Opinii: 2012 - anul apocalipsei PD-L

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 05 Octombrie 2010, ora 19:42
5349 citiri
Opinii: 2012 - anul apocalipsei PD-L
Foto: adplayers.ro

Exista doua lucruri care ingheata sangele democrat liberalilor - suspendarea presedintelui si alegerile din 2012. Suspendarea lui Traian Basescu este o sperietoare cu chip si trup, care poate deveni insa realitate in orice clipa, mai ales ca tine de votul catorva parlamentari.

Alegerile din 2012, in mod normal, sunt pierdute de PD-L, chiar daca masurile si "reformele" lor ar fi cele mai bune din lume. Saracirea populatiei nu iti poate aduce voturi. Este un adevar peste care nimeni nu poate sa treaca. Acestea fiind problemele democrat liberalilor, este usor acum sa le intelegem aparentul delir care i-a cuprins in ultimul timp.

La Suceava, Elena Udrea a anuntat inceputul campaniei electorale. Cu doi inainte. In timp ce tara se scalda in cea mai grava criza economica si sociala din ultimii 60 de ani, PD-L anunta - prin vocea Elenei Udrea - declansarea campaniei electorale la nivel national. Chiar daca aceasta debuteaza cu alegerile interne in partid, mesajul a fost transmis. Cine a avut de auzit si inteles a facut-o.

Pentru suspendare, pentru impiedicarea ei, PD-L a declansat deja campania. Cat de greu este sa iti dai seama ca a fost trasata sarcina de partid catre toti liderii sa iasa si sa elibereze un singur mesaj - "mogulii, comunistii, presa ticaloasa". Nu exista miscare sau rasuflare pe care vreun pedelist sa o faca, fara a rosti cel putin unul dintre cuvintele de mai sus. Poporului trebuie sa ii fie transmisa o idee pana ii intra in cap.

"De vina pentru tot ce este rau, pentru tot ce va urma a fi rau, nu este decat presa, comunistii si mogulii vinduti agenturilor si intereselor straine" - aceasta este placa PD-L. Funeriu, Udrea, Flutur, Falca, Igas, Turcan, Boc, Voinescu, Anastase si toti ceilalti reprezentanti ai falangei prezidentiale din partidul democrat si-au inteles misiunea - demonetizarea suspendarii, rostirea subiectului pana la caducitate, pana la devalorizarea lui.

Asta pe de o parte. Pe de alta parte, toti aparatorii presedintelui au sarcina de a diaboliza pe oricine se alatura demersului suspendarii. Nu poti fi om, daca te indoiesti de presedinte, daca pui sub semnul intrebarii beneficiile pe care le-ar aduce tarii continuarea pana la capat a celui de-al doilea mandat al lui Traian Basescu. In fond, Opozitia este redusa la o gloata de reprezentanti ai raului absolut pentru singura vina de a-si face treaba de opozitie.

Iar orice demers democratic si in limitele legii venit din partea Opozitiei este doar manifestarea si dovada cea mai buna a faptului ca inca traim intr-un stat de drept. In acest caz, ceea ce pun in discutie democrat liberalii este insusi statul de drept. Iar "funia si sapunul" pe care Flutur se grabeste sa le inmaneze Opozitiei, dincolo de metafora nefericita a expresiei, vizeaza tocmai aceasta idee.

Cat priveste alegerile din 2012, discursul reprezentantilor PD-L urmeaza aceeasi reteta. Repetarea pana la saturatie a unei idei din start false - "anul 2012 va fi anul victoriei finale a PD-L, anul in care economia va zburda, iar romanii isi vor da seama ce noroc au avut sa ii conduca un partid reformator, care a modernizat Romania din temelii".

"Ma numar printre cei care cred, fara rezerve, ca una dintre dimensiunile esentiale ale democratiei este garantarea dreptului la exprimare si informare. Cred insa ca rostogolirea, in mod intentionat, de minciuni, prin intermediul mass-media, pana cand aceste minciuni ajung sa aiba, in perceptia publica, valoare de adevar, este nociva pentru democratie.

'O minciuna repetata de o mie de ori ramane o miciuna, dar o minciuna repetata de un milion de ori devine adevar', spunea Goebbels, ministrul Propagandei Publice in timpul regimului nazist". Stiti cine a rostit aceste fraze, citandu-l, culmea, chiar pe nazistul Goebbels? Nimeni altcineva decat Elena Udrea.

Acum, cine mai spune adevarul si cine minte? Care este realitatea aia pe care nu o mai poate deforma, manipula si truca nimeni? Cine ii da masura ei cel mai bine? Oamenii care ies in strada sa isi strige disperarea, politicienii sau cei care isi exprima neincrederea in sondaje in actualii guvernanti?

Sunt doar cateva intrebari pe care, sunt convins, niciun pedelist nu mai are puterea si sinceritatea necesare pentru a si le pune. In schimb, rostesc cu totii tocmai in mass-media fraze dictate in spatele usilor inchise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#alegeri PDL, #Elena Udrea campanie, #campanie Emil Boc, #suspendare Basescu, #manipularea presei , #alegeri PDL