Florea (PDL): Nu ne doare capul de candidati. Astept ca USL sa cada in cap Interviu

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 08:31
2618 citiri
Florea (PDL): Nu ne doare capul de candidati. Astept ca USL sa cada in cap Interviu
Foto: Tirgumureseanul

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea spune ca partidul nu intra in dispute cu presedintele Traian Basescu si ca PDL trebuie sa demonstreze ce are de demonstrat. Totodata, liderul democrat-liberal vorbeste despre ce va urma pentru PDL, dupa alegerea presedintelui si a conducerii partidului.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, primarul din Targu Mures arata ca PDL trebuie intai sa se adreseze societatii romanesti pentru ca nu-l "doare capul" de candidati in prezent, acestia urmand sa apara pe parcurs, dupa rezolvarea unor aspecte importante pentru partid.

Nu in ultimul rand, liderul PDL critica USL si masurile luate de actuala guvernare, afirmand ca asteapta ca USL "sa cada in cap".

Va invitam sa cititi interviul pe care prim-vicepresedintele PDL l-a acordat pentru Ziare.com.

Ce urmeaza acum pentru PDL, dupa alegerea conducerii?

Sunt doua directii importante acum in PDL. Una: Refacerea intregilor organizatii ale partidului, cu analizele foarte serioase la ce s-a intamplat in fiecare organizatie - asta din punct de vedere politic. Un dialog cu toti membrii nostri si intreaga structura de partid trebuie sa fie reactivata si sa devina functionala rapid. Asta este pe de o parte.

Paralel cu acest lucru este activitatea parlamentara politica propriu-zisa de a constitui o Opozitie reala si indentificarea problemelor serioase cu care se confrunta intreaga societate romaneasca.

Alegeri finale in PDL - Locotenentii lui Blaga au castigat conducerea partidului

PDL va trebui, in aceasta perioada, sa raspunda exact cerintelor pe care le doreste societatea romaneasca si anume criza de incredere, situatia economica dezastruoasa, viitorul Romaniei, toate sferele de activitate. Pentru ca vedem foarte bine ca este un climat aproape toxic, un climat afectat in toate sferele de activitate, atat sociale cat si profesionale.

Asta inseamna in primul rand o politica de cadre bazate pe profesionalism si responsabilitate. Atat e de lucru, incat pur si simplu nu vom avea vreme de vaicareli si de participarea la acest circ. PDL va veni cu solutii pe care le ofera romanilor vizavi de ceea ce nu se intampla de doi ani de zile. Nu e vorba de critici, de isterii, de crize. Incercam sa ne detasam de ceea ce unii au incercat sa transforme din spatiul romanesc - un spatiu subcultural, un spatiu de isterie si sa venim cu solutii la problemele cu care se confrunta cu adevarat Romania.

Si cand va incepe PDL sa-si caute candidatii pentru alegerile din 2014?

Nu ne doare capul de candidati, ca vor veni fara discutie. Nu ne doare capul de candidati acum. Ne doare capul sa ne adresam societatii romanesti si sa vedem exact care sunt cerintele. Si noi suntem constienti ca trebuie sa facem altfel de politica decat s-a facut in Romania, sa incercam sa aducem, prin ceea ce facem si prin calitatea raspunsurilor noastre, increderea romanilor.

Si apoi vor veni si candidatii, nu ne facem probleme ca vor veni singuri. Este vorba de valori si de ceea ce inseamna cu adevarat dreapta romaneasca.

Depinde vreo actiune a PDL de ceea ce se intampla mai departe cu USL?

N-avem treaba cu USL. Deocamdata, vedem ca in USL nu se intampla nimic. Nici cea mai mica promisiune pe care au facut-o electoratului nu si-o pot onora, pur si simplu nu vedem altceva decat intretinerea unui circ si a unor false probleme aduse in fata romanilor.

