjunctura, sa ma elimine din partid pentru ca nu am facut altceva decat sa spun ceea ce cred eu".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Dancila prezidentiale, #Paul Stanescu PSD, #Dancila discutii Iohannis , #stiri Paul Stanescu