PD-L a ales cu voie buna, lista impusa si un strop de zazanie

Duminica, 15 Mai 2011, ora 23:28
3215 citiri
PD-L a ales cu voie buna, lista impusa si un strop de zazanie

In a doua zi de congres la PD-L, delegatii au decis cine va conduce partidul alaturi de Emil Boc, ales sambata presedinte.

PD-L si-a ales garda portocalie in conditiile in care jocurile pareau deja facute inca de dimineata, cand au aparut niste biletele cu numele celor care trebuie sa iasa castigatori la vot pentru functiile de prim-vicepresedinte si vicepresedinte.

16 din cele 19 nume s-au confirmat, in ciuda vehementelor proteste ale liderilor PD-L, care au negat cum au putut mai plauzibil ca listele ar fi fost distribuite de la centru pentru ca fiecare delegat sa stie unde trebuie sa puna stampila.

Asadar, putine surprize, la fel ca sambata, dar multe elemente de culoare la Conventia Nationala a PD-L de la Palatul Parlamentului.

Cine sunt castigatorii - vezi noua echipa de conducere

Ioan Oltean a infrant-o pe Sulfina Barbu in competitia pentru postul de secretar general, dupa ce a facut glume neinsipirate in fata audientei, legate de cat de bine alearga si cum i-a precedat doamnei Barbu in mai multe functii. Nici dupa aflarea rezultatului nu s-a potolit, ci a asigurat-o ironic ca nu va candida si la presedintia Organizatiei de Femei a PD-L, sugerand ca si pe aceea ar putea sa i-o sufle daca ar dori.

Alegeri la PD-L - vezi cele mai importante momente minut cu minut

La functiile de prim-vicepredinte au existat 5 candidati si 4 locuri. Theodor Paleologu a ramas din nou de caruta, fiind alesi Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Teodor Baconschi si Sorin Frunzaverde - adica o femeie, un greu, un vizionar si un om din echipa lui Blaga.

Totusi, cel care a iesit in evidenta a fost invinsul, atunci cand le-a multumit delegatilor ca nu l-au ales presedinte al PD-L cu o zi inainte, pentru ca nu ar fi avut bani de atata sampanie.

La sectiunea vicepresedinti, vedeta a fost Elena Udrea, care alaturi de George Scripcaru, primarul din Brasov, a obtinut cele mai multe voturi.

Au mai fost alesi Mircea Hava - primarul din Alba Iulia, ministrul de Interne - Traian Igas, primarul din Piatra Neamt - Gheorghe Stefan.

Iata cei 15 vicepresedinti ai PD-L - Udrea castiga cele mai multe voturi

Completeaza lista de vicepresedinti - Anca Boagiu (ministrul Transporturilor), Dorin Florea (primarul din Targu Mures), Sever Voinescu (fost jurnalist, actualmente reformist), Mihai Stanisoara (fost ministru al Apararii), Monica Macovei (europarlamentar si reformist anticoruptie), Mihaela Popa (sefa PD-L Iasi), Florin Popescu (presedintele Consiliului Judetean Dambovita), Victor Tarhon (o surpriza - liderul PD-L Tulcea), Theodor Paleologu (candidat la 4 functii, a capatat una) si Romeo Raicu (lider PD-L sector 4).

Lideri importanti precum Raluca Turcan, Sulfina Barbu si Mircea Toader au pierdut mandatul. Turcan a reactionat destul de rau, ea nu a mai dorit sa candideze nici la functia de secretar executiv si a acuzat ca s-a votat coordonat. Reactia lui Boc: "Nu avem niciun fel de problema".

Atmosfera, nemultumiri si zvonuri

A doua zi de congres la Palatul Parlamentului nu a fost lipsita de incidente, momente vesele si mici dispute rasuflate pe surse.

Sa incepem cu partea amuzanta.

Oboseala si plictiseala le-au jucat feste unor delegati la Conventia PD-L. Cativa au motait in sala, unii au cascat indelung, altii si-au gasit preocupari ilare.

In pauze, s-au distrat ca niste copii, aratand la camerele TV pozele din telefonul mobil, printre care se numara si una cu raposatul Nicolae Ceausescu.

"DJ-ul" a alternat in mod neobisnuit muzica rock cu ritmurile populare.

Afland rezultatul votului, Elena Udrea exulta pe holuri: "Avem echipa, avem valoare!" si dansa vesela pe melodia trupei Queen, "We are the campions".

In alta pauza, multi fredonau "Pusca si cureaua lata", melodie ce rasuna din boxe.

Tot in spirit de gluma, liderul PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, a povestit de la tribuna cum si-a cautat numele sambata, la votul pentru sefia partidului, insa nu l-a gasit, deoarece i-a fost scris gresit pe lista, inversat, concluzionand ca, pana la urma, el este "Pinalti".

"Sambata dimineata, m-am dus sa ma caut la litera S, cum era normal, ca numele de familie e Stefan Gheorghe. Nu m-am gasit, eram agitat, ziceam 'ba, m-au scos astia din competitie, nu m-au trecut nici pe liste'. Zic 'ba, m-oi cauta la Pinalti, dar, eu stiu, nu-s nebuni sa ma puna cu porecla, hai sa ma duc la G'. Pana la urma am gasit la Gheorghe Stefan. Acum, la vot sunt Gheorghe Stefan, la vicepresedinte sunt Stefan Gheorghe. Pana la urma sunt Pinalti", a povestit Stefan, in aplauzele si rasetele salii.

In afara zidurilor de la Parlament, parca era salon auto. Evenimentul a fost un alt prilej pentru democrat-liberali sa-si afiseze limuzinele, printre care si un Bentley cu numar de Satu Mare.

Trecand la ceva mai putin placut, un delegat de la Constanta s-a simtit rau si a fost luat cu ambulanta, fiind afectat de o cadere de calciu, dupa atatea ore de asteptare si tensiune.

Usor deranjat de prezenta jurnalistilor, Emil Boc i-a rugat la un moment dat sa fie atenti cu camerele sa nu loveasca oamenii pe holurile Parlamentului.

Tot in registrul mai putin agreabil, presa a aflat pe surse ca au existat nemultumiri in tabara Boc din partea unor grei ai partidului, vajnici sustinatori ai premierului, care n-au capatat functii in BPN. Printre ei: Daniel Funeriu, Ion Ariton, Mircea Toader, Raluca Turcan.

Alegeri PD-L: Nemultumiri in echipa lui Boc

Si, cum ii sta bine presei din Romania, a anuntat ca sigura o informatie obtinuta pe surse, cum ca Emil Boc si Vasile Blaga s-ar fi intalnit, duminica dimineata, cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni pentru a discuta despre inlocuirea lui Boc de la sefia Guvernului.

Sorin Frunzaverde, Ioan Oltean si Gheorghe Flutur au negat informatia. Apoi, insusi premierul a infirmat zvonul, iar televiziunile de stiri care au titrat cu litere de o schiopa despre vizita secreta au tacut malc.

Emil Boc neaga ca s-ar fi intalnit cu presedintele Traian Basescu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri pdl congres, #alegeri vicepresedinti PDL , #alegeri PDL
Comentarii
Poza Basescul
Basescul
rank 5
Cetateni, la lupta! Sa aducem in fruntea tarii acest partid minunat, PDL, condus de domnul Boc! Iar pe domnul Basescu sa-l impunem presedinte al Romaniei! Doar asa vom trai bine!