Consultari la Cotroceni: PDL are o "propunere clara" de premier politic

Luni, 06 Februarie 2012, ora 18:50
2432 citiri
Consultari la Cotroceni: PDL are o "propunere clara" de premier politic
Foto: Realitatea TV

Reprezentantii PDL care au iesit la declaratii de presa dupa consultarile de la Palatul Controceni pentru desemnarea unui nou premier dupa demisia lui Emil Boc au spus ca partidul a venit cu o propunere clara pentru seful statului si ca opteaza pentru un guvern politic.

"Am avut o propunere foarte clara de premier, ea va trebui agreata de presedinte. Ne rezervam dreptul de a nu nominaliza noi aceasta propunere, stiti prevederile constitutionale", a declarat presedintele Senatului, Vasile Blaga.

Blaga a adaugat ca PDL nu a avut niciodata intentia de a amana alegerile pentru anul 2013.

Prim-vicepresedintele Teodor Baconschi a declarat si el ca PDL vrea un guvern politic, alcatuit cat mai rapid posibil.

Partidul Democrat Liberal a purtat consultari politice cu presedintele Romaniei, a rezultat ca actuala coalitie va continua sa implementeze reformele necesare in Romania - e extrem de important ca noul guvern sa fie instalat cat mai rapid pentru a pastra credibilitatea tarii si a da semnalul potrivit pietelor internationale.

Coalitia functioneaza, exista vointa tuturor componentelor acestei coalitii de a continua responsabilitatea guvernarii, nu ne ramane decat sa asteptam anuntul pe care il poate face in aceasta seara presedintele Romaniei. Romania are datele pentru a continua si reforma statului si pentru a da pe plan extern un semnal de stat responsabil", a declarat fostul ministru de Externe.

El a raspuns si unui jurnalist care-l intrebase daca se merge pe varianta unui guvern de tehnocrati:"Nu, pe un guvern politic, bazat pe actuala coalitie. Presedintele va risipi orice dubiu. Vom afla cu totii in aceasta seara".

Emil Boc a demisionat

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, urmand ca presedintele Traian Basescu sa nominalizeze, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, un alt premier.

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului", a anuntat Emil Boc la finalul unei scurte sedinte de Guvern, precizand ca a luat aceasta hotarare "pentru a detensiona situatia politica din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat cu atatea suferinte".

Emil Boc si tot Guvernul si-au dat demisia

Presedintele Traian Basescu l-a numit pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in functia de premier interimar.

Numele noului sef al Guvernului e asteptat sa fie anuntat luni seara, de catre seful statului, dupa incheierea consultarilor cu partidele parlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#PDL propunere premier, #PDL demisie Boc, #PDL premier Guvern politic, #PDL consultari Traian Basescu , #stiri PDL