Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Invitatii Ziare.com George Padure: PDL - Guvernul "Impotriva tuturor"

Luni, 14 Mai 2012, ora 08:02
3572 citiri
Invitatii Ziare.com George Padure: PDL - Guvernul "Impotriva tuturor"

Iti trebuie foarte mult tupeu pentru a face ceea ce vedem astazi la partide aflate pana mai ieri la guvernare. PDL isi schimba culoarea-n verde, numele in "Alianta pentru ...", discursul, zambetul si fotografiile, doar, doar dintr-o greseala vor fi votati.

Vor sa ne spuna ca nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase. Proverbul cu naravul lupului l-au uitat! Iata un partid care a ajuns, sa mizeze doar pe greselile electoratului!

Observam cu totii avantul celor ce pana la Paste erau "cei de la putere", cum fara sa aiba dramul de decenta impus in asemenea situatii o luna-doua - macar pana se mai incalzea - cauta sa ne convinga acum ca ii vom regreta, ca a fost cel mai bun guvern postrevolutionar (inclusiv prim-ministrii) si ca regretele pe care le au sunt ca nu au avut timpul necesar sa isi duca pana la capat masurile si programul pe care il aveau. Ca daca reuseau ..., nu mai avea nimeni ceva de spus!

Deocamdata insa, putem spune toti cei ce traim in aceasta tara: Am scapat! Spun "deocamdata" asemenea unuia care scapa dintr-un lagar, gandindu-se alergand acum, doar la cat de mult timp va reusi sa fie liber. Sentimentul este profund si are a face cu nivelul suferintei celui ce a scapat. Se apropie oarecum de ceea ce am simtit in Decembrie 1989. Si spun "toti", gandindu-ma la modul in care au actionat guvernele PDL ale ultimilor 3 ani in raport cu fiecare categorie sociala, cu fiecare roman.

Sunt un om umblat si nu ascund ca picioarele mi-au calcat in peste 50 de tari. NU am vazut insa pana acum vreun guvern care sa fi luat atitea masuri negative fata de proprii cetateni, actionand atit de brutal si rautacios impotriva acestora precum au actionat diferitele guverne Boc care s-au succedat de la finele anului 2008 pana acum, Ungureanu fiind pentru 78 de zile doar mana prelungita a predecesorului. Chiar si modul in care comunicau dovedea rautate. Celor ce doresc deja sa ma contrazica le recomand sa se abtina si sa citeasca pina la sfarsit pentru ca, aproape sigur se vor regasi in randurile ce urmeaza. Iar cei ce invoca criza, probabil ca au auzit macar ca, Romania o traverseaza (inca) fara sa o merite ca pe o criza impusa si indusa (putem spune si adusa) si fara ca guvernele sa fi facut ceea ce ar fi trebuit pentru reducerea efectelor ei.

Nici nu cred ca ati uitat ca, totul a inceput cu impozitul forfetar aplicat fiecarei societati comerciale din Romania, cu "ajutorul" caruia aproape 300.000 de afaceri s-au desfiintat. Necazul a fost ca, fiecare dintre ele avea cel putin un angajat si sunt convins ca nu este nevoie sa va spun ce statut a capatat acesta. Au urmat salariile si pensiile "nesimtite", fiind pentru prima oara cand am auzit un inalt demnitar - primul ministru Boc - transmitind prin cablu, pe toate posturile, pe gura, la ore de varf asemenea duhoare. Jenant! Distinsul ardelean se referea la magistrati si procurori. Asa a inceput agresivitatea politicienilor nostrii cu proprii cetateni.

Dupa ce a fost declarat (altfel decit scrie in Constitutie), ca statul roman nu mai este un stat social, a urmat reducerea cu 25% a salariilor cadrelor medicale, profesorilor si restului celor ce intra in categoria bugetari. De altfel, celor din invatamant li s-a pus in cui (pentru vremuri mai bune) legea salarizarii proaspat promulgata, in conditiile in care "ei nu lucreaza cite 16 ore pe zi". Imediat (pentru echitate) au fost taiate pensiile si ajutoarele sociale si cele de somaj cu 15%, tichetele de masa, de vacanta si cel de al 13 lea salariu pentru angajati fiind ceea ce numim "cireasa de pe tort".

In acest timp auzeam ca am obtinut recordul in materie de preturi (triplate) pentru constructia de autostrazi, norocul romanilor fiind ca aproape niciun constructor nu s-a tinut de treaba. Chiar am avut noroc! Ma intreb ce ar fi fost si cu ce bani s-ar fi platit daca toti si-ar fi respectat graficele de lucru? Probabil previzionand nevoia de bani pentru "investitii" de partid cei ce foloseau stiloul politic drept cutit, au taiat si indemnizatiile noilor mamici, au eliminat scutirea impozitului programatorilor IT, au retinut si CAS-ul la pensii si au marit si TVA-ul la 24 de procente. Ca sa fie treaba, treaba!

Si tot in acest timp guvernantele noastre ne aratau pe la televizor gentile si garderoba urcand pe cai albi, iar Talmacean cum stie sa danseze. Boc dadea la coasa, iar Ialomiteanu ajutat de Blejnar gandea, unul la taxa pe fast food, iar altul la taxa pe manele. Dar a mai ramas ceva: Taxa Auto care a reusit - e drept, pentru scurt timp - sa ii trezeasca. Dupa ce au anuntat-o, in mare graba au amanat cu un an incasarea ei fara sa-si dea seama ca nu vor guverna toata viata si n-o vor mai incasa. Scuzati-ma dac-am scapat pe cineva!

Revenind, astazi nu cred ca masurile noului guvern nu ne vor afecta si ca acum in casele noastre va curge lapte si miere date gratuit de Ponta. Nicidecum! Dar nici nu cred ca Guvernul Ponta se va comporta cu proprii cetateni precum s-a comportat Guvernul Boc. In acelasi timp, amintindu-mi si acum unele dintre aberatiile guvernantilor PDL, nu cred ca va mai veni cineva vreodata sa ne numere bibilicile din curte, la fel cum nu cred ca gresesc cind spun ca Guvernul Ungureanu-Boc a fost guvernul "Impotriva tuturor". Asadar, atentie la liste si la vot!

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Guvern Boc, #guvern Ungureanu, #PDL Guvern Boc Ungureanu , #Emil Boc