Cezar Preda: PD-L nu guverneaza bine, nu face treaba

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 14:46
4169 citiri
Cezar Preda: PD-L nu guverneaza bine, nu face treaba
Foto: Arhiva

Cezar Preda, una dintre vocile democrat-liberale care nu se sfiesc sa atace deciziile propriului partid atunci cand nu este de acord cu actiunile colegilor sai, sustine ca PD-L nu guverneaza bine.

Intrebat intr-un interviu acordat Q Magazine care este cel mai dur lucru pe care l-a spus colegilor de partid, Preda a raspuns: "ca nu guvernam bine, ca nu facem treaba, ca sunt ministri care n-au ce cauta in Guvernul Romaniei. Astea sunt lucruri care dor!".

Despre ministrii care nu au ce cauta in Guvern, Preda spune ca sunt oameni care nu au facut politica niciodata, "care nu au muncit deloc pentru partid, care s-au trezit ministri si nu-i intereseaza ce se va intampla cu partidul".

"Nu exista decat o singura forta foarte puternica la varful partidului careia nimeni si nimic nu i se poate opune acum. Nu poti sa creezi alternative in PD-L acum", a mai afirmat Cezar Preda.

El a recunoscut ca s-a dezvoltat ca politician "sub umbrela lui Traian Basescu", considerand ca poate fi un motiv pentru care colegii sai au fost gelosi.

"Presupun ca anumiti colegi de-ai mei au fost gelosi. (...) Eu eram acel om greu controlabil, un om care are reactii prea rapide, prea agresive chiar si in interiorul partidului", afirma Preda.

Preda este de 11 ani in PD-L si, asa cum recunoaste acum, de vreun an si jumatate nu mai face parte dintre cei care fac viitorul partidului.

"Elena Udrea a stat la bataie, a luat ciocanele in cap!"

Recunoscand ca si-a luat "destule castane" de la colegi pentru ca a fost prieten al Elenei Udrea inca de cand aceasta a intrat in PD-L, Preda povesteste o intamplare, dintr-o zona montana unde, impreuna cu Udrea, mai erau marii lideri ai partidului: Boc, Berceanu, Videanu si Blaga. Din toata lumea care era la masa, Elena Udrea a starnit admiratia romanilor din jur, care s-au fotografiat si au dorit sa stea de vorba cu ea.

"Pentru oamenii politici, acesta este un semn de mare reflectie, pentru ca trebuie sa reflectezi cine esti de fapt, nu ce putere ai. Elena Udrea a crescut foarte mult! A stat la bataie, a luat ciocanele in cap! Le duce! Creste!", spune Preda. Despre relatia cu alti lideri ai PD-L insa, nu are prea multe cuvinte de lauda.

Despre Vasile Blaga spune: "Cand ne intalnim fata in fata, pana nu ajungem sa ne ridicam in picioare, sa ne certam, nu se poate.(...) Vasile Blaga m-a mai bestelit, si eu pe el, dar suntem prieteni", spune Cezar Preda.

Despre Cristi Preda, cu care a avut recent un "duel virtual", Cezar Preda afirma ca este un "castig pentru PD-L". "Cristi Preda are de multe ori dreptate, are mult sambure in ceea ce spune, dar e prea visceral, jigneste", este de parere deputatul.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cezar Preda Elena Udrea, #Cezar Preda PDL , #Elena Udrea