PDL il acuza pe Antonescu de conflict de interese

Joi, 09 Mai 2013, ora 17:03
2414 citiri
PDL il acuza pe Antonescu de conflict de interese
Foto: Arhiva

Conducerea PDL il acuza pe Crin Antonescu de conflict de interese, el fiind si presedintele comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei, dar si potential candidat la alegerile prezidentiale din 2014.

Valeria Schelean, care este si secretar executiv al PDL, a precizat, dupa sedinta BPN al partidului, ca aceasta comisie prezidata de presedintele PNL va discuta inclusiv atributiile viitorului presedinte, informeaza Mediafax.

Ea a mai spus ca procedura de revizuire a Constitutiei nu respecta dispozitiile legii fundamentale, care stipuleaza ca o patrime din numarul deputatilor si senatorilor trebuiau sa initieze o propunere concreta de revizuire a Constitutiei care sa fi obtinut avizul Consiliului Legislativ si acordul constitutional din partea Curtii Constitutionale.

"Noi nu avem asa ceva. Avem o comisie parlamentara care este insarcinata sa elaboreze propunerea legislativa pe care apoi sa si-o insuseasca o patrime din numarul parlamentarilor. Modul este absolut original, neprevazut in Constitutie", a apreciat Schelean.

Schelean a criticat si dezbaterile din Forumul constitutional, aratand ca acestea sunt "lipsite de transparenta, accesul presei fiind restrictionat si informarea cetatenilor fiind redusa".

La randul sau, secretarul executiv al PDL Radu Carp a precizat ca Biroul Permanent National al PDL a stabilit principiile de revizuire a Constitutiei, acestea fiind respectarea referendumului din 2009, reorganizarea ampla administrativ-teritoriala, intarirea independentei puterii judecatoresti, introducerea limitarii deficitului la 3% din PIB si a minimum 5% din PIB pentru educatie.

Carp a adaugat ca in Constitutie este necesara introducerea prevederii ca angajarea raspunderii Guvernului pe un proiect sa se faca o data pe sesiunea parlamentara si ca trebuie clarificat regimul ordonantelor de urgenta.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Crin Antonescu conflict interese, #Antonescu presedinte revizuire Constitutie, #Antonescu candidat presedintie , #alegeri prezidentiale