Membrii PDL arestati, exclusi de drept din partid - Colegiul Director

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 23:52
3287 citiri
Membrii PDL arestati, exclusi de drept din partid - Colegiul Director
Foto: napocanews.com

Membrii PDL care sunt arestati vor fi exclusi de drept din partid, a decis Colegiul Director al formatiunii, dupa cum a anuntat duminica seara premierul Emil Boc.

"Am discutat despre codul etic al PDL, vreau sa va spun ca in privinta codului etic al PDL am luat urmatoarea decizie, si anume am decis modificarea acestuia astfel incat persoana arestata preventiv este exclusa de drept din partid", a anuntat Boc, dupa o sedinta a formatiunii, la Vila Lac 1.

"Fac precizarea ca domnii Sorin Apostu si Radu Bica au solicitat aplicarea procedurii excluderii. De ce excludere, si nu demisie? Pentru ca excluderea nu conduce la pierderea mandatului de primar. Urmeaza evident sa se desfasoare procedurile judiciare in fata instantei de judecata unde fiecare poate sa-si demonstreze nevinovatia", a mai informat Boc.

"PDL ramane constant pozitiei pe care a avut-o dintodeauna de a lasa autoritatile statului sa-si faca datoria, de a nu impiedica exercitarea actului de justitie, considerand ca fiecare persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, care trebuie aparata in fata instantei de judecata", a conchis presedintele democrat-liberalilor.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat, in cursul noptii de joi spre vineri, pentru 29 de zile, prin decizia magistratilor de la Curtea de Apel Cluj. Primarul si-a sustinut nevinovatia in fata instantei. Avocatul lui, Gheorghita Mateut, a anuntat ca depune recurs impotriva acestei masuri. Apostu a fost retinut miercuri de procurorii DNA, fiind acuzat ca ar fi cerut si primit, in perioada 2009 - 2011, echivalentul in lei a 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, a fost arestat preventiv pentru luare de mita pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curtii de Apel Cluj din 1 noiembrie. El a pierdut recursul pe 11 noiembrie. Potrivit procurorilor anticoruptie, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica urma sa primeasca de la doi oameni de afaceri suma de 25.000 de euro, pentru a le facilita castigarea unei licitatii privind serviciile de mentenanta pe stadionul Cluj Arena, bani din care a primit efectiv 10.000 de euro.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#membri PDL arestati, #membri PDL exclusi, #Apostu PDL exclus , #Emil Boc