Presedintele PPE, in Romania: eu sunt de la tara - nu poti sa cheltuiesti mai mult decat castigi

Duminica, 30 Martie 2014, ora 15:32
2026 citiri
Presedintele PPE, in Romania: eu sunt de la tara - nu poti sa cheltuiesti mai mult decat castigi
Foto: europaquotidiano.it

Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE), aflat duminica in Romania cu ocazia lansarii candidatilor PDL la europarlamentare, a declarat ca tarile conduse de guverne de centru-dreapta au trecut mai usor peste criza, dand ca exemplu Irlanda si Letonia. El este de parere ca politica austeritatii trebuie continuata, pentru ca "nu poti cheltui mai mult decat castigi".

Alegeri europarlamentare: Lansarea candidatilor PDL, cu Oda bucuriei si invitati speciali

"Eu sunt de la tara; nu poti sa cheltuiesti mai mult decat castigi", a explicat cum vede el lucrurile presedintele PPE. "Am cheltuit prea mult timp bani pe care nu ii aveam. Nu mai putem continua asa cum s-a intamplat in ultimii 10 ani", a spus Joseph Daul la Realitatea TV.

"Trebuie sa strangem cureaua, e ca intr-o familie; nu poti cheltui mai mult decat castigi", a mai spus presedintele PPE, aflat in Romania. Acesta a explicat ca recent s-a intors din Grecia, unde cei afectati de criza l-au impresionat foarte mult. Potrivit lui, lucrurile acolo merg deja mai bine. El a nominalizat tari ca Irlanda sau Letonia, unde sunt guverne de centru-dreapta, care au invins criza.

"Aceasta politica a austeritatii trebuie continuata pana cand revenim pe crestere", a spus el.

"PMP este un partid democratic. Nu vad de ce nu am discuta cu ei"

Vorbind despre intrarea PMP in PPE, Joseph Daul a spus ca, deocamdata, nu exista un demers oficial. "PMP este un partid democratic, care impartaseste o mare parte din valorile noastre, nu vad de ce nu am discuta cu ei", a spus Joseph Daul.

Acesta urmeaza sa-si depuna cererea de aderare. Dupa ce aceasta va fi depusa, se va face o analiza, o consultare si apoi se va lua o decizie, a explicat liderul PPE. Potrivit acestuia, procesul poate dura doua luni.

Referindu-se la evenimentul la care a participat duminica dimineta, oficialul s-a declarat "surprins de cele 7.000 de persoane din sala".

"Cand ma duc undeva si va europeni convinsi, sunt foarte impresionat. Am fost impresionat de entuziasmul lor", a afirmat Joseph Daul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Joseph Daul PPE Romania, #Joseph Daul PPE politica austeritate, #lansare candidati europarlamentare PDL, #Joseph Daul PMP PPE , #alegeri PDL
Comentarii
Poza Corneliu Vasile Mezdrea
Corneliu Vasile Mezdrea
rank 5