Vass: A sosit vremea "femeilor de fier" din PDL

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 15:07
2272 citiri
Vass: A sosit vremea "femeilor de fier" din PDL

Candidatul la sefia OFPDL, Andreea Paul Vass, consilier al primului-ministru Emil Boc, a declarat sambata, la Suceava, ca a sosit vremea "femeilor de fier"', a unei noi generatii, a femeilor democrat-liberale care stiu cum sa reaseze educatia.

"Acum a sosit vremea unei noi generatii, a sosit vremea femeilor democrat-liberale, a sosit vremea femeilor de fier care stiu ce trebuie facut, care stiu cum trebuie sa reaseze educatia, pornind din familie pana la scolile post doctorale", a spus Andreea Paul Vass.

Consilierul premierului a recunoscut ca are "un mare defect", avand in vedere ca a terminat Bacalaureatul cu nota zece, are un doctorat si dupa aceea s-a angajat politic. "Am un mare defect, sa stiti. Nu sunt nici eu perfecta. Am luat Bacalaureatul cu 10,00. Mare defect. Apoi, am terminat studiile doctorale. Dupa ce le-am terminat am decis sa fac pasul in politica. Imi doresc sa se impleteasca educatia cu politica. Nici nu o vad altfel, dar nu oricum, nu politizand educatia, ci incarcandu-te cu tot ceea ce inseamna experienta, competenta, viziune, strategie, ritm, dupa care faci pasul in politica", a spus Andreea Vass, subliniind ca PDL "a dat unda verde competentei" si multumind ca i s-a dat sansa sa intre intr-o competitie autentica.

Totodata, Andreea Vass si-a exprimat ingrijorarea fata de scaderea dramatica a numarului de crese si gradinite din Romania, dar si nemultumirea fata de faptul ca femeia este slab reprezentata in politica. "Pustii natiunii sunt cel mai de pret bun al acestei natiuni si nu trebuie sa uitam asta. (...) Daca ma uit la viteza cu care a scazut numarul de crese si de gradinite, adica cu peste 85% din '90 pana in 2010, atunci trag un semnal de alarma si spun ca e foarte grava subreprezentarea femeilor in politica publica care se adreseaza educatiei", a spus Vass, adaugand ca piramida valorilor s-a intors cu susul in jos.

In opinia acesteia, starea natiunii e cel mai bine reflectata de starea tinerilor. "E nevoie de o voce feminina, e nevoie de voci lucide care sa preia tema educatiei si s-o pozitioneze in politicile publice si in legislatie. Viitorul va apartine. Sunteti doamnele de fier si alaturi de domnul de fier (n.r. - Daniel Funeriu) sunt convinsa ca veti face ceea ce trebuie", a spus Paul Vass.

Andreea Paul Vass a participat, sambata, la Suceava, la seminarul "Invatamantul, incotro?", in prezenta lui Daniel Funeriu, pe care l-a numit "ministru de fier".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Andreea Vass femei fier PDL, #conducere organizatia femei PDL , #Emil Boc
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
A sosit vremea "femeilor cu cap de fier" din PDL