Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri PD-L: Glume nesarate si lauda de sine, in a doua zi de congres

Duminica, 15 Mai 2011, ora 10:53
3509 citiri
Alegeri PD-L: Glume nesarate si lauda de sine, in a doua zi de congres
Foto: Antena 3

A doua zi de alegeri la PD-L a inceput intr-o atmosfera relaxata, cu glume insipide, aplauze indelungi si laude multe la adresa celor prezenti.

Emil Boc, vesel nevoie mare dupa victoria de sambata, a anuntat ca ziua debuteaza cu alegerea celor patru prim-vicepresedinti si a secretarului general.

Din cursa pentru prim-vice s-au retras Cristian Boureanu si Constantin Ostaficiuc, din tabara lui Vasile Blaga, asa incat au ramas: Roberta Anastase, Sorin Frunzaverde, Gheorghe Flutur, Theodor Baconschi si Theodor Paleologu.

Roberta Anastase a luat cuvantul imediat dupa Emil Boc. "Ieri (sambata, n.red) am dat o lectie despre cum se organizeaza alegeri democratice si transparente intr-un partid (...) Azi, echipa PD-L merge mai departe", a spus presedintele Camerei Deputatilor in aplauzele celor prezenti.

La randul sau, Theodor Baconschi a amintit ca a venit de curand in partid, dar este "intr-un parteneriat constant si loial cu presedintele Traian Basescu de peste 6 ani", drept argument pentru a fi prim-vice al PD-L.

"Acordati-mi va rog, prin increderea dumneavoastra, inalta cinste de a fi un mesager al partidului catre societatea de dreapta, catre Romania puternica", a adaugat Baconschi.

El s-a declarat convins ca proiectul legii votului prin corespondenta, initiat de MAE, ii va face pe romanii de peste hotare sa aduca PD-L "nu 900.000 voturi, ci un milion de voturi".

"E un obiectiv pe care il vom putea atinge daca vom da acest semnal necesar de innoire. Eu sunt foarte optimist cu privire la capacitatea acestei echipe de a relansa partidul, sper ca prin modesta mea contributie sa aduc un plus de credibilitate, sunt un om de dialog, un diplomat cu experienta", a mai spus Baconschi.

Gheorghe Flutur si-a inceput mesajul felicitand delegatii pentru eleganta (probabil nu s-a referit la mormanele de gunoaie lasate pe jos aseara de pedelisti).

Flutur a mai spus ca isi pune la dispozitia partidului capacitatea de organizare si munca pentru viitoarele campanii electorale. "Pot lucra cu oricine din PD-L", a subliniat seful CJ Suceava.

Sorin Frunzaverde a vorbit de unitate in PD-L. "Era firesc sa ne adresam membrilor PD-L in acest spirit". Apoi, a adresat un mesaj poetic celor prezenti: "dragi colegi, viata exista in principal inafara acestei conventii si, atunci cand luminile acestei rampe se vor stinge, noi, democrat-liberalii, va trebui sa ne regasim in interiorul zidurilor cetatii mai puternici si mai fermi decat oricand in principiile de reinnoire a tarii".

Asa cum ne-am obisnuit de la el, Theodor Paleologu s-a tinut de glume. Intai si-a rugat colegii sa isi ia revansa pentru ziua de sambata si sa voteze "dupa inima". Apoi, fostul ministru le-a multumit pentru decizia din ziua precedenta.

"Luati-va revansa pentru ieri. Voi face intocmai cum am spus in speech-ul de ieri si va multumesc ca mi-ati facut o economie in buget, ca n-aveam bani de atata sampanie", a spus Paleologu starnind rasete in sala de sedinta.

Discursurile pentru secretar-general

Dupa scurtele cuvantari ale candidatilor la prim-vice, au urmat discursurile celor doi care intra in cursa pentru functia de secretar general: Sulfina Barbu si Ioan Oltean.

Sulfina Barbu sustine ca atuul ei consta in faptul ce este tot timpul in Bucuresti si ca telefonul sau va fi deschis 24 din 24 de ore.

Oltean s-a dorit a fi cat mai simpatic audientei si le-a multumit delegatilor pentru comportamentul de sambata: "am dovedit ca suntem un partid european". Oltean sustine ca e in dificultate cand trebuie sa se lupte pentru sine si lauda "buldogul partidului" (Vasile Blaga, n.red), pentru ca nu e usor "sa pasesti dupa Vasile Blaga", apoi a cerut aplauze pentru fostul secretar general.

Trecand la un ton usor ironic, Oltean a declarat ca e greu sa candideze impotriva unei femei.

"O alta dificultate este ca candidez cu o femeie. E greu pentru mine sa alerg pe o pista cu o femeie, dar eu intodeauna am fost foarte bun la fuga. Nu stiu cum sta Sulfina, n-am intrebat-o, dar eu alerg foarte bine, desi probabil nu s-ar vedea la prima vedere", a continuat el.

Si a continuat amintind ca a fost ministru al Mediului inaintea Sulfinei Barbu si presedinte al Comisiei de Administratie Publica. Drept urmare, a rugat-o sa mai astepte, ca sa ii urmeze si in functia de secretar general al PD-L.

Audientei i-a spus in final ca avertisment: "Va asigur la modul foarte serios, dincolo de aceste coincidente fericite, ca n-o sa va fie usor cu mine ca secretar general, va asigur la modul serios pentru ca sunt un om al performantei, eu n-am pierdut nicio batalie si nu voi vrea acum la batranete sa pierd, deci sunt omul victoriei, omul succesului. Votati cum o sa va dicteze ratiunea, dar si inima", a conchis Oltean.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#congres PDL glume, #alegeri PDL secretar general , #alegeri PDL