Elena Udrea, aleasa presedinte al PD-L Bucuresti. Placinta si Canacheu, vicepresedinti

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 16:30
7869 citiri
Elena Udrea, aleasa presedinte al PD-L Bucuresti. Placinta si Canacheu, vicepresedinti
Foto: RTV

Elena Udrea a castigat, duminica, sefia filialei PD-L Bucuresti, cea mai importanta filiala a partidului, fiind, de altfel, si singurul candidat pentru aceasta functie.

Nici pentru cele doua posturi de prim-vicepresedinte nu a existat o lupta intre mai multi democrat-liberali, candidatii fiind deputatul Costica Canacheu si senatorul Sorina Placinta, fost ministru, adusa in luna octombrie de la PD-L Vrancea la organizatia din Capitala, ambii castigandu-si fotoliile.

In schimb, a existat o oarecare competitie pentru posturile de conducere cu mai putina vizibilitate. Astfel, pentru functia de secretar general s-au inscris Irinel Hristu, Danut Liga si Vasile Gherasim, biruind in cele din urma Gherasim.

Pentru functia de trezorier si-au depus candidaturile Horatiu Tica si Anca Constantinescu, castigatorul fiind Tica.

Ziare.com ti-a prezentat minunt cu minut desfasurarea alegerilor pentru sefia PD-L Bucuresti:

16:40 - In functia de trezorier a fost validat Horatiu Tica.

16:30 - Vasile Gherasim a castigat batalia pentru postul de secretar general, in fata lui Irinel Cristu si a lui Danut Liga, cu 577 de voturi pentru si 344 impotriva.

16:20 - Costica Canacheu si Sorina Placinta au fost alesi prim-vicepresedinti ai PDL Bucuresti, alaturi de Vasile Gherasim care va ocupa postul de secretar general al organizatiei.

16:00 - Elena Udrea a castigat sefia PD-L Bucuresti, filiala pe care a condus-o interimar in ultimele luni, cu 979 de sustineri "pentru" din 999 voturi, in conditiile in care a fost singurul candidat.

14:50 - Elena Udrea a precizat ca singura modalitate prin care PD-L isi poate duce la bun sfarsit proiectele este prin eliminarea PSD, adaugand ca este nevoie de inalturarea altor conflicte cu fortele de dreapta de pe scena politica.

"Trebuie sa trecem peste orgolii politice, sa sustinem refacerea unitatii dreaptei. PSD castiga in forta si influenta atunci cand dreapta e dezbinata. Sunt sigura ca lucrurile care despart celelalte partide din Romania, partide de dreapta, pot trece in plan secundar. Lucrurile care ne unesc sunt mai importante astazi in batalia cu fortele retrograde reprezentate de PSD", a declarat Elena Udrea.

14:40 - Elena Udrea precizat ca doreste ca la PD-L Bucuresti sa fie readus "modelul politic al lui Traian Basescu".

"Vreau sa readucem modelul politic al lui Traian Basescu, sa merge in strada sa-i ascultam pe oameni, sa vorbim cu ei, sa punem in dezbatere solutiille problemelor pe care le au. Traian Basescu i-a ascultat pe oameni si le-a preluat proiectele, a adus oameni noi in partid, cu idei si dorinta de a face treaba, le-a acordat incredere", a explicat Elena Udrea.

13:30 - Elena Udrea s-a adresat membrilor democrat-liberali prezenti si a spus ca este nevoie de o reforma in partid, manifestata prin respectarea unor reguli clare si incompatibilitatile privind statutul de membru de partid.

"Am condamnat oligarhia si baronii locali ai PSD, nu putem accepta formare unor structuri similare si in PD-L", a declarat Elena Udrea.

12:50 - Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca o felicita pe Elena Udrea "pentru curajul de a-si asuma o responsabilitate uriasa" si a precizat ca organizatia va sta alaturi de Elena Udrea.

