Vicepresedintele PD-L Sibiu: Boc trebuie schimbat

Vineri, 06 August 2010, ora 18:40
1651 citiri
Vicepresedintele PD-L Sibiu: Boc trebuie schimbat
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L Sibiu Nicolae Nan a declarat ca premierul Emil Boc este vinovat atat pentru situatia Guvernului, cat si pentru declinul PD-L si considera ca actualul Executiv este unul "neprofesionist", iar in PD-L este "degringolada, pentru ca exista trei grupari".

Fostul deputat considera ca Emil Boc este principalul vinovat pentru situatia guvernarii, iar, daca nu se vor lua masuri de redresare economica, PD-L va pierde electorat. "Daca se va continua in ritmul asta si nu se redreseaza economia, probabil ca vom mai scadea pana la 7%, de unde am si pornit cand am inceput sa urcam pana la 36%, dar in niciun caz nu exista riscul de a nu mai intra in Parlament, asa cum a patit PNTCD, dupa guvernarea din 1996-2000", este de parere Nicolae Nan.

Reprezentantul PD-L crede ca, in acest moment, partidul nu mai prezinta incredere pentru populatie. "Guvernul a avut multe declaratii care au fost infirmate apoi, deoarece ca nu au experienta conducerii. Din moment ce tu nu ai condus nimic, in familia ta, la o firma... nu poti sa iei in carca un minister, guvernul... In afara de Blaga (ministrul de interne - n.r.), care a fost, intr-adevar, maistru, sef de sectie, director, restul niciunul nu a condus nimic. Ei ar fi trebuit sa prevada faptul ca economia va scadea si sa nu anunte crestere economica in 2010", sustine, Nan, care catalogheaza actualul govern drept "neprofesionist".

"Eu nu spun ca este un guvern incompetent, ci unul neprofesionist care a luat lucrurile prea usor. Primul lucru care trebuia facut la inceput era o analiza de fapt a lucrurilor si perspectiva, iar apoi sa vina sa spuna cetatenilor adevarul".

Vicepresedintele PD-L a mai spus ca "smecheriile" facute de-a lungul anilor au adus Romania in situatia de azi. "Necazurile in care este Romania acum sunt din cauza smecheriilor facute in spatele legilor. Cand s-a aprobat legea de functionare a ministerului Justitiei, domnul Stoica (Valeriu Stoica, fost ministrul PNL al Justitiei, actualmente vicepresedintele PD-L - n.r.) a bagat o fraza in care spune ca la pensiile magistratilor se ia in calcul venitul de pe ultima luna. Asa ca au avut grija smecherii ca in ultima luna sa isi bage salariu mare, prime...Dupa el a venit Babiuc (fost ministru al Apararii - n.r.), care a facut la fel si la armata, apoi si cel de la Interne. Apoi, colac peste pupaza, in 2004 au venit si parlamentarii. Un deputat PSD de la Buzau a venit prin usa din dos, a tot insistat, iar pana la urma a reusit sa dea drumul legii, ca sa se faca toata lumea de ras. Si de aici a plecat tot necazul".

Dupa vancata, remaniere

Nan crede ca singura sansa este "o remaniere drastica" dupa vacanta parlamentara, dar sustine PD-L nu are curajul sa faca acest lucru de teama ca ar pierde guvernarea.

"Daca la inceputul sesiunii parlamentare din toamna nu se va face o remaniere drastica a Guvernului, parerea mea este ca ne-am facut de tot rasul. Si eu va spun de ce nu se face aceasta remaniere. Pentru ca trebuie sa mearga cu un nou guvern in Parlament, si atunci mai trece guvernul in conjunctura acuala? Nu mai trece! Majoritatea e asa de subtire, ca nu poti fi sigur. E teama ca nu mai ramane la guvernare PD-L-ul si atunci lasa acest guvern! Repet, eu as face o remaniere drastica, incepand de la primul-ministru. Nu am nimic cu el, e un om corect, dar nu e ascultat de ministri. De vreme ce stabilesti ca se reduc salariile la bugetari, iar a doua zi vine Blaga si spune ca la politisti nu se reduc, atunci ce-am facut, azi vorbim una si maine alta?", explica Nan.

Acesta l-a acuzat pe Emil Boc si de faptul ca a anuntat deja cresterea salariilor in 2011. "Eu, daca eram prim-ministru, in niciun caz nu ieseam in presa sa spun ca preconozam ca in 2011 vor creste salariile. Asta e o mare prostie ce-a spus. Mai bine venea atunci si spunea ca de maine vor creste. Daca nu va fi asa, ne facem mai rau de ras. Nu mai suntem in campanie electorala, lumea s-a saturat de vorbe. Trebuie sa venim cu fapte, sa spunem realitatea. Sa stiti ca romanului daca ii spui adevarul si vede linia pe care mergi, e alaturi de tine. Daca nu, si azi spui una, maine alta, n-ai facut nimic", a declarat Nicolae Nan.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Sibiu ii acuza si pe ministrii PD-L ca nu tin cont de nicio parere. "Am avut la un moment dat o discutie, la o cafea, cu Videanu, Berceanu si Boc, in care le-am spus ca unele lucruri sunt sunt in regula. Au spus ca << da, da, da, ai dreptate >>, dar n-au facut nimic! Nu tin cont de nimeni, domne'. Plus ca politic, eu i-am intrebat si pe ai nostri, pe Stirbet, pe Ariton (parlamentari PD-L de Sibiu - n.r.), ce discutati in Biroul Permanent National? Eu cand eram acolo discutam problemele stringente ale partidului si modul cum sa facem sa crestem in sondaje, pentru a ajunge la guvernare. Acum, vorba lui Bebe (Ion Ariton - n.r.), nu discutam nimic! E o degringolada totala!", acuza Nan.

El il considera tot pe Emil Boc vinovat de acest lucru. "Bineinteles ca Boc e vinovat si pentru situatia Guvernlui si pentru cea a partidului. PD-L a fost un partid organizat, pentru ca atunci cand a fost o problema, toti au mers in aceeasi directie pentru a o rezolva. Acum am inteles ca s-au facut vreo trei grupari pe-acolo, care fiecare trage in alta directie. Si uite unde am ajuns. Cand era Basescu presedinte, avea alta prestanta, nu misca niciun vicepresedinte in fata lui. Noi trebuie sa recunoastem ca numai datorita lui am ajuns unde am ajuns", a incheiat Nicolae Nan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicolae Nan PDL, #Emil Boc PDL, #Guvern Emil Boc , #Emil Boc