Revista presei: Legile lui Boc stau in pixul lui Blaga

Joi, 19 Mai 2011, ora 08:32
2581 citiri
Revista presei: Legile lui Boc stau in pixul lui Blaga
Foto: Adevarul

Alegerile din PD-L, care au avut loc in weekend, raman si joi cel mai mediatizat subiect din presa romaneasca.

Cristian Boureanu crede ca Vasile Blaga ar fi fost o solutie mai buna pentru partid decat Emil Boc si ca "Presedintele Basescu este unul dintre motivele pentru care Blaga a pierdut alegerile", titreaza Jurnalul National.

Pe de alta parte, Vasile Blaga sustine, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, ca "Emil Boc m-a invins, nu Traian Basescu".

Oamenii lui Blaga vor profita de majoritatea pe muchie de cutit si vor negocia "la sange" voturile pentru proiectele in interesul coalitiei, au afirmat surse democrat-liberale. Subeictul este abordat de jurnalistii de la Adevarul, care titreaza:"Legile lui Boc stau in pixul lui Blaga".

"Palatul Cotroceni incepe sa semene cu un triunghi al Bermudelor", scrie si Puterea, care invoca doua cazuri de documente care zac de mai bine de un an la Cotroceni, fara sa existe explicatii oficiale pentru aceasta intarziere.

Jurnalul National: Boureanu: Basescu, unul dintre motivele pentru care Blaga a pierdut alegerile din PD-L

Cristian Boureanu crede ca Vasile Blaga ar fi fost o solutie mai buna pentru partid decat Emil Boc si ca presedintele Basescu este unul dintre motivele pentru care Blaga a pierdut alegerile de la Congresul din weekend.

"Cred ca Traian Basescu este unul din motivele pentru care Vasile Blaga a pierdut alegerile PD-L. Dincolo de selectarea delegatilor sta rezistenta la schimbare a liderilor. O sa-i dam tot sprijinul lui Emil Boc, dar partidul putea fi condus mai bine", a declarat Boureanu, citat de Jurnalul National.

"Am facut parte dintr-o echipa de oameni liberi. Dar si discutia intre noi a fost extrem de clara. Asa cum eu am ales sa ma retrag, si Sorin Frunzaverde a ales sa mearga mai departe. Nu am de ce sa-l judec. Raman in partid, dar dragoste cu de-a sila nu se poate", a afirmat Boureanu la realitatea.net. "Nimeni din tabara Blaga nu poate fi acuzat ca nu a fost in prima linie. Modelul meu politic este un om cu personalitatea lui Cezar Preda sau a lui Radu Berceanu", a conchisCristian Boureanu.

Evenimentul Zilei: Vasile Blaga: Emil Boc m-a invins, nu Traian Basescu

Fostul secretar general al PD-L, Vasile Blaga, a vorbit despre starea partidului, precizand insa ca cel care l-a invins la Conventie a fost Emil Boc, nu Traian Basescu.

"Presedintele Traian Basescu este un om respectat in PD-L. Sigur ca pozitionarea domniei sale a avut o anumita influenta. Nu stiu cum a votat fiecare in cabina, cu mintea sau cu sufletul, dar sigur ca a avut o influenta. Cat? Nu stiu. Pana la urma a castigat Emil Boc", a spus Blaga intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

"Telul nostru este de a guverna pana in 2012 si sa castigam alegerile, si localele, si generalele, in ordinea asta, ca sa putem guverna in continuare. Ar fi pacat ca toate masurile pe care le-am luat si pentru care au fost sacrificii, si in partid, dar mai ales poporul le-a suportat, sa nu-si arate roadele. Mai departe, e la aprecierea domniei sale. Dar, daca partidul si guvernul merg cum au mers... Nu reforma a coborat partidul in sondaje, cat modul in care nu am explicat masurile pe care le-am luat", a adaugat Blaga.

Adevarul: Legile lui Boc stau in pixul lui Blaga

Pentru a trece prin Parlament mai multe proiecte restante, premierul Emil Boc are nevoie de voturile sustinatorilor lui Vasile Blaga.

"Chiar daca au iesit invingatori la congres, vor veni ei la noi pentru voturi!", a amenintat unul dintre adeptii fostului secretar general, relateaza Adevarul.

Oamenii lui Blaga vor profita de majoritatea pe muchie de cutit si vor negocia "la sange" voturile pentru proiectele in interesul coalitiei, au afirmat surse democrat-liberale.

In Camera, Coalitia majoritara are 177 de voturi in conditiile in care pentru aprobarea unei legi organice este nevoie de 167 de voturi, iar tabara Blaga poate "disloca" oricand 20-30 de nemultumiti. La Senat, situatia este chiar mai complicata, majoritatea bazandu-se pe 69 de voturi fata de cele 68 ale Opozitiei.

Puterea: Palatul Cotroceni a devenit Triunghiul Bermudelor

Pe de alta parte, palatul Cotroceni incepe sa semene cu un triunghi al Bermudelor, deoarece documente care au intrat in aceasta institutie fie nu se mai regasesc, fie apar dupa foarte mult timp.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, anunta anul trecut, in luna martie, ca a trimis Palatului Cotroceni o lista cu 20 de nume de viitori ambasadori pentru a completa posturile vacante, este exemplul pe care il dau jurnalistii de la Puterea.

In luna iunie 2010, la Comisia de Politica Externa de la Senat a venit insa o lista cu doar sase nume, care a fost rapid aprobata. In urma audierilor, au fost trimisi ambasadori in Franta, Ucraina, Chile, Croatia, Irak si Vatican. Nici un cuvant despre Cuba si Portugalia.

Celelalte 14 nume au ramas la Palatul Cotroceni, fara ca Parlamentul sa fie informat despre ce se intampla cu ea. Lista a ramas la presedintele Traian Basescu pana in clipa de fata, posturile ramanand vacante.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Blaga Boc presedinte PDL, #alegeri pdl vasile blaga emil boc , #Emil Boc
Comentarii
Poza KK55
KK55
rank 1
Poza adevar
adevar
rank 1
SA FIM SERIOSI,LEGILE LUI BOC STAU IN PIXURILE LUI BASESCU SI BOC!