Lider al maghiarilor: Intr-o zi, vom dori mai mult decat autonomie

Luni, 04 Iunie 2012, ora 21:37
8111 citiri

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat ca va veni o zi in care maghiarii din Romania vor dori mai mult decat autonomie. Declaratiile acestuia au fost facute in contextul solicitarii amanarii vizitei presedintelui Parlamentului ungar in Romania.

"Daca se continua in acest mod, poate ca va veni timpul cand vom dori mai mult decat autonomie", a spus Kulcsar Terza, la Romania Tv. Liderul maghiar nu a adaugat alte comentarii acestei declaratii.

La randul sau, candidatul PCM pentru Primaria Targu Mures, Benedeck Imre, a refuzat sa comenteze aceasta afirmatie, precizand numai ca Kover Laszlo, presedintele Parlamentului ungar, va veni, totusi, in Romania, marti.

Benedeck a mai spus ca reprezentantii PDL au picat "in batalia intre un partid mic care incearca sa isi gaseasca locul (PCM - n. red.) si UDMR, care deja si-a gasit locul".

Totodata, acesta a mentionat ca presedintele Senatului, Vasile Blaga, este "mare prieten" cu liderii UDMR.

Blaga si Anastase ii cer sefului Parlamentului Ungariei sa nu mai vina in Romania

Presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, Vasile Blaga si Roberta Anastase, i-au trimis o scrisoare omologului lor de la Budapesta, Kover Laszlo, prin care ii solicita sa nu mai efectueze vizita in Romania programata pentru ziua de marti, 5 iunie.

Kover Laszlo, care este si presedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar din Romania, a fost rugat de cei doi oficiali romani sa isi amane vizita pana dupa alegerile locale din 10 iunie.

Oficialul maghiar avea programate in Romania o serie de vizite electorale in judetul Mures, unde trebuia sa viziteze opt localitati alaturi de candidati ai Partidului Civic Maghiar.

Vizita oficialului de la Buapesta in Romania a fost anuntata, luni, de presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, care a precizat faptul ca Laszlo Kover va fi prezent in Mures in calitate de presedinte de onoare al PCM.

Szasz Jeno, PCM: Presedintele Parlamentului ungar va veni, marti, in Romania

Presedintele Parlamentului maghiar a provocat un scandal diplomatic intre Romania si Ungaria, dupa ce a criticat in termeni foarte duri autoritatile de la Bucuresti.

Kover Lazslo a declarat, in 27 mai, la Ohorheiu Secuiesc, dupa ce s-a decis amanarea ceremoniei de reinhumare a scriitorului nationalist maghiar Nyiro Jozsef, ca "a fost foarte surprinzator comportamentul neprietenos, necivilizat si barbar al noului Guvern roman de a-i refuza lui Nyiro posibilitatea de a se odihni in pamantul natal" si ca "a existat o adevarata vanatoare dupa urna cu cenusa", care "a depasit limita comicului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Kulcsar Terza Jozsef autonomie maghiara, #lider maghiar autonomie, #presedinte Parlament ungar vizita Romania , #stiri PCM