12:40 - Emil Boc a vorbit si despre Legea Educatiei Nationale: "Aceasta lege nu este una cu dedicatie pentru un partener de coalitie, asa cum s-a spus", a explicat premierul, ci ar fi o lege "care sa aduca reforma in sistemul educational".

12:30 - Premierul Emil Boc s-a adresat la randul sau democrat-liberalilor, spunand ca "ora exacta" pentru Romania se da de la Bucuresti, iar ascensiunea PD-L a pornit de la organizatia din Capitala, cu ajutorul lui Traian Basescu.

Liderul partidului a precizat care sunt obiectivele PD-L, spunand ca este vorba despre scoaterea Romaniei din criza, aducerea cresterii economice in 2011, iar pentru 2012 castigarea alegerilor locale si parlamentare.

12:20 - Raluca Turcan, prezenta la randul sau la Palatul Parlamentului, s-a adresat membrilor PD-L, numind-o pe Elena Udrea "un adevarat 'Kill Bill' al politicii romanesti".

12:10 - Europarlamentarul Cristian Preda a avertizat PD-L ca pentru alegerile din 2012 este nevoie de oameni credibili, nu de oameni care intra in cursa electorala "sa se apere de calomnii".

"(...)Avem nevoie de oameni care sa aiba credibilitate cand intra in cursa, nu sa spere sa dobandeasca aceasta credibilitate din cursa. Vom avea nevoie de oameni nu care intra in cursa ca sa se justifice pentru calomnii, ci de oameni care sa fie convingatori in mod natural, si nu prin fardul pe care il dau campaniei", a spus Preda.

Cristian Preda a adaugat si ca Traian Basescu nu mai poate ajuta democrat-liberalii, propulsandu-i prin popularitatea sa. "Un partid popular este un partid al oamenilor de rand si vom castiga vorbind limba oamenilor de rand si nu vorbind cum ne dicteaza sefii", a spus acesta.

11:50 - La eveniment participa si deputatul PD-L Sever Voinescu.

11:35 - Ioan Oltean, vicepresedintele PD-L, a declarat la inceputul sedintei: "Soarele PD-L trebuie sa rasara din nou de la Bucuresti. Organizatia PD-L Bucuresti trebuie sa redevina ce a fost. Sunt convins ca prin alegerea noii conduceri, prin alegerea noului birou permanent, organizatia PD-L Bucuresti va redevni organizatia de prima mana a PD-L, soarele PD-L. Va doresc succes si sa dea Dumnezeu sa fim intotdeauna la guvernare si intotdeauna cei mai buni din aceasta tara".

11:30 - Sunt prezenti si prim-vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica, vicepresedintele PD-L Ioan Oltean, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, Vasile Blaga, ministrul de Externe Teodor Baconschi, Cristian Boureanu, ministrul Educatiei Daniel Funeriu, dar si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

11:25 - Ministrul Apararii, Gabriel Oprea (UNPR), participa la eveniment si a sustinut un discurs.

11:20 - Elena Udrea a declarat deschise lucrarile consiliului, la care si-au anuntat participareea 1.070 de membri ai PD-L si a propus vot deschis pentru alegerea conducerii organizatiei de Bucuresti.

11:15 - Elena Udrea si presedintele PD-L, Emil Boc, si-au facut intrarea in sala unde au loc alegerile si au cantat impreuna cu membrii prezenti imnul PD-L.

Intrebata anterior daca este incomodata de faptul ca este singurul candidat, Elena Udrea a spus: "Nu ma incomodeaza, dar emotiile sunt la fel de mari".

11:10 - Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, participa la eveniment.

11:00 - La Palatul Parlamentului a sosit ministrul Turismului, Elena Udrea, si premierul Emil Boc, presedintele PD-L.

10:00 - Membrii PD-L au ajuns la Palatul Parlamentului si se pregatesc de inceperea lucrarilor.

