Conducerea PDL discuta prioritatile legislative si colaborarea cu Guvernul

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 16:44
2056 citiri
Conducerea PDL discuta prioritatile legislative si colaborarea cu Guvernul

Prim-vicepresedintele Partidul Democrat Liberal (PDL) Cristian Preda a declarat, duminica, inainte de intalnirea conducerii partidului cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor, ca vor fi luate in discutie, pe parcursul intalnirii, prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare, dar si "materiile" in care PDL ar putea demara negocieri imediate cu USL, cum ar fi situatia din agricultura, domeniile educatiei sau cel al sanatatii.

"Ne intalnim, cei din conducerea PDL, cu grupurile parlamentare ale partidului nostru intrucat maine (luni - n.red.) incepe sesiunea la Parlamentul Romaniei. De altfel, sesiunea incepe si la Parlamentul European.

Vom discuta despre prioritatile legislative pentru perioada ramasa pana la alegerile din 9 decembrie. Vom stabili care sunt punctele cele mai importante de pe agenda pentru noi si in ce materii vom intra in eventuale discutii, negocieri, cu majoritatea guvernamentala.

Suntem foarte disponibili pentru discutii pe marginea unor chestiuni importante, de la dezastrul produs de seceta la chestiunile ce tin de educatie, sanatate si asa mai departe. Vom lista toate aceste puncte in care suntem gata, de maine, sa intram in discutii cu Guvernul", a declarat Cristian Preda.

Intrebat de presa daca in cadrul reuniunii se va lua in discutie si posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura, Preda a spus: "Vom discuta mai intai ceea ce ne propunem sa facem in aceasta legislatura".

"Vom lua in calcul, evident, toate mijloacele de care parlamentarii dispun intr-o sesiune normala, dar inainte de toate, ce putem sa facem pentru ca preocuparile publice sa fie satisfacute. Credem ca trebuie sa iesim din acest razboi de uzura in care discutam doar despre uselisti si despre cat de rau au facut in criza pe care au provocat-o la inceputul lunii iulie", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Referindu-se la posibilitatea colaborarii in plan parlamentar cu PSD si PNL, Cristian Preda a spus: "noi am cerut, deja, o colaborarea civilizata si inteligenta".

"Guvernul ne-a spus ca nu intelege termenul de coabitare, desi e un termen usor de priceput. Sigur ca atunci cand insisti ca nu poti coopera trebuie sa tragi si consecintele. Pentru ca e posibil ca accentuand imposibilitatea de a coopera cu noi, Guvernul sa ne spuna ca poate vrea sa plece. Nu putem prezuma asupra gesturilor viitoare", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Reuniunea conducerii Partidului Democrat Liberal cu grupurile parlamentare ale partidului a inceput, duminica, putin dupa ora 15,00, la Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#reuniune PDL, #discutii PDL Guvern , #Cristian Preda
Comentarii