Nu ma incanta absolut deloc ceea ce se intampla in Romania si astept ca USL sa cada in cap. Pe mine ma intereseaza ce va face PDL sa ofere solutii economice, solutii de buna guvernare romanilor pentru a intelege si a vedea foarte clar pacaleala la care au fost supusi.

Basescu: Am facut bine ca m-am despartit de PDL

Problemele grave, economice, faptul ca mediul de afaceri este disperat, faptul ca se inchid active, ca nu se lucreaza in teritoriu - astea sunt lucrurile care ma intereseaza, nu sunt atent eu ce face USL, deocamdata n-am la ce sa fiu atent pentru ca nu face nimic. Trebuie sa venim cu solutii vizavi de partea economica si sa continuam ceea ce ne-am propus in trecut, si anume aducerea unui altfel de politica in Romania - sa facem romanii sa creada si sa identificam si sa creionam impreuna o alta clasa politica. Asta ma intereseaza.

Noi am fost sanctionati pe nedrept la un moment dat. Nu spun ca masurile n-au fost dureroase, dar am fost sanctionati pe nedrept. S-a pacalit populatia de o maniera impardonabila in secolul al XXI-lea, prin televiziuni, prin tot felul de populatii - televizor.

Nu mai poate continua acest nivel aproape subcultural. Romania a ajuns intr-o fundatura in care pur si simplu a sta deoparte acum si a nu te implica acum inseamna cel putin sa fii partas la aceasta ticalosie asupra Romaniei. De asta ma determina sa spun sa iesim si sa fim in avanposturi, tocmai pentru a depasi aceasta faza.

Ati vorbit recent, intr-o conferinta de presa, despre presedintele Traian Basescu. In ce masura mai are nevoie PDL in acest moment de Traian Basescu?

E un subiect pe care nu vreau sa il dezvolt absolut deloc. (...) Problema este ca PDL acum trebuie sa demonstreze ceea ce are de demonstrat si PDL nu intra in disputa nici cu presedintele, cu nimic. PDL trebuie sa faca dovada ca intr-adevar a inteles ceea ce cu disperare solicita romanii poate de ani de zile.

Dorin Florea: Basescu este legat de PDL "placentar si ombilical" si asa va ramane

N-am de ce sa solicit pe nimeni. Eu stiu ce am de facut eu ca sa pot sa asigur efectiv un climat respirabil in Romania si sa reasigur in ceea ce inseamna aducerea Romaniei pe drumul corect care merge in Uniunea Europeana si nu ce am facut pana acum de am oscilat si oscilam de un an de zile, balacarim prin mlastini vizavi de derapajul nostru fata de constructia europeana. Asta ma deranjeaza.

Asta n-au inteles politicienii, ca se pot certa, se pot juca cu orice. Au aratat ca nu-i preocupa, ca sunt preocupati de aspecte hollywood-iene. Pe ei nu ii intereseaza situatia marginala in care a ajuns Romania.

In ce masura PDL poate fi influentat sau se poate teme de Miscarea Populara?

N-avem niciun fel de temere si niciun fel de preocupare, (fundatiile - n.red.) apar si vor disparea in Romania. Nu asta este interesul nostru sau preocuparea noastra acum. Preocuparea noastra majora este sa aducem credibilitate si speranta in Romania ca romanii odata si odata trebuie sa inteleaga ca trebuie sa punem pondere pe valoare, sa punem ceea ce inseamna o noua constructie in Romania.

Eu nu ma amestec intr-o serie de lucruri care apar, eu stiu ca am niste exigente foarte ridicate, doresc o alta clasa politica, doresc un alt fel de incredere si participarea societatii romanesti in viata politica, doresc aducerea valorilor in spatiul romanesc si doresc o prosperitate care sa inceapa incet-incet sa se intrevada si in Romania. Restul nu ma intereseaza, poate oricine sa se manifeste oricum si cand doreste.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dorin Florea Traian Basescu, #Dorin Florea PDL, #Dorin Florea candidati PDL, #Dorin Florea guvernare USL , #stiri PDL