PDL se recladeste cu chirpici din lut european (Opinii)

Vineri, 22 Martie 2013, ora 20:00
2587 citiri
PDL se recladeste cu chirpici din lut european (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Macovei, Blaga, Udrea. Se bat in motiuni, in declaratii care de care mai belicoase, toti avand un singur tel: sefia PDL. Un partid pe care fiecare isi doreste sa-l duca spre culmile succesului politic, iar in 2014 sa avem un presedinte prin venele caruia curge sange portocaliu.

Sincer vorbind, daca ne-am afla in situatia in care am fi pusi sa recunoastem PDL dupa simbolurile cromatice ale partidului, trebuie sa admitem ca am avea o misiune aproape imposibila.

Prin multe locuri din Capitala, de pilda, inca mai troneaza afise ramase de la alegerile locale de anul trecut, ce contin mesaje prin care oamenii sunt indemnati sa-l aleaga pe Silviu Prigoana in functia de primar general, candidat ce zambeste de pe un afis colorat rosu.

Nu putine sunt zonele in care multi primari alesi inca apar ca facand parte din diferite aliante reunite sub culoarea verde: "Alianta pentru Buzau, Bacau, Ialomita etc.".

Culoarea care oficializa aceste aliante inlocuia portocaliul PDL, de fapt. Acest partid, de teama unui esec rasunator, s-a ascuns sub tot felul de identitati si culori, pentru ca oamenii sa nu-l mai asemuiasca cu cei care au condus Romania sub Guvernul Boc.

PDL n-a avut curaj atunci sa-si asume identitatea, sa vina cu pieptul inainte si sa spuna oamenilor ca ei merita sa le fie pusa stampila pe frunte, pentru ca prin masurile lor au stabilizat tara. Nu, au preferat sa se ascunda, sa bage capul in nisip si sa astepte zile mai insorite, sperand, poate, intr-o minune.

Evident ca a fost o strategie falimentara, dupa cum s-a vazut si in rezultatele finale de la locale si apoi la parlamentare. Acesti asa-numiti lideri de frunte ai partidului, care acum incearca sa ne convinga ca altele sunt motivele pentru care au pierdut alegerile, nu s-au invatat minte si, din dorinta de a mai prinde inca un loc caldut de parlamentar, au fugit sa candideze prin tot felul de colegii aflate in tara, pe unde inca unii primari pedelisti sau sefi de consilii judetene aveau un cuvant de spus.

Asa a ajuns Elena Udrea sa candideze in Neamtul lui Pinalti, iar Vasile Blaga in Timis, castigand cate un loc in Parlament la redistribuirea mandatelor.

Inteleg, ni s-a spus de multe ori ca sudul sarac al Munteniei, dar si sudul la fel de oropsit al Moldovei voteaza cu socialistii, dar Bucurestiul, care a fost ani la rand fieful dreptei, si unde alegatorii votau anti-PSD, indiferent daca omul celeilalte tabere se numea Halaicu sau Lis, cum de a ajuns sa voteze anti-PDL?

Ce a facut Elena Udrea? Dupa ce a castigat detasat sefia PDL Bucuresti si l-a desemnat pe Prigoana candidat la Primaria Generala, care a pierdut deplorabil in fata lui Oprescu, a fugit din Bucuresti mancand pamantul.

Pai de-aia facea reverente Baconschi in fata fostei blonde de la Tursim, iar unii primari din tara dormeau cu poza ei sub perna?, ca tu sa fugi la primul esec major din cariera de politician?

Asta se numeste lipsa de curaj si o gandire cel putin nesanatoasa, care se interpreteaza prin dorinta mult mai mare de a intra in Parlament decat a da piept cu nemultumirile oamenilor pe care spui ca-i pretuiesti atat de mult, dar nu ai stiut sa le explici mai clar ce a insemnat momentul 6 mai 2010. Perfect, pierdeai in Bucuresti, dar ai fi avut un atu acum in fata lui Blaga, candidand de pe margine in fata unui transfug.

Despre Monica Macovei nu pot spune decat un lucru: prea multe vorbe si prea putine fapte. Caracteristica ce i se potriveste si mult-mediatizatului Cristian Preda, europarlamentar care mai mult a vorbit pe blog decat in fata colegilor de partid.

Revenind la doamna Macovei, mi-aduc aminte un episod in care doamna propusese un cod de etica in care se spunea ca orice membru PDL care are dosar penal trebuie exclus din partid.

Invitata la Realitatea TV sa vorbeasca despre acest subiect si intrebata daca si domnul Gheorghe Falca, primar al Aradului si cumatru cu Traian Basescu, trebuie sa aiba parte de acelasi tratament, doamna Macovei a ezitat sa pronunte numele edilului, dand-o cotita. Mie mi-a fost de-ajuns acel episod ca sa vad cat de serioase si indraznete sunt intentiile doamnei Macovei.

Vasile Blaga are handicapul de a nu fi sustinut de Traian Basescu, privit inca drept un zeu in PDL. Blaga este dezavantajat si de faptul ca, in urma cu cativa ani, politistii din subordinea lui strigau in fata Cotrocenilor "iesi afara javra ordinara!". Pe deasupra, sa nu uitam ca, in 2008, Vasile Blaga a fost cel care a pierdut in fata lui Sorin Oprescu cursa pentru Primaria Generala a Capitalei.

Tragand linie, in PDL sunt resapate aceleasi figuri care au demolat partidul, dar care vor acum sa-l reconstruiasca cu un tip de chirpici mai rezistent, adus de la Bruxelles de Monica Macovei pentru a recladi statul de drept. Doamne ajuta!

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#blaga udrea congres pdl, #alegeri pdl congres, #blaga udrea macovei alegeri congres pdl , #alegeri PDL