Editorial: Deranj la mate in PD-L

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:06
3326 citiri
Editorial: Deranj la mate in PD-L

Atmosfera din sanul PD-L trebuie sa fie nasoala rau daca a ajuns consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sa vorbeasca despre plecari din partid. Cu toate ca a introdus in limbaj un anumit aer misterios, aluziv, din categoria "a bate coasa iarna", mesajul este clar: daca nu sesizam momentul, ceva va crapa.

"Teo va pleca din PD-L. Nu e o stire, asa cum v-ati asteptat. O sa ziceti ca e o profetie. Nu e nici asta. E un simplu avertisment pentru PD-L, dar si o reflectie asupra migratiei politice", a scris Lazaroiu pe blog.

Cu prospetime, dand impresia de naivitate, Teo Trandafir i-a decriptat spusele: "Cred ca consilierul prezidential a vrut sa dea un semnal, nu catre mine, ci catre colegii mai vechi din partid. (...) In cazul in care nu vom sti sa ne pastram oamenii, acestia vor pleca".

Noul parlamentar insa numai de naivitate nu poate fi banuit. Stie exact in ce s-a bagat, fie si numai pentru ca s-a uitat la televizor in ultimul an, a vazut ca in PD-L exista un curent nou, reformist, si s-a prins, ca orice om - Teo Trandafir poseda insa o inteligenta superioara - ca in momentul cand dintr-un partid-monolit razbat critici la adresa practicilor interne, ceva e putred.

Pana la urma, miscarea din sanul acestei formatiuni politice este fireasca. Se numeste progres, or calea acestuia este contradictia, dezbaterea, argumentul. Exista o generatie de tineri (si nu ma refer la Lazaroiu, Voinescu, Preda) care-si revendica destinul. Au evoluat de la stadiul de lipitori de afise, au ajuns la cel de tinere sperante si probabil ca privind spre administrarea cetatii le vin in minte solutii mai eficiente.

Stiu, insa, ca pasiunea nu te aduce automat in linia intai, si mai stiu ca optiunea pentru un grup castigator sporeste sansele de-a i te alatura, iar lupta de idei de amorul artei e pentru fraieri.

Cand insa vine Traian Basescu si condamna maniera de promovare a cadrelor din activul de baza folosind termenul "bolsevizare", tinerii aspiranti nu mai au nevoie de nicio confirmare a faptului ca n-au visat ce au priceput privind, si anume ca fericirea vine odata cu apartenenta la clan. Si capata aripi.

Se vede treaba ca prestatia critica a sefului statului n-a prea dat roade. Dimpotriva, a facut grupul taliban sa stranga randurile, sa-si apere casta. Altfel nu-mi explic interventia lui Sebastian Lazaroiu (si nu-l suspectez ca vorbeste in somn), care a venit sa bata saua, ca sa priceapa iapa. Dar asta mai indica un lucru: s-ar putea ca Traian Basescu sa-si fi pierdut din ascendentul asupra liniei intai, lucru care ar reprezenta o premiera.

Daca este asa, in PD-L se anunta lupte grele. Riscul este mare. Daca vechea garda se va agata de pozitii sau nu va slabi lesa astfel incat sa aiba si tinerii o sansa sa demonstreze ca talibanii nu sunt alfa si omega, nemultumirea va creste pana la explozie. Daca-i vine mintea la cap, PD-L va realiza ca, daca vrea sa castige alegerile, nu-si doreste un deranj la mate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#PDL Teo, #PDL alegeri, #PDL Basescu , #alegeri PDL