Cum a facut PDL lucru manual (Opinii)

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 12:56
3638 citiri
Cum a facut PDL lucru manual (Opinii)

Pentru orice partid romanesc aflat la o lungime de bazin electoral de alegerile locale, dezastrul are un singur nume: migratia primarilor la adversari.

Cand strategii de campanie creioneaza programele candidatilor in functie de numarul de voturi aduse in fiecare comuna si oras, o pata neagra pe harta reprezinta cel mai mare cosmar. Mai ales cu doua luni inainte ca oamenii sa se indemne sa puna stampila - daca n-au ceva mai bun de facut.

Plecarea a 38 de bucati de la PDL la USL, in judetul lui Sorin Frunzaverde, a nascut transpiratie rece pe spinarile portocalii si bulbuci veseli la gurile inamicilor.

Nu tin minte o miscare de o asemenea amploare - un autocar intreg! - , dar cine are tinere de minte realizeaza ca, daca sunt toti deodata, sau pe rand, in functie de ce mai zornaie premierii, nu are nicio importanta. La bursa senzatiilor conteaza finalul, nu drumul, ca nu suntem intr-un film realizat de neorealisti.

Si atata vreme cat in Romania nu se coace ditamai democratia, dar macar un set de reguli simple, care pornesc de la obraz si se termina la constiinta, vom experimenta mereu aceleasi senzatii.

Cand au julit primari de la PSD sau PNL, momindu-i cu biserici, scoli, drumuri sau aductiuni de apa, fruntasii PDL au facut chef. S-au razbunat pe aceiasi socialisti sau liberali care le-au tras presul de sub picioare cand au crampotit bugetul si au atras alesii de partea lor. Si tot asa, pana in zorii democratiei originale, ca nu mai stie nimeni cate demisii are in biografia politica si care a fost prima dragoste a falitilor itineranti.

Daca se va intampla, totusi, si PDL va reusi sa-si odihneasca oasele ostenite intr-o noua formula guvernamentala, incepand din toamna, primarii lui Frunzavrde se vor intoarce "acasa". Ca, de altfel, toti alesii care se pregatesc acum sa le urmeze exemplul ca sa fie la adapost de vicisitudinile austeritatii bugetare traduse, in Romania, prin impartirea saraciei dupa criterii de apartenenta inteligenta.

Acesta este rezultatul dorintei de putere care a ignorat orice principiu, orice farama de obraz, orice sansa ca societatea sa functioneze dupa criterii de performanta, ordonand prioritatile. Un haos administrativ care are la baza foamea de bani, voturi si vacante in insule. Nimic legat de necesitatile oamenilor simpli, care au contat doar cand cineva s-a asternut la scris discursuri.

Romanii se afla numai pe hartie, in statistici, iar intre ei si clasa conducatoare nu exista decat o tara a gheturilor vesnice.

Si nici nu sunt semne ca am putea constata vreun progres. Cata vreme politicienii nu vor dori decat sa puna laba, sa gajbeasca doua steaguri de la prefectura, unul de la primarie si unul de la scoala de fete, viitorul se va razbuna mereu pe ei, deoarece este construit din oameni, si oamenii sunt invatati doar sa-si astampere burta.

Asa ca eu n-as plange de durere in locul PDL. Istoria se razbuna mereu. Sa aiba rabdare!

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#demisii PDL, #alegeri locale parlamentare PDL, #Boc Basescu Geoana , #demisii