Blaga, acuzat ca a incercat sa transforme PDL intr-un "partid de portofel"

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 12:53
2083 citiri
Blaga, acuzat ca a incercat sa transforme PDL intr-un "partid de portofel"
Foto: Arhiva

Deputatul PDL de Vrancea, Florin Secara, il acuza pe actualul lider al PDL, Vasile Blaga, ca vrea sa transforme PDL-ul intr-un "partid de portofel" si, pentru a ajunge seful formatiunii, a "incercat sa predea partidul sutilor, manglitorilor si pungasilor".

"Girand decapitarea unei organizatii locale care nu il sustine la alegeri, Vasile Blaga demonstreaza ca doreste sa transforme PDL intr-un 'partid de portofel', dupa un model brevetat de un prieten al domniei sale - un celebru baron de Vrancea.

Strategia actualei conduceri a PDL pare sa fie urmatoarea: partidul poate sa fie oricat de mic, poate sa incapa chiar si intr-un portofel, dar sa ajunga in buzunarul lui Vasile Blaga", acuza deputatul de Vrancea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Secara ii mai reproseaza lui Vasile Blaga ca, la numai doua zile dupa ce a fost criticat dur la Focsani, "Biroul Permanent Judetean Vrancea al PDL a decis dizolvarea conducerii organizatiei de partid din municipiul revolutionar".

"Blaga a fost mustrat, la Focsani, ca gireaza nereguli in intocmirea listelor cu delegati la Conventia Nationala din 23 martie, repartizand locuri mai putine oponentilor sai. Mai mult, presedintele interimar al partidului a fost acuzat, la scena deschisa, ca are un trecut apropiat de baronul pesedist Marian Oprisan, ba chiar ca, in calitate de ministru de Interne, a fost salvatorul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea", adauga Florin Secara.

Udrea il acuza pe Blaga: Ii ameninta cu excluderea pe cei care ma sustin

Conform acestuia, filiala de Focsani a PDL "era ultima reduta pe care Vasile Blaga o mai avea de cucerit in judetul Vrancea".

Blaga, acuzat ca foloseste "Tehnica interimatului"

"In luna ianuarie a acestui an, dupa consultari sub acoperire cu 'locotenentii' sai din judet, presedintele interimar al PDL il numeste presedinte interimar la PDL Vrancea pe Costica Neata, om de incredere pentru vechea garda din partid. 'Tehnica interimatului', devoalata de presedintele Traian Basescu, a functionat perfect in Vrancea, Costica Neata avand misiunea de a asigura securitatea voturilor in favoarea lui Vasile Blaga la apropiatele alegeri pentru cea mai inalta functie din partid.

Pentru a-si indeplini misiunea, acesta a pus in functii oameni care au avut 5% in alegeri si i-a dat afara pe PDL-istii care au avut 25% din voturi, a schimbat conduceri de organizatii si a facut tot ce era nevoie", adauga Secara.

Acesta subliniaza ca democrat-liberalii din Focsani "au fost printre cei mai performanti portocalii din judet" si nu ar fi existat niciun motiv pentru schimbarea conducerii organizatiei "daca oamenii ar fi fost strans uniti in jurul conducatorului iubit".

"Cum se poate ca tocmai organizatia locala cu cel mai mare numar de delegati sa fi scapat de sub control? Drept pedeapsa, presedintele ales al PDL Focsani, Nicu Tanase, cel care la intalnirea de duminica l-a criticat pe Vasile Blaga, a fost inlocuit cu presedinta interimara Raluca Ioan, cea care la intalnirea de duminica a anuntat ca este de partea lui Vasile Blaga", continua deputatul de Vrancea.

Acesta il mai acuza pe Blaga ca "pentru a-si satisface dorinta disperata de a fi presedinte PDL, a incercat sa predea partidul sutilor, manglitorilor si pungasilor".

"Caci doar in lumea acestor personaje, in lumea celor fara reusite si fara coloana vertebrala, nu exista reguli si nu exista compromisuri de neacceptat. Personal, fac parte dintr-o noua generatie de politicieni, cu performante profesionale si cu suport electoral, dar mai ales cu demnitate. De aceea, nu am cum sa ma regasesc intr-un partid care trebuie sa intre intr-un portofel, care, la randul lui, trebuie sa incapa in buzunarul domnului Blaga", conchide Secara.

In cursa pentru sefia PDL s-au inscris Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Secara acuza Blaga, #Blaga PDL partid portofel, #scandal alegeri interne PDL , #alegeri PDL