Udrea, oficial unicul candidat la sefia PD-L Bucuresti

Conferinta PD-L Bucuresti a inceput duminica, la ora 11:00. Ea incheie o serie mai lunga de alegeri in PD-L Bucuresti, cele din organizatiile de sectoare.

Astfel, la sectorul 1 a ajuns sef Bogdan Cantaragiu, care pierduse anterior sefia PD-L Giurgiu, la sectorul doi a fost confirmata in functie Anca Boagiu, iar Silvian Ionescu a fost reales la sectorul 3.

La PD-L sector 4, Romeo Raicu a primit un nou mandat, iar Stefan Pirpiliu l-a inlocuit pe Marian Zlotea in sectorul 5. Cristian Poteras a obtinut un nou mandat la sefia organizatiei sectorului 6.

Elena Udrea, de la interimat la Primaria Capitalei?

"Restul si-au cam luat functii prin organizatii. Daca cineva dorea aceasta functie, avea timp in ultimii trei ani sa se pregateasca. Nu e o misiune usoara", a explicat recent Elena Udrea, pentru cotidianul Gandul, lipsa de entuziasm a democrat-liberalilor in ceea ce priveste asumarea raspunderii de a intra in conducerea celei mai importante filiale a partidului.

Usoara sau nu, cert este ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a refuzat aceasta misiunem atunci cand i-a fost oferita de liderul PD-L Emil Boc, in iulie 2010.

Preluarea interimatului a fost oficializata prin alegeri in Biroul Permanent National, cand Elena Udrea a obtinut zece voturi, contracandidatul sau, deputatul Costica Canacheu doar trei voturi, iar sase voturi au fost anulate.

Udrea: Nu exclud o candidatura a mea la Primaria Capitalei

De altfel, interimatul la sefia PD-L Bucuresti a continuat un alt interimat, cel al primarului sectorului 3, Liviu Negoita. Acesta anuntase inca din luna iunie ca, din motive personale, nu doreste sa se mai ocupe de activitatea partidului, in Capitala.

Negoita preluase conducerea filialei de la Vasile Blaga, care demisionase in urma cu doi ani, dupa pierderea fotoliului de primar general in fata lui Sorin Oprescu.

Abandonul lui Negoita, dar si situatia dificila a PD-L in Bucuresti, unde sondajele arata ca scade continuu, nu l-au lasat indiferent nici pe presedintele Traian Basescu, fost lider al organizatiei.

In 21 iunie, intr-o intalnire organizata la Snagov, cu toata conducerea PD-L si cu parlamentarii partidului, Traian Basescu i-a criticat pe secretarul general Vasile Blaga si pe prim-vicepresedintele Adriean Videanu pentru situatia organizatiei de Bucuresti.

"N-ati fost in stare nici sa gasiti un lider la Bucuresti. Ati vrut sa pastrati toti cate o bucatica din Bucuresti. Videanu a pierdut glorios Bucurestiul pentru ca n-a stiut sa comunice ce-a facut. Blaga a pierdut alegerile de asemenea glorios. Negoita e bun, dar nu se stie daca e...", a spus Basescu.

In aceste conditii, Elena Udrea isi va asuma, duminica, oficial o responsabilitate de care greii partidului au incercat rand pe rand sa scape, din motive greu de explicat pentru simpatizantii PD-L.

In fond, Capitala este filiala cu cel mai mare numar de membri din tara si care va da cei mai multi delegati la congresul de anul viitor, la care va fi aleasa noua conducere a partidului.

In plus, democrat-liberalii si-au exprimat public dorinta de a recastiga Primaria Capitalei, iar in aceasta batalie electorala ar fi de de asteptat sa intre seful filialei.

De altfel, dupa luni bune in care a refuzat sa se exprime public in aceasta privinta, Elena Udrea a admis recent ca nu mai exclude din start o candidatura la fotoliul de primar general.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri PDL Bucuresti, #Elena Udrea PDL Bucuresti, #presedinte PDL Capitala , #alegeri PDL
Comentarii