Programul Parlamentului, dupa Paste: Motiunea de cenzura, avizul pentru Borbely si Constitutia

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 20:47
1765 citiri
Programul Parlamentului, dupa Paste: Motiunea de cenzura, avizul pentru Borbely si Constitutia

Dupa scurtul ragaz din perioada Sarbatorilor pascale, atat Puterea, cat si Opozitia vor relua lupta din Parlament, fiecare dintre tabere avand anuntate propriile prioritati - revizuirea Constitutiei, sustinuta de PDL, ori motiunea de cenzura anuntata de USL.

Parlamentarii Opozitiei au anuntat ca, imediat dupa Paste, vor depune o motiune de cenzura care sa vizeze masurile impuse de Guvernul Ungureanu, atat in privinta situatiei de la UMF Targu Mures, cat si a privatizarilor vizate de Executiv.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a estimat ca motiunea de cenzura va fi supusa la vot in saptamana 23-28 aprilie.

"Marti vom avea intalnirea cu grupurile comune de la Senat pentru a constata si in mod oficial preluarea majoritatii in cadrul Senatului si pentru a stabili strategia USL in fata acestei noi situatii din Senat.

Miercuri vom avea intalnirea cu grupurile noastre de la Camera Deputatilor pentru a vedea in ce masura acolo, dincolo de fraudarile doamnei Anastase, mai exista intr-adevar o majoritate in Camera Deputatilor. Evident, in urma acestor consultari, depunem motiunea de cenzura si cel mai probabil, conform termenelor constitutionale - trei plus cinci zile - in saptamana 23-28 aprilie vom vota motiunea de cenzura", a excplicat Ponta.

Liderii Opozitiei au lasat sa se inteleaga ca ar avea suficiente voturi, inclusiv de la parlamentarii Puterii, pentru a trece aceasta motiune de cenzura.

Pe de alta parte, Ponta a anuntat si ca, la prima sedinta de plen a deputatilor, Opozitia va introduce pe ordinea de zi si o solicitare de inlaturare a Robertei Anastase de la sefia Camerei, fara sa precizeze explicit pe ce temei regulamentar se va baza o astfel de cerere.

In plus, in zilele urmatoare Camera Deputatilor va fi chemata sa se pronunte si asupra avizului in cazul fostului ministru al Mediul, Laszlo Borbely. Comisia Juridica a Camerei a avizat saptamana trecuta favorabil cererea procurorilor de urmarire penala a udemeristului.

In ceea ce priveste PDL, democrat-liberalii sustin revizuirea Constitutiei. Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda (PDL), a anuntat ca raportul pe legea de revizuire a Constitutiei va intra in plenul Camerei "undeva in 24 aprilie".

Comisia pe care o conduce a discutat, de principiu, o serie de amendamente la legea fundamentala, insa fara sustinerea Opozitiei proiectul nu are nicio sansa de a intruni majoritatea necesara pentru a trece de Parlament. USL a anuntat deja ca o discutie serioasa despre Constitutie nu poate avea loc decat dupa reconfigurarea Parlamentului prin alegeri generale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#motiune de cenzura Parlament, #aviz urmarire penala Borbely, #modificare Constitutie Parlament, #program Parlament dupa Paste , #guvern PDL PSD