PD-L a schimbat un candidat la alegerile parlamentare in judetul Iasi

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 21:04
1540 citiri
PD-L a schimbat un candidat la alegerile parlamentare in judetul Iasi

Unul dintre candidatii PD-L la alegerile parlamentare in judetul Iasi, Constantin Leonte, a fost inlocuit, miercuri, cu omul de afaceri Gheorghe Cretu, decizia fiind luata, potrivit liderilor filialei, de o comisie speciala infiintata la nivelul Biroului Permanent National al partidului.

Astfel, omul de afaceri Gheorghe Cretu a fost inscris in colegiul orasului Harlau pentru Camera Deputatilor, informeaza NewsIn.

Liderii PD-L Iasi au explicat ca decizia schimbarii lui Leonte a fost luata de o comisie speciala infiintata la nivelul Biroului Permanent National al partidului, hotararea fiind comunicata filialei iesene miercuri.

"Este o decizie normala, pertinenta. S-a analizat oferta electorala a domnului Cretu si s-a stabilit ca el sa candideze in zona Harlau", a declarat deputatul PD-L de Iasi Petru Movila.

Din partea PD-L Iasi pentru Senat vor candida eurodeputatii Dumitru Oprea si Mihaela Popa (in colegii din municipiul Iasi), fostul sef al Casei de Asigurari de Sanatate, Iulian serban, fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi Lucian Flaiser si Leonard Rusu, presedinte PD-L Pascani (in colegii din judet).

La Camera Deputatilor, democrat-liberali i-au inscris in cursa electorala, in colegii din municipiul resedinta de judet, pe seful PD-L Iasi, Dan Carlan, consilierul local Daniel Oajdea, consilierul judetean Marius Spanu, vicepresedintele organizatiei locale de tineret Constantin Neagu si fostul prefect de Iasi, Nicusor Paduraru.

In colegii din judet vor candida consilierii judeteni Constantin Serban, Narciza Nedelcu si Valerica Andronache, seful Oficiului Judetean de Plati in Agricultura Liviu Bulgaru, avocatul Dragomir Tomaseschi, actualul deputat Petru Movila si omul de afaceri Gheorghe Cretu.

Iasul va trimite in Legislativ 17 parlamentari, 12 deputati si cinci senatori. PD-L este primul partid care a depus candidaturile, in timp ce PNL si PSD nu au dat inca publicitatii lista completa cu candidatii la alegeri.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#PDL, #Gheorghe Cretu, #Constantin Leonte, #inlocuire, #alegeri, #parlamentare , #alegeri parlamentare