Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Consiliul de Coordonare al PD-L - ce nu s-a vazut la televizor

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:29
7756 citiri
Consiliul de Coordonare al PD-L - ce nu s-a vazut la televizor

Consiliul National de Coordonare al PD-L a avut, pe langa declaratiile politice care au aparut la televizor, si partea sa de culoare, cu multa incrancenare, pe de o parte, dar si cu momente amuzante.

Poate cel mai important lucru care s-a vazut din sala a fost acela ca membrii "aripii vechi", mai ales Vasile Blaga, au fost de departe cei mai apreciati si s-au simtit suficient de puternici cat sa-i atace dur pe reformisti. Iar reactiile din sala au aratat ca au o sustinere foarte puternica. Ba chiar secretarul general al partidului a trimis sageti si spre premierul Boc.

De partea cealalta, Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu au parut extrem de izolati si au starnit multe reactii contrare. Cu toate astea, evenimentul nu a fost atat de incrancenat pe cat era de asteptat si au existat si momente de amuzament.

PD-L si-a votat statutul fara criterii de integritate - reformistii invinsi la CNC

Blaga, atac la Boc

Cel mai impresionant discurs al zilei i-a apartinut secretarului general al partidului, Vasile Blaga, care chiar a avut un scurt atac voalat la adresa premierului Emil Boc, sugerand ca acesta nu a respectat mereu statutul. Blaga a vorbit foarte tare si a fost intrerupt adesea de aplauze.

"Statutul spune ca cei care nu respecta deciziile politice sa fie sanctionati. Scrie, si tot n-a facut domnul presedinte Boc, desi v-a cerut partidul de vreo 10 ori", a spus Blaga.

Secretarul general al PD-L a avut un discurs dur, pe alocuri, cu gesticulari si un ton foarte, foarte puternic. La un moment dat, a existat chiar impresia ca microfoanele au fost date mai tare in momentul discursului sau. Membrii CNC au parut sa-l aprecieze si la sfarsit a cules o serie lunga de aplauze.

Blaga, in ropote de aplauze: Vom ramane spate in spate si vom castiga alegerile din 2012

Singurul membru al "garzii vechi" care a cules mai multe aplauze la sfarsit a fost Radu Berceanu, care l-a atacat direct pe Cristian Preda si care a sugerat ca Monica Macovei e un "procuror comunist". El a fost aplaudat mai ales dupa ce a spus ca reformistii "se lupta cu blogurile". Singurii care n-au aplaudat la sfarsit au fost chiar cei din aceasta "aripa" si fiica presedintelui, Elena Basescu.

Intelectualii, foarte izolati

Chiar daca au ocupat mult timp prim-planul in presa, Monica Macovei, Sever Voinescu si Cristian Preda au stat aproape unii de altii, dar au parut extrem de izolati in sala, cu foarte putina lume care i-a aplaudat. Ei s-au trezit de multe ori apostrofati, chiar daca nu intr-un mod foarte vehement.

Berceanu: Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog

Cristian Preda a avut parte si de cateva fluieraturi in timpul discursului, iar deputatul Gelu Visan i-a strigat "Dar cine esti tu, ma?". Pe cat de putine aplauze au fost pentru el, pe atat de multe au fost cele pentru cei care i-au atacat.

Deputatul Visan l-a apostrofat pe Cristi Preda, apoi l-a aparat

Foarte multi delegati s-au declarat pe fata impotriva criteriilor propuse de reformisti. Fiica presedintelui, Elena Basescu, a stat si ea in preajma lor si a fost printre putinii care nu i-a aplaudat pe cei care i-au atacat.

Traian Radu Ungureanu a fost singurul 'intelectual' cu un discurc apreciat de sala, asta mai ales datorita faptului ca s-a departat de Preda si Macovei si a parut ca nu le impartaseste criteriile de integritate propuse. El a facut show si a starnit un ropot de aplauze cu glumele sale.

La sfarsit, Macovei, Voinescu si Preda au ramas intr-un colt sa discute alaturi de alti cativa membri ai partidului, iar prima chiar a cerut presei sa-i lase sa faca asta, spunand "va rugam, avem si noi aici...".

Macovei: Sa aratam prin fapte ca suntem altfel decat PSD si PNL (Video)

Cristi Preda: Pierdem 200 de primari, castigam 2 milioane de voturi

Disciplinati, dar pusi pe glume

Atat la inceputul, cat si la sfarsitul lucrarilor, toti membrii PD-L prezenti acolo s-au ridicat in picioare si au aplaudat constiinciosi imnul partidului - "Omul bun si pomul copt". Mai mult, in timpul discursurilor, foarte putini pedelisti au iesit din sala, chiar si atunci cand au vorbit membri de partid mai putin importanti. In timpul discursului initial al liderului Emil Boc, in afara salii erau doar doi delegati PD-L.

Membrii partidului care au vorbit de la tribuna au avut si chef de glume, cele mai apreciate fiind ale europarlamentarului Traian Radu Ungureanu, care a spus ca "au devenit cu totii emo", considerand ca e prea multa incrancenare in PD-L.

Traian Ungureanu: Facem o figura de depresivi, suntem toti emo

Un alt om care a adus multe zambete a fost primarul din localitatea hunedoreana Aninoasa, Ilie Botgros, care a cerut si el sa ia cuvantul si a starnit deliciul audientei, declarand "unde dracu' sunt banii aia pentru primarii portocalii de care vorbeste presa, ca eu n-am vazut nimic", alaturi de alte expresii colorate.

"Veteranii" ca Radu Berceanu, Ioan Oltean si Cezar Preda au parut si ei pusi pe sotii, referindu-se la cei cu vechime in partid ca la niste "talibani" sau "mamuti lanosi". Ei s-au si ironizat intre ei, dupa ce Sorin Frunzaverde a declarat ca e "tulburat de eseul politico-sentimental al lui Ioan Oltean sau de cel aerodinamic al domnului Videanu".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#culise cnc pdl, #reactii cnc pdl , #CNC