ARD de nerabdare (Opinii)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 23:59
3080 citiri
ARD de nerabdare (Opinii)
Foto: adevarul.ro

PDL-istii sa ajunga din nou la butoane si cu Traian Basescu la Cotroceni, doar nu degeaba si-au schimbat surtucul patat la guvernare cu un costum de megaalianta electorala ca aceea. Insa de nicaieri nu rezulta ca vin sa rezolve problemele Romaniei, nici sa reseteze imaginea "facuta tandari" la referendum, cum pofteste presedintele.

Primul obiectiv enuntat cu naduf este sa se razbune pe Ponta si Crin, pe dusmanii mortali de la USL. Iata imaginea mlastinii dambovitene si a nimicului care ne paste dupa 9 decembrie.

O lansare cat o dilema

Lansarea platformei electorale si a candidatilor a semanat cu prezentarea numerelor si a artistilor de circ: iata ce frumosi, isteti si grozavi sunt ai nostri..., ceilalti fiind toti prosti, hoti, mincinosi, corupti, incompetenti: "Nu suntem perfecti, dar suntem mai buni decat ei. Mai inteligenti, in sensul de minti luminate, responsabile si de buna credinta care cu ajutorul nostru, al tuturor, vor pune (altii?) Romania pe calea dreapta" (Mihai Stanisoara). Concluzia viitorului challenger prezidential il plagiaza fericit (de pe prompter): "Ai nostri sunt mai inteligenti ca ai lor". Nici macar nu poti sustine ca iadul mai e pavat cu intentii bune.

S-au potrivit de minune cu sloganul "Calea dreapta", gasit printre lozincile extremiste, si cu sigla, o inima, aceeasi cu a popularilor europeni, doar culoarea fiind adaptata mitologiei traditionale portocalii, caci roz-ciclam nu trebuia sa fie prea departe de vraja mov purtatoare de noroc prezidential.

Doctrina la control, domnilor!

Ideologia si programul noii aliante au lipsit, faptul ca Monica Macovei, "profesoara de drept politic", vrea integritate morala si schimbarea clasei politice fiind insuficient. Toti vrem, toti promit, dar nimeni nu poate face nimic. In fapt, PDL-ului i-a lipsit de la inceput dimensiunea doctrinara, caci viziunile sale despre guvernare au fost mereu "Seeing and Doing" (vazand si facand). Ca dovada, rasucirea lor intr-o noapte de la stanga la dreapta. Ca la jocul de doi.

De aceea n-au acum cu ce se lauda. Si se apropie campania electorala. Intrand intr-o alcatuire cu alte formatiuni deosebit de pretioase ideologic & programatic precum Noua Republica, Fundatia Crestin-Democrata..., ne asteptam sa cunoastem atitudinea fata de democratie, libertate si proprietate ca sa ne dam seama unde se poate incadra ARD pe esichierul politic.

De la ideologie, direct la batjocura

Ei bine, n-a fost posibil. Tonul belicos si revansard a fost dat de Cristian Preda, caruia ne inchipuiam ca i s-a incredintat misiunea de devoalare a principiilor ideologice ale ARD: "USL ne-a aratat ca nu poate coabita, vrea razboi. Razboi va avea".

USL si mare parte a alegatorilor s-au obisnuit cu amenintarile, cu impartirea romanilor in buni si rai in functie de partidul cu care voteaza. De 22 ani vin pe aceeasi filiera: FSN, apoi Basescu si comilitonii, or epoca guvernarilor autoritare a apus definitiv in Romania odata cu ratarea referendumului: e singurul, dar importantul sau castig. Parca ar cam fi cazul sa mai avem si guvernari in interesul cetatenilor.

Dupa atata integritate, sa ne iubim cu traseistii

Nici vorba de principii, analize, expertize, diagnoze si prognoze, de programe pentru viitorii 4 ani, ci de procese de intentie si acuzatii aduse competitorilor: USL se dezmembreaza. Daca nu, dispare, moare. Ori se cearta Crin cu Ponta... "USL in stanga ii apara pe politicienii corupti (zice dna Macovei). ARD in dreapta are candidati integri si competenti. ARD nu va avea nici penali si nici colaboratori ai securitatii".

Pe numarate sau pe vorbe? O lista prescurtata ne este pusa la dispozitie de Stefan Vlaston al dvs. in "White-News.eu", "gofm"... din 16 sept. a.c.

Le mai adaugam cateva "marete" fapte de arme puse recent la dispozitia presei care incoroneaza laudele de sine ale liderilor ARD: MRU, 10 miliarde lei publici pe parfumuri, creme, carne Kobe si bauturi extrafine, Traian Igas, avion si coloana oficiala pana la salupa de acasa de la fluviul Pecica, Arad... Asadar, iata, Mihai Razvan Ungureanu si ungurenii sai deja vorbesc aceeasi limba "pe o singura voce".

Cu traseistii insa, campionii integritatii morale stau comic daca n-ar fi pidosnic: privind noile achizitii ale Fortei Civice, nu-ti mai vine a scrie despre principii morale in politica romaneasca fara a te lecui definitiv. De aceea ii inteleg pe impricinati: ce s-ar face partidele fara banii si voturile lor? Fireste ca dimensiunile mocirlei politice vor ramane astfel constante, dar cauzele tin cica de societatea romaneasca: deocamdata atat se poate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Platforma program candidati ARD, #integritate morala competenta coruptie , #alegeri parlamentare