Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Consilierii judeteni PD-L vor emisiune la tv

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 16:35
1391 citiri
Consilierii judeteni PD-L vor emisiune la tv
Foto: Arhiva (Eugen Chebac)

Consilierii judeteni PD-L de la Galati propun conducerii CJ sa cumpere o ora de emisie pe saptamana la toate televiziunile locale, pentru a expune activitatea forului administrativ.

Propunerea s-a facut in ciuda faptului ca bugetul judetului pentru 2009 este unul de austeritate, transmite corespondentul NewsIn.

"Pentru a realiza o transparenta a activitatii Consiliului Judetului Galati, se va finanta de la bugetul Consiliului cate o emisiune televizata pe saptamana la posturile de televiziune locale, emisiune la care vor participa, prin rotatie, in mod egal, reprezentanti ai celor patru partide reprezentate in Consiliul Judetului", a declarat, miercuri, consilierul judetean PDL Iulian Arama.

Potrivit aceleiasi surse, emisiunea le va permite membrilor Consiliului Judetean sa isi prezinte activitatea si sa intre in dialog cu cetatenii. Democrat-liberalii au gasit si un titlu pentru aceasta emisiune: "Ora consilierului judetean".

La Galati functioneaza sase posturi de televiziune, unele avand acoperire si in judetul Braila: PRO TV Galati-Braila, statia locala a televiziunii trustului PRO, Antena 1 Galati-Braila, avand acelasi regim de statie locala, TV Galati, post local care transmite in eter, RTV Galati-Braila, Express TV si Mega TV, posturi locale care transmit prin cablu.

Insa, consilierul judetean PDL Iulian Arama si-a exprimat, miercuri, intentia verbala de a propune conducerii CJ sa cumpere spatiu de emisie la patru dintre cele sase posturi: TV Galati, RTV Galati-Braila, Express TV si Antena 1 Galati-Braila.

Paradoxal, desi propun o cheltuiala suplimentara de la bugetul judetului, consilierii PD-L se arata preocupati de dimensiunile reduse ale acestuia intr-un an de recesiune precum 2009 si propun monitorizarea procesului de diminuare a cheltuielilor in conformitate cu dispozitiile recente ale Guvernului.

"In vederea incadarii in OUG 223 din 30 decembrie 2008, care se refera la reducerea cheltuielilor pentru achizitionarea de bunuri si servicii cu 15%, precum si reducerea cheltuielilor pentru achizitionarea de mobilier, aparatura birotica, masini si echipamente cu 50%, la fiecare sedinta ordinara de Consiliu Judetean, Directia Economica si Finante va prezenta in fata plenului un raport privind nivelul cheltuielilor pe cele doua domenii", a afirmat consilierul judetean PD-L Iulian Arama.

Cele doua propuneri ale democrat-liberalilor vor fi inaintate Consiliului Judetean de la Galati in sedinta in plen din 26 februarie.

Consiliul Judetean Galati, condus de social-democratul Eugen Chebac, are 34 de membri, dintre care 11 de la PSD, 8 de la PNL, 8 de la PD-L si 7 de la PC.a

In Consiliu functioneaza majoritatea PSD-PC-PNL, legimitata la alegerile locale din iunie 2008, dar care functiona efectiv cu mult dinaintea scrutinului.

Dupa alegerile generale din 30 noiembrie, cand PSD si PD-L au format o coalitie la nivel national, democrat-liberalii de la Galati au sperat ca vor primi o oferta din partea PSD de refacere a majoritatii in CJ.

Social-democratii nu vor schimba, insa, majoritatea din CJ decat daca PDL le va ceda anumite institutii publice, au declarat pentru NewsIn surse din partid. Scenariul nu este, insa, plauzibil, pana si pesedistii admitand ca sunt "de neacceptat" conditiile puse PD-L-ului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#consilieri PDL, #CJ Galati, #emisiune televiziune , #stiri PDL