Cristi Preda: Pierdem 200 de primari, castigam 2 milioane de voturi

Sambata, 05 Martie 2011, ora 14:56
1981 citiri
Cristi Preda: Pierdem 200 de primari, castigam 2 milioane de voturi
Foto: Antena3

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a declarat, intr-o interventie la Consiliul National de Coordonare al partidului, ca prefera ca partidul sa piarda, prin aplicarea criteriilor de integritate propuse, 200 de primari acuzati de coruptie, pentru ca asta poate insemna ca va castiga 2 milioane de voturi.

"Argumentul care a fost avansat la BPN si in Comisia de Statut, ca nu e bine sa luam o decizie de suspendare automata pentru ca am pierde un numar de primari, nu e un argument sa ne orienteze decizia.

Daca ar fi sa alegem intre 100 si 200 de primari care odata exclusi s-ar duce la Opozitie, dati-mi voie sa spun ca in locul a 200 de primari, ar trebui sa ne gandim cum am lua 200.000 de voturi. Sau doua milioane de voturi. Prefer 2 milioane de voturi de la cei care in aceasta tara cred in integritate. Sa nu uitati ca la urne s-ar putea sa avem niste surprize. Toate partidele din '96 incoace s-au trezit in Opozitie, din cauza coruptiei", a spus Preda, in a doua sa interventie de la CNC.

Totodata, Preda a contrazis ceea ce au spus cei mai multi dintre cei care au vorbit inaintea sa, ca 80% dintre propunerile sale si ale Monicai Macovei ar fi fost preluate in noul statut.

"Nu e adevarat ca partidul ar fi adoptat 80% din ce am propus in urma cu un an. Nu cred ca exista 10% din propuneri preluate. E adevarat ca uneori cuvinte care au sunat mai bine au fost preluate. In lectura mea, nu e vorba de asemenea cota, e cel mult 10%".

Oamenii simpli nu vad deficitul, vad salariul mai mic

Totodata, el a afirmat si ca oamenilor simpli nu le pasa de masuri de statut si de ideologii, le pasa de banii din buzunar si de corupti.

"Oamenii simpli nu sunt intotdeauna sensibili la ideologii. Ei nu vad deficitul, vad salariul mai mic. Nu vad macroeconomic, vad ca nu mai pot sa cumpere haine pentru copii. Asta e motivul pentru care nu trebuie sa confundam sacrificiile si sinuciderile.

Au mai existat masuri de curaj. Sacrificiile nu trebuie sa ne duca la sinucidere. Riscam sa intram intr-o curba din care sa nu ne ridicam. Oamenii simpli nu vad integritatea din statut, vad coruptii din realitate. Propunerile, nu pentru a instala o echipa care sa taie capete. Am facut niste propuneri pentru ca regulile sunt mai puternice decat oamenii. Asa castiga partidele puternice. Repet, regulile sunt mai puternice decat oamenii", a conchis Cristian Preda.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Preda primari voturi, #Preda doua milioane voturi , #CNC
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
MAI PREDA TI INCA NU AI REALIZAT CA IN PDminusL NU ESTE LOC PENTRU OAMENI CINSTITI?!?!?!
Poza XERESS
XERESS
rank 3
Preda ,ce te face sa crezi ca primarii care vrei sa-i dai afara o sa fie primiti la USL ?