Un vicepresedinte PDL ii critica pe Boc si conducerea "autista" a partidului

Joi, 29 Martie 2012, ora 16:49
4045 citiri
Un vicepresedinte PDL ii critica pe Boc si conducerea "autista" a partidului
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Mihaela Popa sustine ca deocamdata nu s-a decis daca il va urma pe Sorin Frunzaverde in barca Opozitiei, la PNL.

Totusi, Mihaela Popa critica, intr-un interviu pentru Q Magazine, actuala conducere "autista" a PDL, care nu reuseste sa ia deciziile ce se impun si faptul ca, in pozitia oficiala, Sorin Frunzaverde este considerat tradator.

"Am discutat cu Sorin Frunzaverde. M-a sunat si mi-a cerut sa il sustin, si in calitate de reprezentant al Iasului, pe premierul Mihai Razvan Ungureanu. Eu imi afirm sprijinul si imi asum prietenia cu Sorin Frunzaverde. Si, daca ar fi sa consider partidul precum o casa, asa cum a spus presedintele Emil Boc, atunci PDL a pierdut prin plecarea lui Sorin Frunzaverde nu o tigla, ci unul dintre stalpii de rezistenta.

Raman o apropiata a lui Sorin Frunzaverde. Ma voi gandi in continuare daca sa mai raman in partid sau sa il urmez. Il sprijin in continuare si pe Mihai Razvan Ungureanu", a declarat pedelista.

Aceasta subliniaza ca oamenii de la "conducerea partidului trebuie sa isi asume plecarile, pentru ca, in afara de Sorin, au mai plecat si primarul Valcov si sunt convinsa ca vor mai pleca si alti primari".

Mihaela Popa il contrazice pe liderul PDL Emil Boc, care l-a catalogat, miercuri, pe Frunzaverde drept "tradator".

Boc: Frunzaverde a tradat. USL se comporta las pentru un pumn de voturi

"As vrea sa il combat pe presedintele Boc. Sorin Frunzaverde nu este tradator. A castigat alegerile si este unul dintre oamenii care au fost alaturi de partid, care a luptat pentru partid de la infiintarea sa pana acum. Tradatori sunt cei care au pierdut alegerile si care totusi au profitat, nu Sorin Frunzaverde", a precizat Mihaela Popa, care a mai afirmat recent ca actuala conducere ar trebui sa isi asume responsabilitatea pentru aceste plecari, ridicand chiar problema schimbarii echipei de conducere a PDL, in frunte cu Emil Boc", a continuat Mihaela Popa.

Critici la adresa conducerii "autiste"

Vicepresedintele PDL mai acuza faptul ca Emil Boc conduce partidul cu un grup restrans de oameni, fara a se consulta cu toti liderii partidului, inclusiv cu sefii de organizatii.

"Nici pana acum nu a existat o sedinta cu liderii partidului. Vad ca se tot intalnesc cateva persoane care conduc partidul. Trebuie sa se inteleaga ca au fost si oameni care au intrat in acest partid din principii, inclusiv eu. Am castigat la Iasi gratie rezultatelor mele din activitatea civica.

Sunt dezamagita de PDL pentru ca nu am reusit decat partial sa facem o schimbare in tara, exista o asemenea dezamagire importanta printre colegii mei. Va multumesc ca m-ati sunat dumneavoastra, pentru ca de la domnul Boc eu nu am primit vreun telefon sa ma intrebe ce parere am, ce cred ca ar trebui sa se faca. Nici pana acum, nu a ajuns nimeni pana la Resita ca sa vorbeasca cu Frunzaverde. Eu cred ca exista in partid o lipsa de decizie.

Sorin Frunzaverde nu era orisicine in acest partid, a pledat pentru intrarea in PPE. Delegatia noastra a fost condusa de el, eu eram europarlamentar si am avut ocazia sa vad cat este de respectat pe plan extern. El m-a convins sa renunt la mandatul de europarlamentar si sa intru in lupta politica interna", a mai reprosat Mihaela Popa.

"Ne mandrim cu independentii, nu cu oamenii din PDL"

Totodata, criticile democrat-liberalei se indreapta si asupra modului in care au fost promovate anumite persoane in functii de conducere ale PDL.

"Eu as fi vrut sa ne putem mandri si cu oamenii nostri, nu doar cu independenti, cu Mihai Razvan Ungureanu, cu Predoiu, cu Orban. Avem o resursa importanta de partid care trebuie ascultata, nu sa ne dam oamenii afara pentru ca au opinii. Eu trebuie sa critic atitudinea de promovare a oamenilor.

Nici astazi nu stim cine a decis sa fie numiti la agentiile care ar fi trebuie sa ne ajute la absorbtia fondurilor europene alte persoane decat profesionistii. Si va spune acest lucru cineva care a reusit sa acceseze fonduri europene, deci stiu despre ce vorbesc", a conchis Mihaela Popa.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mihaela Popa critica Boc, #Mihaela Popa conducere autista, #PDL conducere autista Boc, #Frunzaverde tradator Boc , #demisii