Revista Presei: PD-L nu mai executa ordinele lui Zeus

Luni, 07 Martie 2011, ora 08:00
3368 citiri
Revista Presei: PD-L nu mai executa ordinele lui Zeus
Foto: Adevarul

Consiliul National de Coordonare al PD-L de sambata a fost un prilej ca asa-numitii reformisti ai partidului, deputatul Sever Voinescu, europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei, sa fie invinsi de garda veche a democrat-liberalilor.

Pe langa razboiul mai mult sau mai putin evident, cert este ca PD-L a aprobat sambata modificarile statutului, asa cum fusesera ele decise vineri seara de Colegiul Director, fara criteriile de integritate atat de dorite de reformisti.

Date despre evenimetul se sambata, jocuri de culise, dar si presupozitii cu privire la ce sa va intampla pe viitor in PD-L sunt subiecte care tin prima pagina a ziarelor luni. "PD-L nu mai executa ordinele lui Zeus", titreaza 'Jurnalul National', fiind de parere ca "talibanii" au sters pe jos cu "intelectualii" lui Basescu.

Si 'Romania Libera' surprinde tensiunile care au existat sambata in interiorul PD-L in articolul numit "Culisele marii razgandiri din PD-L", in timp ce jurnalistii de la 'Gandul' incearca sa afle "Cum se imparte puterea in PD-L. Blaga si-a gasit cei patru secunzi. Videanu renunta la functia de primvice. Udrea se multumeste cu planul doi."

Cum Consiliul National de Coordonare al PD-L de sambata a dat startul in competitia pentru sefia partidului, ziarul 'Puterea' scrie luni ca "Se fac jocuri pentru scaunul lui Boc. Vasile Blaga exerseaza pentru presedintia PD-L".

Jurnalul National: PD-L nu mai executa ordinele lui Zeus

Consiliul National al PD-L a fost o modalitate de a arata ca, in asteptarea Conventiei Nationale din 14 mai, democrat-liberalii fac zid in jurul aripii "talibane" a partidului.

Faptul ca au fost respinse prin vot propunerile de modificare a statutului PD-L, propuneri venite din partea trioului Preda-Macovei-Voinescu, a insemnat o modalitate de a spune "nu" tentativelor prezidentiale de a impune "oameni noi" in fruntea formatiunii.

Acest lucru a fost un semn ca PD-L nu mai inghite strategiile impuse de Traian Basescu, din scaunul de la Cotroceni, iar oamenii plantati de el pe functii sunt indezirabili, scrie Jurnalul National.

"Talibanii" PD-L s-au impus suspendarii din partid a tuturor celor care au dosare penale, ceea ce ar fi avut drept consecinta, potrivit calculelor liderilor PD-L, pierderea de catre partid a peste 200 de primari si a zece parlamentari.

Romania Libera: Culisele marii razgandiri din PD-L

In cadrul sedintei CNC, greii partidului si-au scos manusile si i-au atacat fara mila pe reformisti.

Daca Ioan Oltean a dat o noua definitie pedelistilor vechi numindu-i "talibani", Radu Berceanu a avut o interventie foarte colorata si indelung aplaudata.

"Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog", a spus Berceanu, care i-a criticat pe Preda si Macovei ca nu participa decat la acele intalniri ale partidelor la care sunt prezente televiziunile, conform Romania Libera.

"O mare parte din media (...) a venit aicea ca sa vada asa un fel de noapte a cutitelor lungi, macel, sange pe pereti", a spus si Vasile Blaga.

Acesta a incheiat cu o promisiune facuta parca in calitate de viitor sef de partid: "Va promit ca statutul va fi respectat".

Gandul: Cum se imparte puterea in PD-L. Blaga si-a gasit cei patru secunzi. Videanu renunta la functia de primvice. Udrea se multumeste cu planul doi.

Avand in vedere ca PD-L a scapat si de Consiliul National de Coordonare, pedelistii se ocupa acum de negocierile finale pentru functiile de conducere scoase la bataie in Conventia Nationala din luna mai.

Pana acum se stie ca Blaga va ataca sefia partidului, iar Boc asteapta clarificarea mandatului de premier.

Potrivit informatiile vehiculate in interiorul PD-L, Udrea ar putea fi candidata la una dintre cele 15 functii de vicepresedinte, ipoteza confirmata de declaratiile de pana acum ale ministrului Dezvoltarii, titreaza Gandul.

La randul sau, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, va incerca sa se repozitioneze in functia de sef al Comisiei pentru Strategii, structura nou creata in partid, prin intermediul careia ii va fi garantata in continuare prezenta in Biroul Permanent National.

Puterea: Se fac jocuri pentru scaunul lui Boc. Vasile Blaga exerseaza pentru presedintia PD-L

Ziua de sambata a demonstrat ca, dintre toti membrii PD-L, Vasile Blaga are cea mai mare putere, ca are partidul la degetul mic si ca in cazul in care se decide sa candideze la presedintia PD-L poate zdrobi orice adversar.

Blaga a reusit sa-i elimine pe reformistii care au propus suspendarea membrilor care au procese pe rol. In aceste conditii, surse democrat-liberale dau ca sigura candidatura lui Blaga la sefia partidului, conform Puterea.

O alta varianta de lucru este ca Sorin Frunzaverde sa candideze la presedintia PD-L, el anuntand ca are de gand sa intre in competitie, sprijinit de Blaga si de ceilalti grei democrat-liberali.

Grupul Blaga-Frunzaverde ar urma sa elaboreze o motiune populara si sa propuna schimbarea numelui partidului in Partidul Popular.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#CNC PDL, #putere PDL, #jocuri politice PDL , #CNC