Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PDL isi face harakiri (Opinii)

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 18:24
5087 citiri
PDL isi face harakiri (Opinii)

Odata cu formarea asa-numitei Aliante de Dreapta, botezata sugestiv "Alianta Romania Dreapta"(ARD), pentru PDL nu se arata vremuri mai insorite.

Un partid, care se afla undeva la 18% in sondajele de opinie (am facut o medie, pentru ca mai toate sondajele prezentate in presa difera radical), n-ar avea de ce sa se inhame la o caruta trasa de niste "ponei" politici destul de anemici.

Poate ca PDL se gandeste sa adopte aceeasi strategie ca si la locale, ascunzandu-si numele, sigla si culorile partidului in spatele unei aliante. La locale, pedelistilor le-a iesit acest artificiu.

Este stiut, insa, ca, la alegerile pentru primarii si consilii locale sau judetene, membrii unei comunitati pun mare pret pe numele candidatului si mai putin pe culoarea sa politica. La alegerile parlamentare va fi insa altceva. Oamenii vor vota partide si nu oameni, cu toate ca avem un surogat de vot uninominal.

Daca PDL intra intr-o alianta doar pentru atata lucru, atunci greseste fundamental. Intelegeam, daca democrat-liberalii ar fi reusit sa convinga din nou PNL pentru o reeditare a fostei Aliante DA. Erau doua partide cu notorietate, cu sanse reale de a constitui o majoritate parlamentara. Dar sa te cununi cu niste formatiuni aparute peste noapte, care nu inseamna practic nimic pe scena politica a Romaniei, e un gest cel putin necugetat.

Aduni 18 procente cu marile zerouri pe care le aduc Papahagi, Nemtu, MRU si Pavelescu, si ce obtii? Nimic in plus. Asta in cazul adunarii. Daca se vor gandi la o operatie de inmultire, sa nu cumva sa aiba parte de o dezamagire totala.

Suna pompos cand vii in fata natiunii si te autointitulezi ca esti singura alternativa viabila si corecta la stanga radicala, bolsevica, populista si incapabila sa guverneze tara. Ce mai conteaza ca tu, ditamai Vasile Blaga, apari in "stenogramele lui Blejnar", facand un presupus trafic de influenta.

Mizezi foarte mult pe mesaj, pe impactul asupra maselor si pe o emulatie de moment data de esecul USL in recenta campanie de demitere a presedintelui Basescu. Scapi de povara grea a "PDL-ului care a guvernat dezastruos vreo trei ani", si speri ca Dumnezeu te va mangaia pe cap in decembrie, cand, de sub patura numita "Alianta Romania Dreapta", vei constata ca romanii au fost receptivi la indemnul "sus inima!".

Numai ca, dupa cum am vazut in cateva luari de pozitie semnate de doi membri deja marcanti ai actualei aliante (Mihail Neamtu si MRU), opiniile par a fi divergente. Unii vor candidati comuni, altii propun candidati separati. Mai pe romaneste, partidul mare, in speta PDL, numeste grosul candidatilor, iar astia mai mici sa se multumeasca cu ceva firimituri.

PDL, pana acum, nu a dat nimic de inteles. E greu de crezut, insa, ca democrat-liberalii vor accepta candidati comuni si un algoritm in care toti partenerii de alianta sa fie considerati egali.

De-asta spuneam ca e neinspirata alianta PDL cu niste formatiuni despre care romanii de-abia daca au auzit, care nu-ti aduc capital electoral, nu-ti aduc nume spectaculoase (adulatori ai lui Traian Basescu, fosti pesedisti, traseisti). Daca nu iti aduc alegatori, de ce sa te legi la cap? Cine stie, poate ca intrebarile astea si le pun si oamenii cu bani din PDL, care, atunci cand va veni campania, nu vor mai scoate atat de usor finantele din buzunarul propriu.

Nu-i greu de intuit ca si Pavelescu, Papahagi, MRU sau Neamtu vor dori sa aiba candidati din partea formatiunilor lor. Nu se stie, poate vor dori sa fie considerati egalii PDL. Din cate se vede, au destui membri si ma indoiesc ca au venit toti in partidele ARD doar ca sa aduca din nou PDL la guvernare.

E clar ca toti urmaresc sa puna mana pe un post de senator sau deputat. Numai ca va fi greu cand se vor imparti colegiile si se va constata ca banu' gros e in PDL, iar la ceilalti bate vantu' prin buzunare. Sa te tii atunci negocieri la sange.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PDL alianta dreapta, #Alianta Romania Dreapta, #Mihail Neamtu MRU divergente , #alegeri parlamentare
Comentarii
Poza Fac lipsa mare pe voi
Fac lipsa mare pe voi
rank 5
Alt CLOPOTAR ce trage clopotele pendtu decesul PD-L !
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5