Dizolvarea Biroului Permanent local al PD-L Galati, contestata in instanta

Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 17:53
1482 citiri
Dizolvarea Biroului Permanent local al PD-L Galati, contestata in instanta
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L de Galati Mihail Boldea a declarat duminica, corespondentului NewsIn, ca va contesta luni, in Biroul Permanent National al partidului, decizia de vineri a Biroului Permanent Judetean de dizolvare a Biroului Permanent Local al organizatiei municipale.

"Potrivit articolului 32 din Regulamentul de Ordine Teritoriala al partidului, Biroul Permanent Local poate fi desfiintat de Biroul Permanent Judetean in caz de activitate ineficienta, or aici nu era cazul, caci Biroul Permanent Local al organizatiei municipiului Galati, dizolvat vineri, castigase pentru prima data alegerile in fata PSD, la prezidentialele de anul trecut. Decizia BPJ nu avea o motivatie si era, deci, nestatutara. Ca atare, o voi contesta maine (luni, n.r.), in Biroul Permanent National", a declarat, duminica, deputatul PDL de Galati, Mihail Boldea.

Biroul Permanent Local al organizatiei municipale PDL Galati a fost dizolvat de Biroul Permanent Judetean, vineri seara. Hotararea BPJ a generat demisia presedintelui filialei municipale, Constantin Dumitriu. Fostul europarlamentar PDL conducea organizatia PDL din municipiul Galati inca din august 2008. In locul sau si al echipei sale, la varful municipalei PDL, va fi instalata o comisie care va pregati alegerile interne, programate in urmatoarele doua luni.

Surse din partid spun ca aceasta comisie va fi coordonata de senatorul Marius Necula, care tinteste presedintia municipalei PDL Galati si candidatura la Primarie, in 2012.

Deputatul Mihail Boldea a declarat ca si acest lucru este nestatutar, caci un candidat la presedintia unei filiale PDL nu poate face parte din comisia care pregateste scrutinul intern. Boldea si-a exprimat indoiala si fata de necesitatea infiintarii acestei comisii. "Biroul Permanent Local era oricum interimar si putea sa functioneze pana la finalizarea alegerilor interne", a explicat deputatul PDL.

Despre scandalul aparut la Galati deputatul Mihail Boldea i-a vorbit liderului PDL Cluj, Daniel Buda. Alaturi de omologul sau din Tulcea, Victor Tarhon, Daniel Buda supervizeaza filiala PDL Galati, unde conducerea este asigurata in regim de interimat - si la judet, si la municipiu - din vara lui 2008, dupa alegerile locale incheiate cu rezultate dezastruoase pentru PDL.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PDL Galati, #dizolvare filiala PDL , #stiri PDL
Comentarii