Vicepresedinte PDL: UDMR are frustrarile sale, au aceeasi abordare indiferent de guvernare

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 07:17
3784 citiri
Vicepresedinte PDL: UDMR are frustrarile sale, au aceeasi abordare indiferent de guvernare

Vicepresedintele PDL si primar al municipiului Brasov, George Scripcaru, considera ca UDMR are aceeasi abordare fata de Putere, indiferent cine e la guvernare, Uniunea avand "frustrarile" sale. In plus, reprezentantii sai pot inca avea sperante legate de acordul cu USL.

Intrebat despre o posibila pozitie unita in Opozitie, a PDL cu UDMR, liderul democrat-liberal a raspuns: "Nu stiu, depinde".

"UDMR e cu parcursul lui, UDMR are politica lui, noi avem programul si parcursul nostru, poate sunt anumite teme comune care pot sa faca sa se intample lucrul asta. UDMR are abordarile si frustrarile lui. Ati vazut, au acorduri semnate cu USL, care au facut sa se intample ceva sau sa nu se intample, au reprezentanti in Guvern, pe la diferite esaloane, au o situatie mai delicata din punctul asta de vedere.

De ei nu putem sa spunem ca sunt in Opozitie sau sunt si cumva implicati in actul de guvernare. Cu UDMR colaborezi... Cand e la guvernare, ei au o abordare care e valabila indiferent cu cine este la guvernare. Si e cumva justificat lucrul asta. Ei au interesul lor. N-au avut o problema ca, fiind in postura asta, sa faca un acord cu USL in octombrie, din cate am vazut", a declarat George Scripcaru, pentru Ziare.com.

Referitor la acordul UDMR cu USL, dinaintea alegerilor parlamentare, primarul Brasovului a afirmat ca reprezentantii maghiarilor "poate au sperante, cine stie", iar atunci "probabil ca abordarea lor privind asa-zisul partid de Opozitie nu va fi atat de aplicata, ca si atitudine".

Acordul semnat de UDMR si USL inainte de alegeri, facut public - vezi ce prevede

Vorbind despre o posibila alianta a PDL cu UDMR in Opozitie, vicepresedintele PDL a spus ca, de obicei, partidele intre ele nu fac aliante cand sunt in Opozitie, doar isi coreleaza activitatile si anumite pozitii si anumite teme.

"In Opozitie te mai ranforsezi, te armonizezi, mai faci analize, mai faci modificari, schimbari care sunt de facut in cadrul partidului, analize pe structurile interne, pe structurile de conducere la nivel national, judetean, local samd. (...) Din punctul asta de vedere, asta trebuie facut. Trebuie sa avem si noi discutiile interne care sa analizeze anumite lucruri", a explicat Scripcaru.

Prim-vicepresedinte PDL: Nu era normal ca Basescu sa faca lectiile PDL - Interviu Ziare.com

Acesta a spus si ce trebuie sa faca PDL, odata ajuns in Opozitie.

"Ce masuri? E un partid de Opozitie, ne intram in rolul asta de partid de Opozitie si vedem ce e de facut. Altceva ce sa putem sa facem? (...) Sigur, trebuie sa facem o pozitie ca sa crestem acum. Prin activitate politica la nivel parlamentar, la nivel local, la nivel regional, judetean. Prin ce inseamna implicarea si activitatea reprezentantilor PDL in pozitiile in care activeaza asa cum am spus mai inainte", a subliniat democrat-liberalul.

Cine sunt castigatorii si invinsii din PDL, in 2012?

Care a fost cel mai important eveniment politic al anului 2012? - Sondaj Ziare.com

Scripcaru a mentionat ca o eventuala schimbare de presedinte al PDL "e foarte posibil" sa se intample in anul 2013, in urma unei conventii a partidului, deoarece "intr-un partid democratic lucrurile astea se fac, cand sunt conventii si sunt alegeri sau sunt etape de genul asta oricine poate sa se manifeste, sa candideze, sa fie ales, sa aleaga, adica nu cred ca e un lucru exagerat ca cineva sa isi doreasca sa ajunga presedinte intr-un partid sau sa vizeze o functie de conducere intr-o structura de conducere locala, centrala sau judeteana".

"Avem un Consiliu National care, din cate stiu, este pe la sfarsitul lunii februarie, dupa care se convoaca Conventia in luna mai si pana atunci poate apar solutii, variante, idei noi, constructive care sa dezvolte lucrurile, ar fi foarte bine", a punctat edilul brasovean.

Vicepresedintele PDL a spus ca presedintele pe care partidul il are in prezent "poate sa si ramana, poate sa fie si inlocuit, depinde cu cine si ce vine sa propuna cel care vrea sa fie".

"Nimeni nu este batut in cuie, nici in functia de presedinte de partid, nici de vicepresedinte, nici de prim-vicepresedinte, nici de ministru, nici de nimic. (...) Cand o sa vad ca cineva vrea sa fie presedinte, vreau sa vad ce vrea el sa faca cu partidul asta, ce propune, ce idei are si cum poate sa faca sa fie mai bine decat e acum", a afirmat liderul democrat-liberal.

Nu in ultimul rand, acesta a exclus posibilitatea de a candida la functia de presedinte al PDL, dand de inteles ca nici nu vrea neaparat sa ramana vicepresedinte al partidului.

"Eu vreau sa ma concentrez pe ceea ce am de facut la nivelul administratiei publice locale. (...) Cred ca trebuie sa se selecteze din parlamentarii de la Brasov si ar putea sa faca foarte bine oricare dintre ei parte dintr-o structura de genul asta. O sa sustin si o sa vad ce propuneri sunt si din partea cui sunt", a conchis George Scripcaru.

In 2012, George Scripcaru a castigat un al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Brasov, obtinand aproape 45 la suta din voturile exprimate la alegerile locale din 10 iunie. In plus, a fost ales vicepresedinte al PDL, pe 30 iunie, cu 843 de voturi, fiind candidatul democrat-liberal care a obtinut cele mai multe voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#George Scripcaru UDMR PDL, #vicepresedinte PDL opozitie UDMR, #acord UDMR USL, #George Scripcaru conducere PDL, #George Scripcaru alegeri PDL , #alegeri PDL