Mircea Toader, catre USL: Nu mai puteti da vina pe greaua mostenire

Marti, 07 Mai 2013, ora 21:40
1919 citiri
Mircea Toader, catre USL: Nu mai puteti da vina pe greaua mostenire

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marti, la dezbaterea motiunii simple privind managementul companiilor de stat, ca reprezentantii Guvernului nu au oferit raspunsuri punctuale la problemele ridicate de democrat-liberali si nu au facut decat sa critice guvernarile anterioare, desi se afla de un an la putere.

"E vorba de motiunea depusa de dumneavoastra sau de noi? Nu ati facut altceva decat ati repetat ceea ce ati facut acum un an de zile, criticand actiunile pe care le-am facut noi. Nu am auzit nimic, niciun fel de raspuns concret, ce se intampla la Metrorex, de ce ati pus un responsabil de cantina, de ce ati pus tot felul de specialisti care sunt, practic, personalitati marcante ale PSD sau ale PNL.

Asta asteptam de la dumneavoastra. Nu ati facut altceva decat ati prezentat ceea ce s-a intamplat in guvernarea noastra, buna sau rea. Dupa dumneavoastra, toate au fost rele, inclusiv Ordonanta 109 pe care dumneavoastra puteati sa o schimbati de zeci de ori pana acum, intr-un an de zile, daca considerati ca ceva nu era convenabil si nu era convenabil pentru ca nu puteati schimba oricand orice manager", a declarat liderul deputatilor PDL.

Mircea Toader a vorbit apoi de situatia care a condus la demisia fostului manager de la CFR Infrastructura, Dimitrios Sophocleous, precizand ca a avut o discutie cu acesta in acest sens.

"A facut un plan de management care i-a fost respins pe niste criterii pe care nu le-am inteles. Dupa ce am stat de vorba cu dansul si mi-a explicat, am inteles de ce a fost obligat sa-si dea demisia. Pentru ca i s-a spus: aceasta este lista pe care trebuie sa o platesti din arierate. (...) Si, la fel, i s-a spus: dumneata trebuie sa platesti obligatoriu datoriile pe care le ai la o companie de servicii de pe la Craiova care e in litigiu cu ANAF si are o serie de conturi blocate.(...)

Nu pot sa inteleg de ce poti sa schimbi un manager cand el a primit, practic, recomandarea BERD. (...) Ati semnat contractul (cu BERD -n.r.) dupa care ati gasit tot felul de chichite, astfel incat sa spuna omul: domnule, nu pot. Si credeti-ma ca nu poti sa faci un management cu adevarat performant daca nu ai mana libera din punct de vedere politic", a declarat Toader.

El a reamintit apoi reprezentantilor USL ca au deja un an de guvernare si, in aceste conditii, nu mai pot da vina pe fostele guvernari.

"Aveti, deja, un an de guvernare. Ce mai vreti? O tineti tot cu greaua mostenire ? Cat timp? Inca un an, doi ani, trei ani. Probabil ca prin 2020 o sa spuneti la fel: aia au fost vinovati. Dumneavoastra aveti de realizat un contract, pana la urma, pe care Romania l-a angajat fata de FMI. Un angajament prin care trebuie sa puneti manageri performanti.(...) V-am dat un exemplu cu cel de la CFR Infrastructura. De ce l-ati schimbat dupa doua luni si jumatate ? Ca nu a acceptat parerile dumneavoastra ? Haideti sa fim realisti. Motiunea noastra trebuia sa primeasca raspunsuri concrete la fiecare punct de la noi. Nu o teorie despre ce a facut si cum a condus PDL", a mai declarat liderul deputatilor PDL.

Fenechiu, catre Toader: Atunci cand faci acuzatii, ar trebui sa cunosti legea in baza careia acuzi

In replica, ministrul Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, i-a transmis lui Mircea Toader ca "atunci cand faci acuzatii, ar trebui sa cunosti legea in baza careia acuzi".

"Vreau sa va spun ca planul de management, conform Ordonantei 109, nu se aproba decat de Consiliul de Administratie. El se aproba de CA dupa ce planul de administrare al acestui Consiliu este aprobat de catre minister, de catre AGA. Deci la mine, la ministru, nu a ajuns niciodata planul de management al domnului Sophocleous.

Eu vad ca va supara foarte tare ca a fost schimbat domnul Sophocleous, dar ce sa-i fac daca l-a filmat presa cu Videanu si cu Popescu in restaurant, incercand sa faca un business, nu e vina mea. Daca dumneavoastra l-ati pus acolo ca sa va faca business-urile, va spun ca nu mai merge cu business-urile acum", a mai declarat Relu Fenechiu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mircea Toader grea mostenire USL, #PDL grea mostenire USL, #Mircea Toader Relu Fenechiu , #guvern PDL PSD