Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PD-L: un monstru de tacere (Opinii)

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 08:13
5534 citiri
PD-L: un monstru de tacere (Opinii)
Foto: Arhiva

Primul semn al schimbarii in PD-L o sa apara atunci cand pe ecranele televiziunilor nu vom mai vedea fetele lui Talmacean, Murg, Tinel, Visan, si altii ca ei. Atunci vom sti ca s-a schimbat ceva si in partidul aflat la guvernare.

Poate asta nu il va duce la victorie, dar, in orice caz, il va mobiliza sa se lupte. Pentru ca acum e un partid resemnat, macinat de rusine, de conflicte interne si de lacomia omului care stie ca nu mai are mult de trait.

Multe i se pot reprosa PD-L si multe vor fi cauzele pentru care va esua la urmatoarele alegeri in fata unui adversar populist si, in esenta, mult mai periculos pentru societatea romaneasca, daca va veni la guvernare. Un lucru insa e cert: un mort nu poate castiga in ring nici macar in fata unui boxer ros de sifilis si inanitie.

Acest partid nu are viata. Este un organism mort, o necuvantatoare, un obiect gol de orice substanta. Cum sa speri sa iti ia cineva apararea cand tu insuti nu esti capabil sa te aperi. Chiar daca sunt mai multi cei care cred ca masurile executive luate de democrat-liberali sunt corecte si in interesul tarii, cine sa vorbeasca in numele lor? Talmacean si Murg?

Chiar daca poporul vuieste de nemultumire si, totusi, intelege ca traversam o perioada grea, cum sa fie de acord cu tine cand tu, premier sau ministru, azi spui una si maine spui de-a-ndoaselea. Cine sa te mai creada?

Cum sa iti mobilizezi propriii activisti daca ei se invart intr-o lume plina de cliseele pe care mogulii si politicienii din Opozitie reusesc sa le bage in capul oamenilor cu mult mai multa eficienta? Cum sa nu fie cuprinsi de rusine, impresurati de mult mai vocalii activisti ai PSD si PNL, daca nu vine nimeni de la varful partidului sa le dea argumente pentru batalia mediatica?

Chiar daca cei care cred cu convingere ca Guvernul Boc este inamicul numarul unu al romanilor ar reprezenta doar 10% din populatia tarii, dar ar tipa asta cu de zece ori mai multi decibeli si cu figuri de doua ori mai credibile decat cei care sustin cauza modernizarii statului, si ar fi suficient ca acei 90% care sustin PD-L sa piarda alegerile.

Chiar de ar fi o mana de oameni care se impotrivesc reformelor promovate fara prea mare entuziasm de PD-L, ei tot ar reusi sa castige alegerile daca au mesaj mai coerent decat Tinel si Visan.

Pentru ca, in realitate, acest partid nu reuseste sa comunice. Este ca un preot care predica pe televizor cu sonorul inchis. Ca un profet ragusit. Ca un surdo-mut care vorbeste prin semne in limba sanscrita romanilor.

Partidul are la dispozitie o armata de militanti care someaza sau se ascund de furia maselor dezlantuite de ciripitorii de alerte din Opozitie. Are un mecanism urias de comunicare care s-a facut mic si tinde sa se dezmembreze. Tuturor acestora le rusine cu premierul, cu echipa guvernamentala si nu mai reactioneaza in nici un fel la indemnurile anemice si ridicole la lupta pe care le mai aud din cand in cand la manifestarile partidului. Sunt oameni pe care nu ii baga nimeni in seama decat cand sunt stransi la Sala Palatului sa aplaude discursuri sforaitoare.

Fiecare lovitura pe care Boc, Blaga sau Udrea o primesc de la adversari si nu riposteaza, sau riposteaza neconvingator, este o lovitura pe care ei o resimt si mai puternic. Fiecare eticheta hazlie pe care o primeste partidul li se pune si lor in frunte. Fiecare sarja impotriva Guvernului, ramasa fara replica, ii face pe militanti sa se ascunda neputinciosi in birourile lor caldute si protectoare pana in 2012.

Daca partidul nu va da primele semne de viata in urmatoarele luni, incepand sa graiasca mai coerent si mai convingator decat pana acum, atunci toata lumea va crede ca e rece si trebuie dus la groapa. E adevarat ca speranta moare ultima. Si, in fiecare zi, militantii portocalii de rand mai spera in resurectie.

Dar daca linistea de mormant nu se va risipi pana la toamna, toti resemnatii acestia vor pleca in pribegie, fiecare pentru el.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PDL partid mort, #PDL partid lipsit comunicare , #alegeri PDL
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Alexa Vulpe, unde vedeti dumneavoatra partid? Ca eu nu vad decat o gasca de hoti avizi de imbogatire cat mai rapida si cu orice pret, chiar cu pretul *** unor romani in fata spitalelor desfiintate ca sa aiba ei bani de telegondole...
Poza bum
bum
rank 5
se i-a un plan si se inclina la 45 de grade , dupa care se da drumul la un corp de 652 de kg ! care este forta de frecare , si care este viteza acestui corp ? x + y - z + 2ab + k2(14y) = Iliescu