Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PD-L incepe campania "Taxa rea!" in Parlamentul European

Duminica, 02 Martie 2008, ora 15:11
1981 citiri
PD-L incepe campania "Taxa rea!" in Parlamentul European

Europarlamentarii PD-L Sebastian Bodu si Marian Zlotea (foto) vor lansa luni campania "Taxa rea!" in PE pentru a-i convige pe colegii din legislativului european sa semneze declaratia initiata de cei doi avand ca finalitate restituirea, de catre Guvernul roman, a taxei de prima inmatriculare.

Potrivit unui comunicat de presa remis duminica agentiei NewsIn, europarlamentarii Sebastian Bodu si Marian Zlotea vor lansa luni o campanie de comunicare si lobby in Parlamentul European pentru a convinge colegii din PE sa semneze declaratia initiata de cei doi, care prevede restituirea, de catre Guvernul roman, a taxei de prima inmatriculare.

In acest scop, au fost tiparite 1000 de materiale informative si 50 de postere, care urmeaza a fi distribuite si afisate in interiorul Parlamentului European. "Sloganul campaniei realizata in stil occidental este "Bad tax!" (Taxa rea) si are ca mesaj secundar "Made in Romania. Illegal in Europe!" (40 de buletine informative si 10 postere au fost tiparite si in limba romana, ele fiind destinate europarlamentarilor romani)", se arata in comunicat.

Cei doi doresc sa atraga atentia tuturor europarlamentarilor asupra faptului ca perceperea unei taxe fiscale la inmatricularea in Romania a unui autoturism fabricat in Europa "reprezinta o grava incalcare a dreptului comunitar si un precedent de neacceptat".

Comunicatul de presa informeaza ca declaratia are nevoie de aproape 400 de semnaturi pentru a deveni pozitie oficiala a Parlamentului European. In situatia in care va intruni numarul necesar de adeziuni, se vor dubla eforturile Comisiei Europene de a determina Guvernul de la Bucuresti sa restituie integral, pe cale administrativa, banii din taxa de prima inmatriculare. Termenul limita pana la care declaratia este deschisa semnaturilor parlamentarilor europeni este 22 mai 2008.

Campania din PE vine dupa ce parlamentarii de la Bucuresti ai PD-L au initiat o motiune simpla care cerea restituirea taxei, motiune adoptata de Camera Deputatilor. Guvernul a precizat insa ca, din cadrul dezbaterilor, a reiesit ca de fapt se solicita o mai buna calculare a unei taxe de poluare, motiv pentru care se lucreaza la o alta formula in acest sens.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
#PDL, #campanie, #taxa rea, #Parlamentul European , #europarlamentari PDL