Revista Presei: Macovei si Preda ar putea curata PD-L de 200 de primari

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 08:02
2789 citiri
Revista Presei: Macovei si Preda ar putea curata PD-L de 200 de primari
Foto: Arhiva

Furtuna declansata de reformatorii lui Basescu din PD-L a suscitat interesul general, iar cei direct vizati asteapta cu interes alegerile interne.

Alimentati cu sperante de scandalurile interne din PD-L, cei de la USL se pregatesc cu mai mare interes sa il suspende pe presedintele tarii. Insa scapa din vedere ca raman tot mai vulnerabili cand e vorba de puterea pe care o detin in Parlament.

Jurnalul National anunta deja in editia de miercuri ca sta cu ochii pe PD-L. Cei de la Romania Libera anticipeaza si dezvaluie ca Macovei si Preda ar putea curata PD-L de 200 de primari.

In urma acestor schimbari radicale care se prefigureaza, democrat liberalii din garda veche reactioneaza dur. Gandul scrie in editia de miercuri ca Boureanu a declarat ca acele criterii de integritate propuse de Monica Macovei sunt superficiale si populiste.

Intre timp, Adevarul titreaza in editia de marti ca suspendarea lui Basescu a fost inclusa in protocolul PSD-PNL. Desi se pregateste sa scape de Traian Basescu, Opozitia nu are sanse mari luand in considerare ca Evenimentul Zilei ne anunta in editia de miercuri ca pierde teren in comisiile de la Senat.

Inspirati probabil de "curatenia" promisa de PD-L cei de la PSD isi concediaza angajatii, scrie Puterea in editia de miercuri.

Jurnalul National: Cu ochii pe PD-L!

PD-L se apropie cu pasi repezi spre alegeri interne. Jurnalul National scrie in editia de miercuri ca la sfarsitul saptamanii este programata o sedinta importanta a Consiliului National care urmeaza sa aduca o serie de clarificari in ceea ce priveste data de desfasurare a Congresului, dar si taberele care se infrunta pentru preluarea conducerii PD-L.

Miza pentru sefia PD-L este importanta in primul rand pentru presedintele Basescu, aflat intr-o puternica pierdere de incredere in randul populatiei. Pana la incheierea mandatului, dar mai ales dupa, actualul sef al statului isi doreste la conducerea PD-L o formula care sa nu-i creeze probleme, drept urmare cei de la Jurnalul National asigura ca vor fi cu ochii pe PD-L.

Romania Libera: Macovei si Preda ar putea curata PD-L de 200 de primari

Daca anumite modificari din statutul PD-L vor fi aprobate, Macovei si Preda ar putea curata partidul de 200 de primari, asa cum dezvaluie si Romania Libera in editia de miercuri.

Falca, Solomon, Poteras si alti aproape 200 de edili ar putea fi suspendati din PD-L daca sambata vor fi adoptate criteriile de integritate propuse de grupul reformistilor.

Incercarea de reformare si rebrenduire a PD-L ar putea aduce partidului pierderi serioase de resurse umane. Aproximativ 20% din primarii de comune si orase si opt parlamentari, toti aflati in atentia instantelor pentru diferite fapte de natura penala, ar putea fi suspendati din partid pana la clarificarea situatiei lor.

Unul dintre cei vizati de noile criterii de integritate, Gheorghe Falca, primar la Arad, sustine ca va vota pentru introducerea criteriilor de integritate in statut, la sedinta Consiliului National de Coordonare, programat pentru sambata.

Gandul: Boureanu: Criteriile de integritate ale lui Macovei sunt superficiale si populiste

Nu la fel de calm ca si Falca, a primit aceasta veste si Boureanu, care ar putea fi afectat de aceasta masura. Gandul titreaza in editia de miercuri ca acesta a declarat ca este vorba de masuri "superficiale si populiste". Aprecieri dure a avut si la adresa gruparii intelectualilor reformisti din partid despre care a a spus ca "si Lenin si Stalin" isi ziceau reformisti.

"Ei isi aroga meritele de grupare a intelectualilor reformisti. Nu comentez termenul de intelectual, eu cred ca sunt multi care au citit carti in conducerea partidului, dar haideti sa vedem despre ce reforma vorbim, ca si Lenin tot reformist isi spunea si Stalin la fel", a apreciat Boureanu.

Vicepresedintele Cristian Boureanu a avut un schimb dur de replici cu asa-numitii reformisti din PD-L, luni, la sedinta Biroului Permanent National, reprosandu-le acestora dublul limbaj.

Adevarul: Suspendarea lui Basescu, inclusa in protocolul PSD-PNL

"Profitand" de neintelegerile din PD-L cei de la USL se pregatesc sa il suspende pe Traian Basescu. Parlamentarii PSD si PNL au semnat un protocol in care si-au promis reciproc cooperare pentru suspendarea din functie a presedintelui Romaniei.

Documentul mai prevede ca parlamentarii PSD si PNL vor colabora pentru revizuirea Constitutiei, modificarea legislatiei electorale sau a celei fiscale. De asemenea, parlamentarii celor doua partide vor promova motiuni simple sau de cenzura si vor colabora pentru investirea Guvernului sau pentru alegerea conducerilor celor doua Camere. Si, de asemenea, este interzisa negocierea cu PD-L pentru sustinerea proiectelor de lege promovate de Guvern ori de parlamentarii Puterii.

Evenimentul Zilei: Opozitia pierde teren in comisiile de la Senat

In ciuda protocolului si a conditiilor care si le pun intre ei, Opozitia isi pierde tot mai mult din puterea pe care o detine in Parlament. Evenimentul Zilei dezvaluie in editia de miercuri ca imparteala locurilor in comisii s-a finalizat, dupa negocieri la nivelul partidelor, care dureaza de aproape o luna de zile, iar Opozitia a ramas pe minus.

PSD si PNL vor fi, in aceasta sesiune parlamentara, in minoritate in comisiile de specialitate ale Senatului, odata cu introducerea in aceste foruri si a reprezentantilor independentilor.

Opozitia are in continuare majoritate in cele mai multe dintre comisii, "poate cu doua trei exceptii, unde senatorii independenti au primit locuri in comisiile pe care si le-au dorit".

Puterea: Angajatii PSD devin someri

Pe modelul Parlamentului, nici in interiorul PSD lucrurile nu stau foarte roz. Puterea dezvaluie in editia de miercuri ca se face curatenie in sediile PSD din Kiseleff si Ion Ionescu de la Brad, adica s-a trecut la concedierea angajatilor. Conform unor surse din partid, in cele doua sedii urmeaza sa mai ramana maxim 15-20 de angajati.

Restructurarile anuntate in Kiseleff de Victor Ponta si Liviu Dragnea au creat panica printre angajatii PSD. Cei mai vulnerabili sunt cei care au lucrat si in timpul mandatului lui Mircea Geoana, ei fiind primii care vor trebui sa-si faca bagajele si sa-si caute un alt loc de munca.

Cu toate acestea, vizati sunt si angajati cu state vechi in Kiseleff. Astfel, printre cei care urmeaza sa fie concediati se numara angajati de la Departamentele strategie si organizare, dar si contabilul partidului, considerat vinovat pentru datoriile istorice facute in vremea lui Mircea Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#modificare PDL statut, #Monica Macovei Cristian Boureanu, #PSD disponibiliza angajati , #alegeri PDL
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
PINALTY -GHEORGHE STEFAN - este cel mai "CAPABIL" sa conduca CLANUL INTERLOP al P.D.L.-ului
Poza conti
conti
rank 5
Boureanu: Criteriile de integritate ale lui Macovei sunt superficiale si populiste