Vicepremierul Paul Stanescu: Prefectul si subprefectul vor fi asimilati cu secretarii de stat

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 22:46
2652 citiri
Vicepremierul Paul Stanescu: Prefectul si subprefectul vor fi asimilati cu secretarii de stat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vicepremierul Paul Stanescu a declarat joi, la Giurgiu, ca prefectul si subprefectul vor fi asimilati cu secretarii de stat, potrivit noului Cod administrativ care se afla in dezbatere parlamentara.

"Ieri s-a infiintat in Parlament o comisie speciala in ceea ce priveste Codul administrativ, pentru a trece cat mai repede, vom avea un Cod administrativ la finalul acestei sesiuni parlamentare si vom lamuri foarte, foarte multe lucruri. In primul rand, as vrea sa va spun ca prefectul si subprefectul vor fi asimilati cu secretarii de stat, asta ca sa nu ne mai dam dupa deget. Prefectul si subprefectul fiind reprezentantii guvernului in teritoriu este normal sa fie oameni politici, sa vina odata cu guvernul, sa reprezinte politica guvernului si sa fie secretari de stat. Nu sunt de acord sa spunem ca prefectul este altceva, o persoana neutra sa spunem asa. Niciodata nu vom putea spune acest lucru pentru ca el este numit in teritoriu de catre un guvern care sigur este politic", a afirmat Paul Stanescu.

Totodata, el a adaugat faptul ca discutiile sunt aproape de final si in ceea ce priveste formula de finantare a unitatilor administrativ-teritoriale si saptamana viitoare se va discuta si acest lucru impreuna cu asociatiile de municipii, orase si comune, astfel incat sa intre cat mai repede in Parlament.

De asemenea, in curand vor fi aprobate si doua ordonante de urgenta ce vor aduce reglementari in domeniile achizitiilor publice si parteneriatului public-privat.

"Cele mai mari intarzieri le-am avut din cauza achizitiilor publice. Am mers la Bruxelles, am discutat notiunea de achizitii publice, am luat platforma, ne-am inspirat din legea achizitiilor publice din Germania. La parteneriatul public-privat sigur ca nu am inventat noi roata, am cautat sa gasim in Europa o forma a normelor si a legii care sa ne ajute, pentru ca avem ca exemplu China, care vrea sa investeasca", a completat vicepremierul.

Vicepremierul Paul Stanescu a avut joi o intrevedere cu prefectul judetului Giurgiu, Nina Carmen Crisu, la care au participat senatorii de Giurgiu Niculae Badalau si Cristian Marciu, deputatul Elena Dinu, presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, si vicepresedintele institutiei Lucian Corozel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prefect subprefect asimilati secretari stat, #noul cod administrativ, #cod administrativ dezbatere, #comisie speciala cod administrativ , #vicepremier