Boagiu: Cristina Traila a facut praf Legea parteneriatului public-privat

Joi, 24 Iunie 2010, ora 20:48
1619 citiri

Vicepresedintele Senatului Anca Boagiu (PD-L) a criticat-o pe Cristina Traila pentru felul in care fost modificata la Camera Legea parteneriatului public-privat si s-a aratat nemultumita ca sefa ANRMAP a intervenit pe proiect fara sa reprezinte punctul de vedere al Guvernului.

Discutiile au pornit, in cadrul sedintei de marti a conducerii Senatului, de la o remarca a vicepresedintelui Teodor Melescanu, dupa cum reiese din stenograma sedintei. Senatorul PNL i-a atras atentia reprezentantului Guvernului desemnat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, asupra situatiei ca, in activitatile din comisie sau chiar in plen, parlamentarii sunt uneori confruntati cu rapoarte contradictorii din partea a doua ministere interesate de acelasi proiect sau aceeasi propunere legislativa.

Valentin Iliescu a admis ca aspectul sesizat de Melescanu este unul "extrem de grav", ca ministerele sa sustina o alta pozitie decat punctul de vedere al Guvernului. "Chiar in plenul Camerei Deputatilor s-a intamplat ieri asa-ceva. Voi face o informare in Guvern. Ce pot sa va spun: indiferent de la ce minister va veni sa sustina un punct de vedere, de acum inainte va trebui sa fie punctul de vedere al Guvernului si nu al unui minister sau cum si-ar dori un minister anume", a spus el.

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu a tinut sa-si exprime nemultumirea in mod deosebit in legatura cu o lege asumata de parlamentarii PD-L si invocata in ultima perioada si de reprezentanti ai Guvernului.

"Va dau un exemplu: am trecut in unanimitate si cu discutii in multe comisii o Lege a parteneriatului public-privat, care este si o prioritate a Guvernului, deci am venit in sprijinul Guvernului toate partidele politice. Legea a ajuns in Camera Deputatilor unde a fost facuta praf - si imi asum spusele - de catre o doamna care nu reprezinta o institutie, care nu reprezinta punctul de vedere al Guvernului - discut de Agentia de reglementare condusa de doamna Traila", a spus Boagiu.

"Suntem in situatia de a relua discutiile pe aceasta lege in conditiile in care, din bun simt, pe pretinsul reprezentant al Guvernului de data aceasta, am ratat sa-l dam afara din sala, pentru ca in fata noastra vii cu punct de vedere semnat de premierul Emil Boc, nu semnat de Cristina Traila, nu semnat Unitatea de parteneriat public privat de la finante si asa mai departe. Deci, atentie ca exista un viciu major de aplicare a ceea ce, cu buna credinta, ne prezentati ca mecanism. Dar noi, daca vrem sa aplicam si noi litera si spiritul legii, cei care nu au in fata document semnat de premier ies din sala, ca nu reprezinta punctul de vedere al Guvernului. Va repet, este o lege pe care si-a asumat-o Guvernul, parlamentarii au facut-o si acum este praf, praf, praf. Maine si poimaine avem zi de discutie din nou pe ea, dupa trei saptamani in Camera Deputatilor", si-a exprimat Boagiu nemultumirea.

Legea parteneriatului public-privat este unul dintre proiectele sustinute de Guvern. Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a spus duminica, la Pro Tv, ca daca actul normativ nu trece de Camera Deputatilor (care este decizionala) pana la sfarsitul sesiunii parlamentare atunci Guvernul il va promova printr-o ordonanta de urgenta.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Anca Boagiu PDL, #legea parteneriatului public privat , #stiri PDL