Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PD-L: Voinescu si Preda scapa de sanctiuni, Udrea e nemultumita (Video)

Luni, 16 August 2010, ora 12:35
3618 citiri
PD-L: Voinescu si Preda scapa de sanctiuni, Udrea e nemultumita (Video)
Foto: Antena 3

Sedinta BPN a PD-L nu a adus, luni, sanctiuni pentru Sever Voinescu, Cristian Preda si Radu F. Alexandru, cei trei membri ai partidului care in ultimul timp au criticat pe fata conducerea democrat-liberala.

Sedinta saptamanala a Biroului Permanent National a fost suspendata pana luni seara, la ora 20.00, membrii conducerii intalnindu-se la 12.30 cu parlamentarii partidului.

Daca inainte de sedinta liderii pedelisti au refuzat sa precizeze care le va fi punctul de vedere sustinut la sedinta, la incheierea intalnirii, Elena Udrea s-a oprit sa vorbeasca cu jurnalistii.

"Oricine poate sa-si spuna punctul de vedere. Sa nu vii sa spui nimic la sedinte si apoi sa critici partidul nu e corect", a spus Udrea. Nemultumita de faptul ca seful PD-L, Emil Boc, nu a dispus sanctionarea celor trei, presedintele organizatiei PD-L Bucuresti a afirmat ca "presedintele Emil Boc a fost indulgent si dansul recunoaste acest lucru".

"Nu vreau sa ma refer la persoane, dar cred ca trebuie sa existe o disciplina de partid, mai ales cand partidul e la guvernare si s-au luat niste masuri si asa destul de nepopulare. Cred ca trebuie sa existe o disciplina de partid. Faptul ca nu au fost sanctionati de la inceput a dus ca astazi toata lumea sa vorbeasca in afara partidului, nu in interiorul lui. Avem institutii, organisme de conducere ale partidului, putem trata lucrurile institutional. Faptul ca nu s-a facut acum opt luni ne-a adus in situatia asta", a mai spus ministrul Turismului.

S.Voinescu: PD-L trebuie sa se gandeasca la un premier cu autoritate

Cu toate acestea, Udrea a adaugat ca la sedinta grupurilor parlamentare reunite, programata tot pentru luni, la care participa conducerea centrala a partidului, nu se va discuta despre posibila sanctionare a celor care vorbesc impotriva partidului.

"Va fi o discutie si vom decide cum impunem regulile care exista in acest moment in statutul partidului", a mai spus Udrea.

Elena Udrea pare a fi nemultumita si de faptul ca la Biroul Permanent al partidului participa "oricine are drum".

"BPN-ul a ajuns, asa, o sedinta la care oricine care are drum pe aici, intra si participa. Va fi o discutie la nivelul BPN si vom decide cum impunem regulile din acest moment pentru ca regulile exista dintotdeauna in statutul partidului", a spus Udrea.

PD-L decide luni ce face cu rebelii Voinescu si Preda

Intrebata de jurnalisti cum comenteaza "cartonasul galben" pe care Emil Boc i l-a dat lui Cristian Preda, dupa recentele declaratii impotriva partidului, Udrea a raspuns: "In statut nu exista sanctiunea cartonasului galben, exista sanctiuni care sunt mai credibile si care duc la respectarea regulilor. Cartonasul galben e bun la meci", a incheiat Elena Udrea.

Inainte de sedinta de luni, presedintele PD-L Emil Boc a refuzat sa comenteze declaratiile critice la adresa actualei conduceri. "Aceste lucruri le discutam in partid si nu in afara partidului", a spus Boc.

Cam la fel a spus si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase: "Aceste lucruri le vom discuta in partid. Sigur, nu e cazul sa ascundem ca sunt probleme, trebuie gasite niste solutii, dar discutam in interiorul PD-L, si nu in public".

Alti membri din conducerea partidului nu au fost insa la fel de rezervati in declaratii.

"Cred ca e normal sa incerci sa ai niste pareri intr-un loc in care cunosti bine cam ce se intampla si cum se intampla si dupa aceea poti sa-ti dai seama ca ceva functioneaza mai bine sau mai putin bine si sa propui, in interior bineinteles, niste modificari. Dar in momentul in care nu stii mai nimic despre ce se intampla acolo si cum ai venit, cum faci propuneri extraordinare, nu mi se pare ca este foarte eficient", a spus Radu Berceanu, inainte de sedinta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Voinescu Preda Alexandru sanctiuni, #Elena Udrea PDL , #Cristian Preda