Paula Seling, despre costumele de la Eurovision si disputa cu Razvan Ciobanu Interviu

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 12:53
7004 citiri
Paula Seling, despre costumele de la Eurovision si disputa cu Razvan Ciobanu Interviu
Foto: Facebook/Paula Seling

Paula Seling a prezentat, alaturi de Andreea Banica, Ovi si Marius Rizea, selectia nationala a Eurovision 2013, insa aceasta performanta a atras critici din cauza tinutelor purtate de acestia, desi scopul era aducerea in prezent a imaginii ABBA.

In plus, designerul Razvan Ciobanu a acuzat-o pe artista de lipsa de stil, ducand declaratiile la extrem si spunand ca "ii sangereaza ochii" atunci cand o priveste.

Razboiul tinutelor Eurovision continua: Paula Seling vs. Razvan Ciobanu

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, artista lamureste povestea costumelor, dar si disputa aparuta intre ea si Razvan Ciobanu.

Desi nu ati concurat la Eurovision, tot ati fost tinta criticilor, de aceasta data fiind vizate tinutele. Intentia a fost una laudabila. De ce credeti ca rezultatul nu a fost pe masura asteptarilor?

Nu stiu, probabil pentru ca o parte dintre cei care ne-au privit nu au inteles sau nu au vrut sa inteleaga ca totul era o joaca. Noi aveam "costume", nu "tinute" proprii si intentia era de a ne intoarce in timp, in anii '70, la tinutele din perioada aceea.

Cine le-a creat?

Au fost inspirate din tinutele formatiei ABBA si adaptate, pentru noi, de stilistul televiziunii.

La fel de criticate au fost si materialele. Voua, prezentatorilor, cum vi s-au parut?

Ne-am distrat excelent impreuna, ne-am descoperit ca oameni, tuturor ne-a facut placere sa jucam personajele, ba chiar sa improvizam, iar Dan Teodorescu mi-a confirmat inca o data ca e un om si un artist excelent. (Dan Teodorescu a realizat textele prezentatorilor - n.red.).

"Jignirile si rautatile ma scot din calmul meu general"

Razvan Ciobanu a fost unul dintre cei mai duri critici si v-a acuzat de lipsa de stil. Stiu ca dupa cateva zile i-ati dat o replica si v-ati oferit sa ii purtati creatiile "pentru a-l scoate din conul de umbra in care a intrat". Chiar ati accepta? A venit oferta din partea sa?

Oricine poate arunca vorbe urate, insa critica ar trebui sa aiba ca scop indreptarea celui in cauza. Mi s-au parut cu scop precis aceste comentarii aruncate in mijlocul unor evenimente intens promovate, de aceea am si indraznit sa raspund.

Accept critica, binevenita intotdeauna pentru a deveni mai bun, insa jignirile si rautatile ma scot din calmul meu general. Desigur ca as purta creatiile dumnealui, de altfel chiar am avut intentia, cu multi ani in urma. Nu s-a concretizat din alte motive, insa l-am apreciat ca designer.

Razvan Ciobanu a spus ca vederea tinutelor i-a facut ochii sa sangereze. In replica la acuzele sale, ati spus ca sperati "din toata inima" ca sangerarea sa nu aiba alte cauze. La ce va refereati?

Nu vad cum ar putea o creatie vestimentara sa faca ochii cuiva sa sangereze. "Temerea" mea e legitima.

Eurovision, de domeniul trecutului?

De ce nu ati mai participat in acest an la Eurovision? Pe viitor vreti sa incercati din nou?

Dupa experienta anului 2010 cand, impreuna cu Ovi, am ocupat locul 3 cu "Playing with fire", nu m-am mai gandit sa particip, cel putin nu foarte serios. E destul de greu sa depasesti aceasta performanta, in conditiile in care concursul are, de multe ori, tendinte de vot geo-politic... Insa daca vor aparea o idee de piesa si un concept excelent, ma voi intoarce.

Dar rolul de prezentator l-ati mai accepta?

Desigur. Mi-a facut deosebita placere sa fiu prezentator. E altceva si imi place sa traiesc experiente noi, sa ma implic in lucruri interesante.

"Cezar este iesit din comun"

Cum vi se pare Cezar Ouatu?

Iesit din comun. Cezar este unul dintre contratenorii apreciati in Europa, are o tehnica foarte buna si, cu siguranta, va iesi in evidenta din sirul lung de artisti de pe scena Eurovision. Va crea, ca si in timpul selectiei de la noi, discutii, valuri, care pana la urma ii vor face bine in primul rand lui, ca artist, pentru ca nimeni nu-i poate contesta valoarea.

Ce sanse ii dati pentru a trece de semifinala de la Malmo? Dar in finala, pe ce loc il vedeti?

Nu pot sa-mi dau cu parerea, n-am facut-o nici cand am fost noi pe scena Eurovision si asta pentru ca votul publicului este greu de prevazut, cu atat mai mult intr-un caz special, ca al lui.

Ati avut un alt preferat?

Mi-au placut cateva piese, mi-a fost drag sa revad persoane carora le-am dus dorul pe scena muzicii romanesti, dar, din respect pentru toti cei care si-au consumat atata energie pentru a pune la punct show-ul Eurovision, n-am sa precizez nume.

Vi s-a parut ca a fost cineva defavorizat sau, din contra, "tratat preferential"?

Cred ca juriul este chemat sa jurizeze asa cum crede el de cuviinta. Mi se pare nedrept ca, daca juriul nu jurizeaza conform opiniei tale, sa-l critici, sa-l faultezi. De aceea exista juriu, sa aiba opinie, asa cum fiecare dintre noi o are pe a sa, pe care si-o exprima prin votul publicului.

In prezent promovati un nou single, "Pansament". Fiecare melodie are o istorie. Ce se afla in spatele acesteia?

Piesa reprezinta o colaborare cu niste oameni cu care am inregistrat un alt succes cu ani in urma - CatMusic si Marius Moga (piesa "Timpul/La radio se-anunta ploi"), dar si cu oameni tineri si extrem de talentati: Adda Moldovan, Ovidiu Stanescu, Ionut Vasilache, Romeo Bejan si Alex Cotoi.

Piesa este simpla, clara, de dragoste. Am retinut-o din prima clipa cand mi-a fost prezentata. E o poveste de iubire intre oameni care-si doresc mult sa ramana impreuna, chiar daca viata in doi ii supune unor teste. In cateva cuvinte: dependenta, iubire, lupta, dorinta, vointa, suflet, suferinta, inima, pansament pentru suflet. "N-ai cumva un pansament pentru sufletul meu?" :)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Paula Seling costume Eurovision, #Paula Seling cearta Razvan Ciobanu, #Paula Seling Razvan Ciobanu, #Paula Seling Eurovision , #Eurovision 2010