Alegere de staret la PD-L (Opinii)

Sambata, 14 Mai 2011, ora 18:19
7205 citiri
Alegere de staret la PD-L (Opinii)

Conventia Nationala a partidului de guvernamant este de fapt o finala interna, o disputa cu trofeul pe masa. Mai exact, o cursa intre doi concurenti si jumatate, arbitrata "echidistant" de catre Traian Basescu.

Acesta a primit o invitatie de onoare in sectorul VIP, ca supervizor al formatiunii in care patriarhatul este predominant.

Competitia constituie in sine un tandem pedelist, cu Emil Boc la ghidon si, aparent, Vasile Blaga pe saua din spate. Domnul Paleologu joaca rolul iepurelui pe langa o bicicleta de care e indragostit, dar pe care nu o poate calari.

Actualul lider a tasnit in alergare de la +1, gratie wild card-ului inmanat la vedere de catre, pana la urma, insusi patronul concursului. Emil Boc a atasat fisei sale de inscriere la acest semifond fara obstacole sustinerea laturii feminine, compuse din Udrea, Anastase, Turcan, Macovei, Elena Basescu. Ei ii poate fi adaugata distributia consistenta a celor mai influenti pedelisti.

"Buldogul" Blaga dispune la randul sau de aportul sustinator al lui Berceanu, Frunzaverde, Preda, Boureanu. Cei doi B&B isi joaca asii (vreo trei sunt la Boc) si damele (zero la Blaga), nutrind ca regii din spatele lor vor reusi sa popeasca decisiv si favorabil numarul voturilor.

Fanii lui Emil Boc isi doresc un statu quo pe placul sefului suprem, fara turbulente in stare sa livreze surprize unui parcurs anuntat al PD-L. Cealalta tabara beneficiaza discret si de afinitatile nadajduite ale Opozitiei, care vede in Vasile Blaga macar un ic capabil sa fisureze monolitul Basescu-Boc.

Cum spuneam, "peste toata harmalaia trece-n zbor un fluture", numit Theodor Paleologu. Filozoful licentiat la Sorbona, cu vederi liberale, este un personaj mult mai pitoresc. Nu dispune si nu-si aroga veleitati de ucigas politic. Face nota discordanta in raport cu favoritii la cununa de lauri.

Nu este un bun incasator de scatoalce, nici un executant basescian desavarsit, cat despre abilitati de organizator impecabil, ce sa mai vorbim! El detensioneaza, aplaneaza orice bob de galceava, fiind un politician defensiv. Prin urmare, are tot atatea sanse la sefia partidului cate ar fi avut Zavaidoc la Eurovision 2011.

Ceea ce va ramane cu adevarat important dupa ultimul gong al acestui turnir portocaliu, cu intregul sau arsenal de unelte, mai mult sau mai putin conventionale, este imobilismul sistemului politic, pe care il conduce PD-L. Unul inflexibil, calat de ancore infipte in putregaiul incompetentei, neputintei si indolentei.

Romanii obisnuiti au un procentaj de optimism net inferior celui detinut de Emil Boc in sondaje, ce la randul sau, este aproape insignifiant. In catalogul de sarcini asumate si neonorate prin campania electorala de partidul aflat la timona puterii, sunt foarte multe note de corigenta. La mai toate materiile.

Drept consecinta, interesul populatiei fata de alegerea staretului PD-L tinde spre un justificat zero absolut. Pentru oamenii de rand, intr-o mare masura, nici macar criza economica nu mai conteaza, ci cum si, mai ales, daca vor mai apuca sa o traverseze. Restul este dispret. Adica, un compromis intre sila si clementa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#alegeri PDL, #competitie alegeri PDL, #Blaga Boc Paleologu alegeri , #alegeri PDL