Revista Presei: Ce oferta de pace i-a facut Boc lui Blaga

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 07:35
2922 citiri
Revista Presei: Ce oferta de pace i-a facut Boc lui Blaga
Foto: Arhiva

Reformarea PD-L pare mai mult facuta prin titlurile editorialelor, nicidecum de membri sau de cei care isi doresc sa il conduca, deoarece rezultatul pare sa fie stabilit inainte de vreme, iar Emil Boc ii face oferte de pace lui Vasile Blaga.

In timp ce democrat liberalii sunt preocupati de jocurile interne, presa centrala scrie in editia de joi ca in curand se va naste un nou partid.

Dupa ce a incasat, i-a venit randul sa marcheze. Emil Boc nu se lasa dus nici de la Guvern, nici de la partid, scrie Puterea. Cu toate acestea i-a facut o oferta de pace lui Blaga, anunta Gandul. Ca o dovada de fair play Blaga il lasa pe Boc sa-si aleaga ora la care intra in cursa, titreaza Adevarul.

In tot acest calcul politic manuit de pedelisti, Evenimentul Zilei dezvaluie ca Cozmanca este bucatar-sef in noul partid al stangii.

Puterea: Emil Boc nu se lasa dus nici de la Guvern, nici de la partid

Emil Boc pare determinat sa arate ca este hotarat si sigur pe fortele proprii, drept urmare nu vrea sa plece din fruntea Guvernului si vrea sa recastige sefia partidului. Puterea scrie in editia de joi ca, in ciuda intentiilor presedintelui Traian Basescu de a-l inlocui cu un premier independent, pentru a recastiga credibilitatea partidului, Emil Boc nu se lasa ingenuncheat.

Dupa ce s-a asigurat ca a transmis acest mesaj si ca a fost bine inteles, Emil Boc se pregateste asiduu sa castige din nou sefia partidului. Acesta le-a promis parlamentarilor PD-L ca va face vizite in filialele din tara care nu si-au exprimat pana in prezent sustinerea pentru niciun candidat.

Un alt mesaj care sa lase de inteles Emil Boc nu se da plecat l-a transmis Elena Udrea, care a declarat miercuri ca premierul poate fi schimbat cu un prim-ministru independent doar "teoretic".

Gandul: Ce oferta de pace i-a facut Boc lui Blaga

Pentru a se asigura ca sansele de reusita sunt mari Emil Boc i-a facut o oferta de pace lui Vasile Blaga, principalul sau contracandidat, titreaza Gandul. Cei doi au facut o lista a functiilor pe care le vor imparti la congres, purtand negocieri intense ca nicio tabara sa nu preia monopolul BPN si asa partidul sa ramana unit.

Astfel ca cele aproximativ 50 de functii din Biroul Permanent National vor fi impartite in functie de procentul inregistrat in urma votului acordat de catre cei 1.400 de delegati.

"Daca, de exemplu, Boc ia 60% si Blaga ia 40%, atunci 60% dintre functiile care permit accesul la centru vor fi ale sustinatorilor lui Boc si 40%, ale sustinatorilor lui Blaga", a explicat pentru Gandul unul dintre liderii democrat-liberali apropiati premierului. Insa lucrurile se pot schimba in functie de procent.

"Daca una dintre cele doua parti va lua 90%, atunci o astfel de intelegere nu mai are sens", a mai declarat sursa.

Adevarul: Blaga il lasa pe Boc sa-si aleaga ora la care intra in cursa

Ca o dovada de fair play, Vasile Blaga pare dispus la negocieri si l-a lasat pe Emil Boc sa isi aleaga ora la care intra in cursa, anunta Adevarul in editia de joi.

Echipele celor doi candidati au finalizat miercuri textele motiunilor cu care se vor prezenta la Conventia Nationala din mai si care vor fi lansate oficial luni.

Primul care va face anuntul oficial privind candidatura va fi premierul Emil Boc, in jurul orei 13.00, in timp ce Vasile Blaga ar putea iesi in fata sustinatorilor la 14.30.

"Romania dreapta, Romania puternica" este titlul motiunii premierului, in timp ce Blaga a ales formula "Romania dreapta, Romania europeana", cu subtitlul "Cetateanul, beneficiarul dezvoltarii nationale si al integrarii europene", potrivit unor surse din echipa lui Blaga.

Videanu: Nu am niciun fel de problema sa evaluez si eventualitatea de a face un pas inapoi

Un alt eventual semn ca se negociaza pentru pace in taberele din PD-L este declaratia lui Videanu care nu are nicio problema in a face un pas inapoi, anunta Romania Libera.

Fostul ministru a declarat ca nu are nicio problema in a renunta la functia pe care o detine la conducerea partidului, refuzand in acelasi timp sa spuna cu ce candidat va tine la congres.

"Astept sa vad motiunile, vreau sa vad partea economica a motiunilor, din punctul meu de vedere PD-L are o expertiza foarte buna in zona economica, cred ca aspectul economic din motiune trebuie sa fie unul foarte puternic, care sa redea speranta romanilor", s-a raportat Videanu la motiunile interne.

Evenimentul Zilei: Cozmanca, bucatar-sef in noul partid al stangii

In timp ce PD-L e concentrat pe propriile "oale sparte", Opozitia cu reprosurile la adresa Puterii, un nou partid e pe cale sa se nasca, creatorul sau fiind controversatul Octav Cozmanca.

Evenimentul Zilei scrie ca fostii comunisti se reorganizeaza de la zero, intr-un nou partid, alternativa la PSD si noua formatiune se va numi Partidul Dreptatii Sociale.

Octav Cozmanca, Tudor Mohora si Ion Sasu, fosti lideri ai PSD, aripa descendenta din PCR, alaturi de Ioan Toma, vor sa lanseze noul partid la inceputul lunii mai.

"Sunt mai multe persoane, inclusiv dintre cei care sunt in partidele care acum fac jocurile. Toata lumea se gandeste ca e nevoie de o alta formula, de la zero", a declarat unul dintre fondatori.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#partid nou Octav Cozmanca, #Emil Boc Vasile Blaga , #alegeri PDL