Prim-vicepresedinte PDL: Eu nu apartin acestei faune politice

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 12:59
3987 citiri
Prim-vicepresedinte PDL: Eu nu apartin acestei faune politice
Foto: tirgumureseanul.ro

Prim-vicepresedintele PDL, Dorin Florea, este de acord cu avizul negativ primit de 36 dintre candidatii Aliantei Romania Dreapta la parlamentare, de la Comisia de Etica. Totodata, liderul democrat-liberal critica actuala clasa politica din Romania, afirmand ca el nu apartine "acestei faune".

"Foarte bine, nu trebuie sa supere pe nimeni. Si cred ca trebuie sa devina o practica in Romania. Ma astept sa fie inlocuiti acesti candidati si ma astept, cu tot dinadinsul, Parlamentul Romaniei sa arate altfel decat ceea ce e denumit acum - 'Parlamentul rusinii'. Asa ca ar fi culmea sa fiu culpabil pentru asa ceva", a spus primarul din Targu Mures, pentru Ziare.com.

Acesta consodera ca liderii politici ai tuturor partidelor ar trebui sa stea la masa si sa convina impreuna, "daca intr-adevar au pretentie de a fi oameni politici", apreciind ca, exceptandu-l pe presedintele PDL, Vasile Blaga, nu poate spune ca vreun alt lider al unui partid "are pretentie de a fi om politic".

Politica din Romania - "dezmat al mediocritatii si borfasilor"

"Mai jos decat s-a ajuns acum nu stiu unde se poate ajunge. Si de aceea subscriu orice fel de curatenie. Asta nu este politica in Romania, asta este dezmat al mediocritatii si al borfasilor. Avem lautari, avem oameni mediocri, avem oameni in cu totul si cu totul alte specialitati decat ceea ce inseamna politica. Dumneavoastra nu traiti in Romania, dumneavoastra va uitati la alta Romanie? Eu stiu ca mi-e rusine sa mai ies pe strada, vizavi de cum suntem catalogati in Europa, in Romania si peste tot. Eu nu apartin acestei faune", a declarat prim-vicepresedintele PDL.

Cristian Poteras: Nu vor sa scape de mine, vor sa decimeze partidul!

Democrat-liberalul vede, in ultimii 20 de ani, "un rasfat al unei mediocritati", condamnand debutul in politica "al unor securisti, al unor ziaristi patati, mercenari, oameni borfasi, oameni care isi cauta in politica rezolvarile personale".

"Asta nu-i politica in Romania de azi, intr-o perioada a unei Europe a valorilor si intr-o perioada profunda de criza in care orice tara trebuie sa arate ce are mai bun. Noi ce avem? Ce a ajuns Romania, decat o tara a istericilor? In acest sens, subscriu si voi lupta pentru orice fel de crestere a calitatii profesionale, morale si intr-adevar oameni care sa puna Romania mai presus de interese de grupari. Uitati-va, sa vad pe Becali, pe Diaconescu, pe Rosca Stanescu si sa stau linisti? Indiferent din ce partide sunt", a precizat primarul muresean.

"Romania e o tara la discretia avocatilor"

Liderul PDL spune ca ii include pe lista politicienilor care ar trebui schimbati si pe democrat-liberalii care n-au fost pusi pe lista "si foarte bine au facut organizatiile ca nu i-au pus pe liste".

"Nu vedeti ca nicio lege din Romania nu e facuta ca lumea si o e tara la discretia avocatilor? Ati vazut vreo lege facuta in Romania sa fie respectata? Astea sunt intrebarile pe care mi le-am pus si raspunsul este unul singur: cu totul si cu totul alta clasa politica capabila efectiv sa reformeze Romania din temelii.

Sa inteleaga ce inseamna importanta scolii, a educatiei, a culturii si nu a non-valorii si a isteriei si a oamenilor cu bani. Pe mine nu ma intereseaza costumele lui Becali si modul lui grobian. Pentru unii am vazut ca este un standard. Pentru mine nu", a subliniat prim-vicepresedintele PDL.

Lider PDL: In Parlament au ajuns gunoaiele societatii

Dorin Florea (PDL): Toata legislatia Romaniei a incurajat nemunca

Aceste lucruri l-au determinat pe edil "sa iasa in strada" si sa spuna "aproape ca un strigat catre cetateni chestia asta", deoarece nu vrea sa fie "cuplu culpabil".

"La un moment dat, te poate intreba copilul tau sau nepotul tau: 'Bine, bine, dar ce-ai facut ca sa te opui acestor lucruri?'. Ce sa fac? Eu nu fac slugi in fata nimanui din partid, cum n-ar trebui sa faca niciun om de administratie sau sa tolereze mediocritate numai pentru a castiga o pozitie politica in fata, nu", a mentionat Dorin Florea.

Academicienii, universitarii si intelectualii, fata in fata cu Gigi Becali

Primarul a precizat ca se bucura ca in PDL se face "tot mai multa curatenie", fara "isterii", cu referire la avizele negative date candidatilor ARD, facand totodata un apel catre academicienii si intelectualii din Romania.

"Lumea va intelege odata si-odata ca gestul facut acum e un inceput, iar oamenii capabili ai tarii - academicienii, universitarii, intelectualii de frunte - trebuie sa iasa din modul prafuit in care au fost aruncati de societate si sa iasa in fata ca n-au de ce sa stea. Ce asteapta, sa vina Becali sa ii invite la dezbateri publice pe teme economice sau teme de istorie sau de civilizatie? La ce ne asteptam?", se intreaba democra-liberalul.

Edilul din Targu Mures vrea sa candideze la Senat - afla de ce

Acesta explica faptul ca acestea au fost motivele "aproape disperate" care l-au determinat sa se gandeasca la o candidatura la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar ca decizia candidaturii sale va fi luata de cetatenii municipiului Targu Mures.

"Intr-un astfel de caz, decizia imi este clara: eu imi consult populatia si daca procentul populatiei imi spune sa raman acasa - pentru ca eu mi-am castigat un mandat de primar si asa e corect, sa intrebi cetatenii, ca imi convine mie sau imi cere partidul sau nevasta sa ma duc sa candidez la nu stiu ce... Si sunt intr-un amplu proces de dialog cu populatia, am finalizat aproape acest sondaj si populatia, intr-un procent fantastic de mare - aproape 70 la suta - imi spune sa raman acasa si sa imi continui proiectele, ceea ce voi tine cont de acest lucru. Asta va pot spune cu exactitate, poate pana maine (sambata - n.red.) lucrurile sunt clare", a conchis Dorin Florea.

Comisia de Etica a ARD, la final. Iata cei 36 de candidati cu aviz negativ

Cristian Preda: Daca unul dintre cei respinsi va candida, se va incalca statutul PDL

Macovei: Daca 20 de candidati sunt scosi de pe listele ARD e un succes

Candidatii respinsi de comisia Macovei: "Nu stiu", "nu e adevarat" sau "e mana PSD"

Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta a finalizat, joi, verificarea candidatilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, dintre cele 502 candidaturi verificate, in urma evaluarii, comisia a decis prin vot sa acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, cateva dintre acestea fiind intre timp inlocuite.

Printre cei care au primit aviz negativ se numara fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteras, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, dar si deputatii PDL William Brinza, Viorel Riceard Badea, Petru Movila si Sorin Pandele, precum si presedintele PDL Ialomita Marinica Cazacu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dorin Florea candidati respinsi comisie, #Dorin Florea candidati PDL Comisa Etica, #candidati PDL aviz negativ, #candidati PDL respinsi Comisia Etica, #Dorin Florea parlamentari , #alegeri parlamentare