Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Unificarea dreptei, necesara. Dar pe ce baze?

Marti, 01 Iulie 2014, ora 10:41
2225 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Unificarea dreptei, necesara. Dar pe ce baze?

Sinistra farsa a istoriei. Unificarea dreptei se face exact la doi ani de la lovitura de stat din iulie 2012. Intre pucisti si aparatorii statului de drept, din vara fierbinte 2012. Ca o incununare a duplicitatii politicii romanesti, zic eu.

Unificarea dreptei este necesara. Dar nu cu pretul uitarii, al ingroparii evenimentelor mai vechi sau mai recente. Pentru ca exista riscul ca ele sa se repete oricand.

O constructie noua trebuie sa aiba fundamente clare, o temelie solida, cinstita si adevarata. Nu bazata pe nisipurile miscatoare ale minciunilor, compromisurilor si jumatatilor de masura.

PNL nu se dezice

Klaus Iohannis, noua vedeta a PNL, nu se dezice de evenimentele din iulie 2012. Declara nonsalant ca a fost legala si corecta lovitura de stat, doar ca au existat erori de comunicare.

Sa schimbi primii trei oameni in stat in 4 zile, sa amputezi atributiile Curtii Constitutionale, sa anihilezi Avocatul Poporului, singurul abilitat de lege sa atace la CCR ordonantele de urgenta, sa treci Monitorul Oficial in subordinea Guvernului, sa publice ce si cand vrea acesta, toate acestea nu sunt lovitura de stat, care a oripilat lumea civilizata si Comisia de la Venetia?

Crin Antonescu il acuza pe Victor Ponta ca l-a tinut artificial in functie pe Traian Basescu si ca in locul recentei cereri de demisie, adresata de Parlament lui Traian Basescu, ar fi fost mai eficace o noua suspendare.

Crin Antonescu regreta si acum ca n-a ajuns la Cotroceni pe usa din dos a demiterii presedintelui Basescu.

PNL nu se dezice nici de martea neagra, cand a votat in corpore pentru schimbarea Codului Penal care scotea partial parlamentarii de sub incidenta legii penale.

PNL nu se dezice nici de protectia asigurata prin vot propriilor parlamentari penali sau ai USD. Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, condamnat definitiv la 3 ani si jumatate cu suspendare, ne rade si acum in nas din Comisia juridica a Senatului. A demisionat doar "asa, un pic, simbolic", de la sefia acestei comisii. Dar face legi in continuare, spre binele si fericirea poporului roman, de care este extrem de "legat".

Relu Fenechiu ne-ar fi ras si el in nas, dar nu poate, din inchisoarea in care se afla. Ne rade in nas, in schimb, Varujan Vosganian, care tocmai ce a scapat de cercetarea penala prin votul colegilor.

Acestea sunt fundamentele noii constructii de dreapta, atata timp cat nu exista clarificari, deziceri, cenusa in cap, ma lepad de Satana. Nu principii si valori, nu respect pentru statul de drept.

Promisiunea ca se vor regasi in documentele noii constructii nu ne incalzeste. Vorbe goale pe hartie am vazut cu carul. Importante sunt faptele protagonistilor, lamurirea acestora. Si riscul ca evenimente de genul celor din iulie 2012 sau martea neagra sa se repete oricand.

PDL se dezice

PDL se dezice de politica economica a tandemului Boc-Basescu, ce l-a dus la pierderea alegerilor din decembrie 2012. Mai bine o luam pe calea Greciei, dar fara "perfuziile" in euro, de care s-a bucurat Elada.

PDL se dezice de functionarea corecta a Justitiei, reprosand presedintelui Basescu ca "i-a arestat primarii". Mai bine era sa-i lase, sa castige voturi pentru partid, sa ramana la putere.

PDL se dezice de parteneriatul cu Basescu, dupa ce Basescu insusi i-a zis "adio PDL".

Dar rezultatele guvernarii Boc, cu asumari repetate de raspundere guvernamentala, au condus la progresul tarii. Sau nu? Ce parere are acum PDL despre acest parteneriat, daca asista pasiv la demonizarea lui Traian Basescu?

Aceasta este baza reunificarii dreptei? Renegarea guvernarii Boc si a functionarii corecte a Justitiei?

Atata timp cat PDL nu cere clarificari si lamuriri asupra lucrurilor si evenimentelor de care PNL nu se dezice inseamna ca si le asuma. Dar se dezice de altele.

Cazul Elisabeta Ponea, emblematic

Emblematic pentru ce ne asteapta in cazul unei constructii de dreapta fara principii, valori, fara respect pentru statul de drept.

Emblematic si pentru cazul in care PNL (PDL) va accepta un troc pe sub masa cu PSD, pentru impartirea functiilor de presedinte si premier, si un nou concubinaj la guvernare, de data asta si cu PDL topit in PNL.

Cazul Elisabeta Ponea si altii (altele) ca ea ne arata cum va "rezolva" viitoarea putere problema Justitiei.

Reprezentantii si chiar membri ai clanurilor baronilor si interlopilor ajung in functii cheie la DNA si parchete, pusi acolo direct din pixul ministrului Justitiei, pentru a proteja de anchete pe cei ce fraudeaza si devalizeaza bugetele si averea tarii.

E simplu, doar paradigma functionarii guvernarii Nastase este inca vie.

Acesta cred ca este visul lui Victor Ponta, sprijinit, posibil, de noul partener, nascut din spuma neagra a politicii romanesti, PNL (PDL).

Actualele contre dintre viitorii parteneri sunt menite doar sa abureasca electoratul, pentru a castiga voturile celor naivi si creduli.

Vor reusi? Aceasta e intrebarea!

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru in conducerea PMP

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#PDL fuziune PNL, #unificare dreapta PDL PNL, #PNL martea neagra , #PNL