Flamanzii fac legea!

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 19:31
1973 citiri
Flamanzii fac legea!

Vorbim despre Basescu, Ponta, Boc, Crin sau Marko Bela. Mereu, mereu. Ii uitam insa pe altii. Pe flamanzi. Nu pe flamanzii de rand. Nu. Pe flamanzii de partid. Fripturistii. Activistii, indiferent de rang.

Cei care au intrat in politica pentru putere si mai ales pentru bani. Oamenii care formeaza coloana vertebrala a oricarui partid din Romania. Oamenii carora trebuie sa le dai. Sa le dai mereu. Oamenii care preseaza mereu pentru intrarea la guvernare. Sau pentru ramanerea la guvernare. Oameni care se opun reformei si pe care nu-i avantajeaza un stat puternic. Oameni carora criza le agraveaza foamea.

Cei care-ti bat la usa

"Au fost numeroase presiuni carora nu le-am cedat. S-a recurs la multe mijloace - de la telefoane in miezul noptii, la batut la usa mamei, in creierii muntilor". Asta declara fostul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru despre presiunile politice la care a fost supus, pentru a face numiri politice si pentru a acorda fraudulos fonduri europene.

Sa nu credem ca asta se intampla numai in PD-L. Se intampla in toate, dar absolut toate partidele. E la fel. Oamenilor trebuie sa le dai mereu. Trebuie sa le dai daca esti un ministru numit politic si trebuie sa le dai daca esti un tehnocrat. Iar daca nu le dai, ca tehnocrat esti pe jumatate lucrat.

Pentru ca oamenii care alcatuiesc partidele din Romania asa sunt invatati. Cu avantaje pe seama statului. Fie ele legale sau nu.

Intelegeti acum de ce legea ANI a fost facuta praf in prima faza? Intelegeti de ce administratia e politizata pana peste cap? Intelegeti de ce nu se fac o multime de reforme? Sau de ce a intrat PSD la guvernare in 2008?

De ce a sprijinit cabinetul Tariceanu? De ce PNL a vrut sa ramana in fruntea guvernului, desi avea doar vreo 20% din parlamentari? De ce PD-L nu va parasi guvernarea, chiar daca iesirea ar insemna ca ii va merge mai bine peste cativa ani? De ce UDMR guverneaza cu oricine, fara deosebire de doctrina? Pentru ca imensa majoritate a oamenilor care alcatuiesc partidele sunt fixate pe castig. Imediat, daca se poate.

Ajunge doar sa urmaresti un membru de partid mai rasarit pentru cativa ani. Sa-i vezi evolutia personala si sa-i vezi evolutia averii. Si vei intelege despre ce-i vorba in politica din Romania. Apoi, ii vei intelege modul de a gandi. Si vei intelege modul in care inteleg politica, fara prea mult orizont. Limitat, dar cu un dezvoltat spirit de gasca.

Oamenii astia sunt cu atat mai puternici cu cat presiunea pe ei e mai mica. Cu cat presa ii lasa mai mult in pace si cu cat liderii de partid sunt mai ingaduitori. De fapt, Iliescu a crescut vreo 3-4 generatii de asemenea flamanzi de partid.

Flamanzii in criza

Criza si foamea se simt altfel la flamanzii de partid, altfel decat in vremurile bune si altfel de la partid la partid. La PNL se simte asa de tare incat flamanzii din teritoriu ar accepta bucurosi o alianta cu PD-L daca nu s-ar opune Crin Antonescu si cei din jurul lui. Bineinteles, prioritara ar fi una cu PSD. Pentru ca atunci cand esti un flamand de partid nu mai tii cont de doctrina.

Cei din PSD, dovediti ca flamanzii flamanzilor, de-a lungul anilor, sunt si ei disperati, dar optimisti, pentru ca sunt lideri detasati in sondajele de opinie. Poate nerabdatori sa cada guvernul, dar optimisti si la fel de flamanzi ca pe vremuri.

Dar cei care conteaza cel mai mult sunt flamanzii din PD-L. De la nivel judetean pana in esaloanele doi si trei. Pentru ca ei nu simt foamea precum ceilalti, dar se tem de altceva. Se tem ca sunt foarte aproape s-o simta. Sa fie trimisi in Opozitie si asta pentru mult timp.

De aceea, ca niciodata, flamanzii din PD-L preseaza guvernul. Se agita. Murmura din ce in ce mai tare. Se tem pentru interesele lor, dar n-ar fi in stare sa suporte reforme in carne vie. Dar ei stiu ca acum pot carti si pot presa. Il preseaza pe Boc si il fac pe Basescu sa-i alunece partidul printre degete. Si vocea lor o sa se faca din ce in ce mai mult auzita. S-a facut deja la remaniere. Foamea te schimba. La fel si frica.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#activisti partid pdl, #membri pdl, #organizatie partid , #stiri PDL