Cine credeti ca va fi presedintele PD-L? - Sondaj Ziare.com

Joi, 03 Februarie 2011, ora 18:05
11463 citiri
Cine credeti ca va fi presedintele PD-L? - Sondaj Ziare.com
Foto: Evz

Conventia Nationala a PD-L, care va alege conducerea formatiunii, se va desfasura pe 14 mai. Pana acum, o singura persoana a declarat ca va candida cu siguranta la cea mai inalta functie din partid: Sorin Frunzaverde.

"Unele afirmatii sunt facute, din nefericire, de colegi de-ai mei, care pierd de regula alegerile, in care, tot din nefericire, reprezinta partidul nostru. Aceste personaje, la o luna dupa lipsa lor de performanta dispar, dar reapar in tot felul de functii importante guvernamentale sau de partid. Le transmit clar ca voi candida la presedintia PD-L", a declarat Sorin Frunzaverde pentru PD-L.

Reactia sa vine dupa ce intr-un cotidian central au aparut afirmatii conform carora Sorin Frunzaverde si-ar fi anuntat candidatura la sefia formatiunii democrat-liberale doar pentru a crea, la nivel public si de partid, sentimentul ca Emil Boc nu va fi singurul "pretendent" la sefia PD-L si ca va exista o lupta pentru preluarea acestei functii.

Alte posibile candidaturi

In rest au aparut doar zvonuri sau informatii pe surse cu privire la alte posibile candidaturi la sefia PD-L.

Astfel, potrivit unor surse citate de Gandul, fostul ministru de Interne Vasile Blaga isi pregateste terenul pentru candidatura la sefia PD-L. Se pare ca acesta ar urma sa anunte daca va candida dupa Colegiul Director programat pe 19 februarie.

"Totul se joaca acum in PD-L si se joaca dur. Daca Blaga va candida, va candida nu impotriva lui Boc, ci a lui Basescu", a descris situatia un vicepresedinte din PD-L.

In cazul in care se va decide sa isi anunte candidatura la sefia partidului, fostul ministru al Internelor se va bucura de sprijinul lui Radu Berceanu.

"Eu pe Blaga il sustin, nu se poate sa ne lase asa, trebuie sa candideze", a declarat pentru Adevarul fostul ministru al Transporturilor, senatorul Radu Berceanu.

Vasile Blaga: Ma gandesc daca voi candida la sefia PD-L

Si Adriean Videanu l-ar sustine pe Blaga in cazul in care se hotaraste sa candideze. Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat ca nu isi doreste sefia PD-L si a dat de inteles ca l-ar sustine pe Vasile Blaga. El a precizat ca isi doreste si separarea functiei de presedinte de partid de cea de sef al Guvernului.

Adriean Videanu: Nu candidez la presedintia PD-L

Si Emil Boc ar putea candida pentru un nou mandat in fruntea partidului. Mai ales ca premierul se pare ca se bucura de sprijinul presedintelui Traian Basescu. Seful statului a declarat recent ca Emil Boc este un politician care nu si-a spus inca ultimul cuvant si care va mai ramane mult timp in functii de conducere atat in PD-L, cat si in institutiile statului.

Traian Basescu spunea ca Emil Boc este acel premier care a reusit sa schimbe Romania si institutiile lui Iliescu, institutii cu care nu se mai putea continua in aceasta recesiune.

"Partidul trebuie sa isi duca viata lui, nu voi mai reveni in functia de presedinte al PD-L. Emil Boc poate sa il conduca, si altii pot. Emil Boc nu si-a spus ultimul cuvant in politica", a declarat seful statului.

"Eu stiu ce efort a facut Boc cu propriul grup parlamentar. (...) Un om care nu are autoritate in partid nu poate guverna in perioada de recesiune. Trebuie gandit foarte bine in PD-L ce vor", a mai afirmat Traian Basescu, referindu-se la apropiatul Congres PD-L din primavara, cand se va alege noua conducere.

Basescu: Boc a schimbat institutiile lui Iliescu, va fi reevaluat cand va trece prostia

Deputatul Sever Voinescu nu s-a decis pe cine va sustine, dar spune ca partidul are nevoie de o reforma serioasa, in trei puncte.

In opinia sa, reformarea PD-L trebuie sa mearga pe trei directii - o noua politica de resurse umane, ocuparea ferma a culoarului de dreapta si sa dea semnalul ca partidul intelege ceea ce-i reproseaza electoratul.

"Unu, ne trebuie o politica de resurse umane as spune noua, daca am fi avut una pana acum. Ne trebuie o politica in care sa primeze integritatea si competenta si nu recomandarea resurselor din partid. Doi, ocuparea din punct de vedere ideologic a aspectului de dreapta, care in momentul de fata e abandonat de PNL. PD-L trebuie sa ocupe ferm acest loc", a propus Voinescu.

"Trei, Guvernul sa dea un semnal foarte serios pentru societate, transmitandu-i ca PD-L intelege ce opinia publica ii reproseaza si stie cum sa se schimbe si stie cum sa-si rezolve problemele. E un mesaj extrem de important. Daca vom ramane inchisi in noi si vom propune doar solutii de rezolvare a micilor probleme interne si fara sa ne uitam la viitor, vom avea un congres degeaba", a spus data Sever Voinescu.

Suprapunerea

partid-Guvern transforma PD-L in partid-stat

Si numele Elenei Udrea a fost vehiculat ca posibil candidat la sefia PD-L, dar informatia nu a fost confirmata.

Tinand cont de faptul ca mai sunt cateva luni pana la Conventia Nationala a PD-L, care va alege conducerea formatiunii, numarul celor care isi vor depune candidatura ar putea creste si ar putea aparea si surprize.

Ziare.com va invita la vot. Cine credeti ca va fi presedintele PD-L?

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#alegeri PDL, #alegeri presedinte PDL, #Udrea Blaga Boc PDL , #alegeri PDL
Comentarii
Poza oglinda
oglinda
rank 5
Sondajul e incomplet! UNDE SUNT STRALUCITELE PERSONALITATI ALE PDL? CARE POT OCUPA IMEDIAT POSTUL DE PRESEDINTE!