Scandal la varful PDL - i s-a cerut demisia lui Boc?

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 22:14
6086 citiri
Scandal la varful PDL - i s-a cerut demisia lui Boc?
Foto: Arhiva

Sedinta grupurilor parlamentare PDL de marti dupa-amiaza se pare ca a fost una marcata de mai multe scandaluri iscate intre membri marcanti ai partidului. Cel mai important conflict a fost cel izbucnit intre premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Vasile Blaga, care ar fi sugerat ca seful Executivului ar trebui sa demisioneze.

Astfel, potrivit unor surse participante la discutie, citate de Gandul, Vasile Blaga i-ar fi spus lui Emil Boc ca o simpla remaniere nu este de ajuns, fiind nevoie de o miscare mai ampla.

Presedintele Senatului a fost sustinut si de parlamentarul Cezar Preda, care ar fi sugerat la randul lui ca se impune demisia premierului, reprosandu-i lui Boc ca "nu exista nicio viziune, ci doar promisiuni ca o sa fie bine".

"Mai este nevoie de cateva piese de puzzle si va vom comunica si eu si presedintele ce urmeaza sa facem in continuare", ar fi spus premierul Emil Boc in spatele usilor inchise, facand un apel la rabdare, mentionand ca saptamana viitoare ii va anunta pe parlamentari ce pasi va face PDL-ul in viitor.

Explicatiile premierului nu l-ar fi multumit pe Vasile Blaga, care a ridicat tonul in timpul sedintei, afirmand ca "M-am saturat de lozinci, cu calmul ajungem in Iad. Daca stiti ce trebuie facut, spuneti-ne si noua pentru ca noi nu stim. Partidul nu moare fara Blaga sau Boc".

Sedinta cu scantei la PDL

"Pana in momentul de fata partidul a fost condus mai mult de evenimente politice. Va aflati in fata grupurilor parlamentare si aveti obligatia sa ne spuneti transparent si onest ce decizii vreti sa luati pentru partid, cu subiect si predicat nu sa comunicati misterios cu aer de James Bond", ar fi intervenit si Raluca Turcan.

Aceleasi surse au mentionat ca deputatul Constantin Dascalu a avut si el reprosuri la adresa premierului: "Pai ce facem? Noi suntem la putere si tot Opozitia ia banii? Ca noi avem doar 14 consilii judetene, iar ei au restul", i-ar fi spus Constantin Dascalu lui Boc.

Elena Udrea ar fi incercat sa calmeze spiritele: "Putem se revenim in sondaje. Un caz in acest sens este Israelul care s-a confruntat cu proteste de strada, iar in cateva luni partidul aflat la guvernare a revenit la 40% in sondaje", a incercat ministrul Turismului sa detensioneze discutia, potrivit Hotnews.

La randul sau, Roberta Anastase a vrut sa domoleasca tensiunea dintre parlamentarii PDL.

"Am comandat un sondaj de opinie ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesenam colegiile. In functie de sondaje, care sunt pe fiecare colegiu in parte, putem sa redesenam harta circumscriptiilor electorale", ar fi spus presedinta Cemerei Deputatilor.

Udrea vs. Berceanu

Un alt schimb de replici ar fi avut loc intre Elena Udera si Radu Berceanu, caruia ministrul Turismului i-ar fi reprosat ca a criticat partidul in emisiuni publice si ca a ramas blocat in logica alegerilor interne.

"In seara asta face turul televiziunilor si o sa demonstreze ce insemana sa nu menajeze partidul", i-a replicat Berceanu, atragandu-i atentia ca nu trebuie sa fie provocat.

Ce s-a declarat dupa sedinta

Emil Boc nu a confirmat, la finalul sedintei care a durat patru ore, ca i s-ar fi cerut demisia.

"In termeni generali am discutat mai multe aspecte politice. Important e ca si ca partid, si ca Guvern, stim ce avem de facut. Le-am spus colegilor ca stim foarte bine ce avem de facut si ce avem de propus", a afirmat seful Executivului, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, Elena Udrea a recunoscut ca sedinta parlamentarilor PDL nu a fost linistita, pentru ca "sunt foarte multe asteptari si foarte multe nemultumiri", precizand ca "vacanta a facut ca foarte multe resentimente sa se acumuleze si sa izbucneasca in aceasta prima sedinta".

"N-a fost linistita, pentru ca sunt foarte multe asteptari, sunt foarte multe nemultumiri, legate de ceea ce urmeaza sa se intample, de faptul ca s-a creat acest context politic social in ultimele saptamani la care parlamentarii partidului nostru intreaba conducerea partidului nostru care sunt solutiile prin care PDL sa raspunda provocarilor, in special problemelor care au fost puse in strada in ultima perioada", a spus Udrea, citata de Mediafax.

De asemenea, Cezar Preda a declarat ca la intalnirea parlamentarilor PDL i-a cerut premierului Emil Boc sa nu mai spuna ca daca pleaca Guvernul Boc tara nu este guvernata, sustinand insa ca el nu a solicitat plecarea Guvernului Boc.

"Am sugerat sa nu se foloseasca acesta marota ca, daca pleaca Guvernul Boc, tara nu este guvernata. Este o marota pentru ca Coalitia poate sa puna mai multe guverne pentru a demonstra ca toti care vin fac aceeasi politica necesara romanilor", a explicat Preda.

"Au fost luate peste 40 de interventii. Niciunul de la acea masa nu a cerut demisia lui Emil Boc. In legatura cu declaratiile lui Dascalu: a fost o exprimare, dar nu in acest fel. In niciun caz ca vrem bani", a spus si deputatul Gelu Visan, invitat la B1 Tv.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#scandal sedinta PDL, #Boc demisie Blaga Cezar Presa, #Udrea Berceanu scandal PDL , #Emil Boc